3. Sınıf Fen Bilimleri Çevremizdeki Sesler Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 30, 2016

3. Sınıf Fen Bilimleri Çevremizdeki Sesler Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
3. Sınıf Fen Bilimleri Çevremizdeki Sesler Konu Anlatımı
Çevremizdeki Sesler
Çevremizdeki seslerin ilk oluştuğu yere ses kaynağı denir. Yani çevremizdeki her sesin bir kaynağı vardır. Buna göre ses çıkaran her varlık bir ses kaynağıdır. Örneğin; “tik tak” sesinin kaynağı bir saat, “cır cır” sesinin kaynağı bir ağustos böceği, “tak tak” sesinin kaynağı ise bir kapıdır.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi her sesin bir kaynağı vardır ve ses dalgalar halinde her yönde yayılır. Ses kaynaklarının çıkarttığı sesler birbirinden faklıdır. Bu farlılık sayesinde sesleri birbirinden ayırt edebilir hatta ses kaynağını görmeden tahmin edebiliriz.

Doğal Ses Kaynakları
Bazı sesler doğada kendiliğinden oluşur. Örneğin, yağmur sesi, rüzgâr sesi, hayvanların çıkardığı sesler doğada kendiliğinden vardır. Doğada kendiliğinden var olan ses kaynaklarına doğal ses kaynağı denir. Doğal ses kaynaklarından çıkan seslere de doğal ses denir.

Yapay Ses Kaynakları
Doğada kendiliğinden bulunmayan, insanlar tarafından üretilen ses kaynaklarına yapay ses kaynağı denir. Yapay ses kaynaklarından çıkan seslere de yapay ses denir. Müzik aletlerinden çıkan sesler, arabaların, uçakların, gemilerin çıkardığı sesler, televizyon, radyo, telefon gibi araçlardan çıkan sesler yapay seslere örnektir.

Ses kaynağının yerini ve hangi kaynağa ait olduğunu kulak duyu organımızla tahmin edebiliriz. Örneğin, havlama sesini duyduğumuzda bunun bir köpeğe ait olduğunu ve köpeğin nerede olduğunu köpeği görmeden tahmin edebiliriz.

Bir önceki yazımız olan 3. Sınıf Fen Bilimleri Ses Şiddeti ve İşitme Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları, Çevremizdeki Işık ve Sesler ve Fen Bilimleri Ders Notları hakkında bilgiler verilmektedir.

çevremizdeki sesler cevremizdeki isik ve sesler 3 sınıf fen bilgisi çevremizdeki ışık ve sesler çevremizdeki ışık ve sesler 3 sınıf 79 sayfa fen bilgisi ipek yolu cevremizdeki ışık ve sesler alıştırma yapalım cevremizdeki isiklar ve sesler 3 sinif ipek yolu araştırma yapalım 3 sınıf ışık ve ses konu anlatımı fen bılımlerı 3 sınıf ses kaynakları konu anlatımı 3 sınıf fen bilimleri kitabı ışık ve ses konusu  3 sınıf fen bilimleri ders kitabı çevremizdeki ışık ve sesler 3 sinif fen bilgisi cevremizdeki isik ve sesler sayfa 82 Sesin çıktığı yere ne denir?


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları Çevremizdeki Işık ve Sesler Çevremizdeki Sesler Doğal Ses Kaynakları Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı Yapay Ses Kaynakları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder