3. Sınıf Fen Bilimleri Çevremizdeki Varlıkları Tanıyalım Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 30, 2016

3. Sınıf Fen Bilimleri Çevremizdeki Varlıkları Tanıyalım Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
3. Sınıf Fen Bilimleri Çevremizdeki Varlıkları Tanıyalım Konu Anlatımı
Çevremizdeki Varlıkları Tanıyalım
Çevremizde gördüğümüz varlıkların kendilerine ait özellikleri vardır. Bazı varlıklar; beslenir, büyür, solunum yapar, çoğalır ve kendiliğinden hareket eder. Bazıları ise bunları yapamaz. Varlıklar bu özelliklerine göre canlı varlıklar ve cansız varlıklar olarak ikiye ayrılır.

Canlı ve Cansız Varlıklar
Canlı Varlıklar
Canlı varlıklar; doğar, büyür, beslenir, çoğalır, kendiliğinden hareket eder, solunum ve boşaltım yapar. Bu özellikler canlılara ait özelliklerdir. Kedi, köpek, tavuk, insan, ağaç, böcek, kuş, ot canlı varlıklara örnektir.
Cansız Varlıklar
Canlılara ait olan; büyüme, beslenme, çoğalma, kediliğinden hareket etme gibi özellikleri taşımayan varlıklardır. Yani cansız varlıklar doğmaz, büyümez, çoğalmaz, kendiliğinden hareket etmez. Cansız varlıklar canlı varlıkların taşıdığı özellikleri taşımayan varlıklardır. Defter, kitap, kalem, oyuncak, su, hava, taş, sandalye, masa, kapı, dolap gibi varlıklar cansız varlıklara örnektir.

Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Fen Bilimleri Kimyasal Bağlar Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 8. Sınıf Kimyasal Bağlar Konu Anlatımı, 8. Sınıf Maddenin Yapısı ve Özellikleri Konu Anlatımı ve 8.Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı hakkında bilgiler verilmektedir.


varlık nedir 3 sınıf canlı ve cansızlar varlıklar 3 sınıf çevremizdeki varlıkları tanıyalım 3 sınıf konu anlatımı 3 sınıf çevremizdeki varlıkları tanıyalım konu anlatımı çevremizdeki varlıklar nasıl hareket eder doğadaki varlıklar kaça ayrılır 3 sinif varlık nedir fen ve teknoloji evimizde kendiliğinden hareket eden üç varlık canlılar hareketlerine göre kaça ayrılır 3 sınıf varlıkları kendimizden uzaklastirdigimiz etkiye ne denir 3 sinif fenbilimleri kopegin ozellikleri 3 sinif canlilar nasil hareket ederler 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları Canlı Varlıklar Cansız Varlıklar Çevremizdeki Varlıklar Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder