3. Sınıf Fen Bilimleri Doğal ve Yapay Çevre Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 30, 2016

3. Sınıf Fen Bilimleri Doğal ve Yapay Çevre Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
3. Sınıf Fen Bilimleri Doğal ve Yapay Çevre Konu Anlatımı
CANLILAR DÜNYASINA YOLCULUK
DOĞAL VE YAPAY ÇEVRE
Canlıların içerisinde yaşadıkları ortama çevre denir. Çevre canlı ve cansız varlıkların bütünüdür. Yani çevre deyince aklımıza hava, su ve toprak gibi cansız varlıkların yanında insanlar, hayvanlar ve bitkiler gibi canlı varlıklar da gelir. Ayrıca çevre doğal çevre ve yapay çevre olmak üzere ikiye ayrılır. Doğada kendiliğinden var olan, insanlar tarafından oluşturulmayan çevreye doğal çevre denir. Yaşadığımız dünyadaki ormanlar, dağlar, denizler, akarsular, çağlayanlar, peribacaları, mağaralar kendiliğinden oluşan yani insanlar tarafından oluşturulmayan çevreler olduğu için doğal çevreye örnektir.

Doğal Çevre
Doğada kendiliğinden var olmayan, insanlar tarafından oluşturulan çevreye ise yapay çevre denir. İnsanlar tarafından oluşturulan binalar, yollar, köprüler, barajlar, oyun alanları(parklar), bahçeler, akvaryumlar, hayvanat bahçeleri, tarihi eserler doğada kendiliğinden oluşmayan yapay çevreye örnektir.

Yapay Çevre
Yapay çevre, insanlar tarafından yine insanların hayatlarını kolaylaştırmak ve daha yaşanılabilir ortamlar oluşturarak hayatı güzelleştirmek için oluşturulur. Doğal çevre ise yaşamın devamı için gerekli olan tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabilmemizi sağlar. Buna göre doğal çevre olmadan yaşam olamayacağı için yapay çevreden de söz edilemez. İnsanların yapay çevreleri oluştururken yaptıkları yanlışlar doğal çevreye çok büyük, hatta geri döndürülemez zararlar vermektedir. Doğal çevrenin zarar görmesine neden olan hava kirliliği, toprak kirliliği, ormanların yok edilmesi gibi nedenlerden dolayı doğal çevre yok olma tehlikesi yaşadığından bu çevredeki diğer canlılarda yok olmaktadır.

Çevre Kirliliği
Yapay çevre insanların hayatlarını kolaylaştırsa da yapılan yanlışlar nedeniyle doğal çevrenin zarar görmesinden dolayı yaşamın sürdürülebilmesi zorlaşmaktadır. Bu nedenle doğal çevrenin korunması yaşamın sürdürülebilmesi için gereklidir. Bunun için çevre kirliliği önlenmelidir. Fabrika bacalarına filtre takmak, ormanların tahrip olmasını engellemek, kirli atıklar için arıtma tesisleri kurmak, çevreye çöp atmamak doğal çevreyi korumamıza yardımcı olacaktır.

Doğal Çevreyi Koruma
Bir önceki yazımız olan 7. Sınıf Fen Bilimleri Karışımlar Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları, 7. Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı ve 7. Sınıf Maddenin Tanecikli Yapısı hakkında bilgiler verilmektedir.


doğal ve yapay çevre yapay çevre dogal bir cevreyi tanimlarken hangi varliklardan soz edilemez doğal yapay doğal yada insanlar tarafından yapilmis parkın anlatimi 3 sinif fen cevre mağara doğal çevre midir Kendiliğinden oluşan insanlar tarafından yapılmış olan devreye denir cevap fen bilgisi 3 sınıf

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları Canlılar Dünyasına Yolculuk Çevre Kirliliği Doğal Çevre Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı Yapay Çevre

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder