3. Sınıf Fen Bilimleri Enerji Kaynakları Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 30, 2016

3. Sınıf Fen Bilimleri Enerji Kaynakları Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
3. Sınıf Fen Bilimleri Enerji Kaynakları Konu Anlatımı
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİKLİ ARAÇLAR
ELEKTRİK KAYNAKLARI
Günlük hayatta kullandığımız farklı türdeki elektrikli araçlar çalışırken de farklı elektrik kaynaklarına ihtiyaç duyarlar. Evlerimizde kullandığımız televizyon, ütü, bulaşık makinesi, buzdolabı, fırın gibi elektrikli araçların kaynağı şehir elektriğidir. Şehir Elektriği İle Çalışan Elektrikli Araçlar Elektrik kaynakları sahip olduğu elektrik şehirlerde; su, kömür, petrol, rüzgâr ve Güneş gibi kaynaklardan yararlanılarak elektrik santrallerinde üretilir. Üretilen elektrik evlerimize, iş yerlerine, fabrikalara elektrik iletim hatları ile ulaştırılmaktadır.

Elektrik Enerjisi Üretim Santralleri Bazı elektrikli araçlar için gerekli olan elektrik kaynağı pildir. Pil, düşük elektrik enerjisi üreten bir kaynaktır. Bu nedenle elektrik enerjisi ihtiyacı az olan elektrikli araçlarda tercih edilmektedir. Pillerin kullanıldığı yere göre faklı biçim ve şekilleri vardır. Radyo, el feneri, kumandalar, kol saati, bazı oyuncaklar, fotoğraf makinası gibi elektrikli araçların elektrik kaynağı pillerdir.

Piile Çalışan Elektrikli Araçlar-Pil Çeşitleri Teknolojinin ilerlemesiyle taşınabilir elektrikli araçların artmasıyla pil kullanımı da yaygınlaşmıştır. Pillerin belirli ömürleri vardır. Bitmiş pillerin yapısında bulunan maddeler zehirlidir ve toprağa, suya karışabilmektedir. Toprağa ve suya karışan bu zehirli maddeler hastalıklara ve ölümlere neden olabilmektedir. Bu nedenle kullanılmış piller atık pil toplama kutularına atılarak çevreye zarar vermeleri engellenmelidir. Pillerin içerinde tehlikeli maddeler bulunduğundan içi açılmamalı ve piller ateşten uzak tutulmalıdır.

Pil Toplama Günlük hayatta sıkça kullandığımız cep telefonu, dizüstü bilgisayar, şarjlı süpürge gibi araçların elektrik kaynağı da pillere benzer yapıda olan bataryalardır. Bataryalar birden çok pilin birleştirilmesiyle oluşturulan ve şarj edilebilen elektrik kaynaklarıdır.

Batarya ile Çalışan Araçlar-Batarya Çeşitleri Otomobil, motosiklet, uçak, gemi, gibi araçların çalışması için gerekli olan elektrik kaynağı aküdür. Akü, motorlu araçlarda kullanılan elektrik kaynağıdır. Akü pillere göre daha uzun süre elektrik enerjisi verebilmektedir. Elektrik enerjisi tükendiğinde yeniden şarj edilebilir(doldurulabilir).

Akü Günlük hayatımızın artık vazgeçilmezi olan elektrik sınırlı bir kaynaktır ve tükenebilmektedir. Elektrik enerjisi üretimi maliyetlidir. Bu nedenle elektrik kullanırken tasarruflu olmalı, ihtiyacımız dışında kullanmamalıyız. Gereksiz yanan ışıkları kapatma, tasarruflu ampul kullanma, enerjisi tasarrufu sağlayan A sınıfı ürünler satın alma, şarj edilebilir piller kullanma günlük hayatta yapabileceğimiz basit tasarruf yöntemleridir.


Elektrik Tasarrufu Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Fen Bilimleri Erime ve Donma Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 8.Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı, Donma ve Donma Noktası hakkında bilgiler verilmektedir. elektrik kaynakları lektrik kaynakları nelerdir 3 sınıf elektrik kaynağı pil de olabilen bir haberleşme aracı elektrik kaynaklari 3 sinif basınçla çalışan aletler in isimleri neler dir ışık enerjisi nerede kullanılır 3 sınıf fen dersi bilgi edinme kaynakları 3 sinifr elektrik kaynağılektrik nedir 3 sınıf 3 sınıf ücretsiz konu anlatımı dusuk elektrik ureten elektrik kaynagi 3 sınıf fen ve teklji yaşamımızdaki elektrik kaynakları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder