3. Sınıf Fen Bilimleri Ben ve Çevrem Konu Anlatımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 30, 2016

3. Sınıf Fen Bilimleri Ben ve Çevrem Konu Anlatımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
3. Sınıf Fen Bilimleri Ben ve Çevrem Konu Anlatımı
CANLILAR DÜNYASINA YOLCULUK
BEN VE ÇEVREM
Canlıların içerisinde yaşadıkları ortama çevre denir. Çevre canlı ve cansız varlıkların bütünüdür. Yani çevre deyince aklımıza hava, su ve toprak gibi cansız varlıkların yanında insanlar, hayvanlar ve bitkiler gibi canlı varlıklar da gelmelidir.

Canlılar ihtiyaç duydukları ve yaşamlarını devam ettirebilmek için gerekli olan her şeyi çevrelerinden karşılarlar. Aynı zamanda canlılar çevreleri ile sürekli etkileşim halindedirler. Yerlere çöp atmak, kullandığımız eşyaları temiz tutmamak gibi davranışlar çevreyi kirletir. Kirletilmiş bir çevre, içerisinde bulunan tüm canlıları rahatsız eder. Oysa temiz, sağlıklı ve düzenli bir çevrede yaşamak insanları mutlu eder. Bu nedenle çevremizi sürekli temiz tutmalı, çevreye çöp atmamalıyız. Çevreyi kirletenleri ise uyarmalıyız.

Kirli Çevre-Temiz Çevre
Çevre temizliği için yaşadığımız çevrede çeşitli görevliler bulunmaktadır. Örneğin, okul hizmetlileri okulumuzu temizlerken mahalle, sokak ve caddeleri belediye çalışanları temizler.

Çevremizdeki Temizlik İşçileri
Ancak çevremizi temizleyen birilerinin olması bizim çevreyi rahatça kirletebileceğimiz anlamına gelmez. Çünkü her birey çevresine karşı sorumludur. Biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz. Çevreyi kirletmememiz gerektiği gibi duyarlılık göstererek kirletilmiş bir ortam veya durumla karşılaştığımızda yetkilileri uyarmamız gerekir.

Bir önceki yazımız olan 8. Sınıf Fen Bilimleri Bileşikteki Elementler ve Atom Sayıları Konu Anlatımı başlıklı yazımızda 8. Sınıf Kimyasal Tepkimeler Konu Anlatımı, 8. Sınıf Maddenin Yapısı ve Özellikleri Konu Anlatımı ve 8.Sınıf Fen Bilimleri Konu Anlatımı hakkında bilgiler verilmektedir.


ben ve çevrem fen bilgisi çalışma kitabı canlılar dünyasına yolculuk cevapları 3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Notları Canlılar Dünyasına Yolculuk Çevre Nedir? Fen Bilimleri Ders Notları Fen Bilimleri Konu Anlatımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder