10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 85 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 20, 2016

10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 85

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları Biyolojinin yararları sağlık açısından büyük ilerleme kayıt etmiştir. Bir çok sağlığın tedavisi biyoloji ile gerçekleşiyor. 10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları DNA ve genlerde değişiklik yapıp kusurlu olanları tespit edip gelecek nesillerin daha sağlıklı ve dirençli olmasını sağlamaktadır. Özellikle bitki ve hayvanlar üzerinde araştırmalarda bulunur. Sonra insanlar üzerinde yaptığı araştırmalar başarılı sonuçlara ulaşır. Biyolojinin alt dalı olan biyoteknoloji sayesinde canlıların sağlık sorunlarının önüne geçilmesinden yararlanılır. Besinler üzerine yapılacak olan geliştirmeler sayesinde besin değeri yüksek olması sağlanıyor. 10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 85

10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları Ekolojik alanında dahi biyolojiden faydalanıp çevrenin korunması sağlanır.İnsanların başta gıda olmak üzere temel ihtiyaçlarını karşılamasında vazgeçilmez bir yeri olan canlı kaynakların temeli biyolojik çeşitliliktir. Üretimi yapılan tüm tarım çeşitlerinin, yani kültüre alınmış bitki ve hayvan türlerinin, temeli doğada bulunan yabani akrabalarına dayanır. 10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları Günümüzde de yeni tarım çeşitleri elde etmek veya mevcut olanları insanların ihtiyaçlarına göre iyileştirmek (ıslah etmek) için yabani türlerden yararlanılmaktadır. Ekosistemler de yabani türlerin varlılarını sürdürmesi, evrimleşmesi, çeşitlenmesi ve yeni genetik özellikler kazanması için canlı ve cansız varlıkların birbirleriyle ve kendi içlerinde etkileşimleri sonucu, çevresel şartlara da bağlı olarak karmaşık ve herbiri diğerinden farklı yapılar ve işlevler kazanmıştır. 10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları
10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları Gıda ve tarım için önem taşıyan ve giderek azalan canlı kaynaklar, bu gün bir ülkenin sahip olabileceği önemli avantajlar arasında sayılmaktadır. Dünyanın tarım yapılabilecek nitelikteki alanları ve su kaynakları hızla kirlenmekte ve yok olmaktadır. 10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları Bilim adamları yakın gelecekte insanların ciddi bir gıda sorunu ile karşı karşıya kalacağı görüşündedir. Amerika Birleşik Devletleri gibi gelişmiş ülkeler rekoltesi yüksek yeni tohumluk ve damızlık tarım çeşitlerinin geliştirilmesi için büyük yatırımlar yapmakta ve gıda ticaretini ellerinde tutma yolunda çabalar sarf etmektedir.

10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları Bu gelişmeler ışığında, ülkelerin sahip olduğu biyolojik çeşitlilik, özellikle genetik kaynaklar anlamında büyük bir güç durumuna gelmektedir. Çünkü çevresel baskılara dirençli ve yüksel üretim potansiyeline sahip çeşitlerin geliştirilmesi için yabani canlı kaynaklardan faydalanılmaktadır.BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK SÖZLEŞMESİNİN ÖNEMİUlusal Biyolojik Çeşitlilik Stratejisi ve Eylem Planı (UBSEP), Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi'nin uygulanmasına rehberlik etmek amacıyla ulusal bir strateji hazırlanması yükümlülüğüne yanıt teşkil etmektedir.

10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi'nin metni, dünyadaki sanayileşme, şehirleşme gibi biyolojik çeşitlilik üzerindeki baskıları artıran süreçlerin hızlanması ile birlikte doğan ihtiyaç üzerine, 1987 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından başlatılan ve dört yıl süren bir çalışma sonunda oluşturulmuştur. Rio de Janerio'da 1992 yılında gerçekleştirilen Dünya Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde biyolojik çeşitliliğin azalmasının önemli bir sorun olduğu ve bu azalmanın uluslararası çaba sarf edilmeden önlenemeyeceği kabul edilmiştir. 

10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları

10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları Zirve, Türkiye'nin de taraf olduğu Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi'nin aralarında bulunduğu önemli küresel sözleşmelerin imzalanmasıyla sonuçlanmıştır. Türkiye bu Sözleşmeyi 1992'de imzalamış ve 29 Ağustos 1996 tarih ve 4177 sayılı Kanun ile onaylamıştır. Sözleşme 14 Mayıs 1997 yılında ülkemizde yürürlüğe girmiştir. BTürkiye biyolojik çeşitlilik açısından küçük bir kıta özelliği göstermektedir. Anadolu, kendi başına ayrı bir kıta olmamakla birlikte, bir kıtanın sahip olabileceği tüm ekosistem ve habitat özelliklerine tek başına sahiptir. 

10. Sınıf Biyoloji Palme Yayınları Ders Kitabı Cevapları Bunun nedenleri arasında üç farklı biyoiklim tipinin görülmesi, bünyesinde Avrupa-Sibirya, Akdeniz ve İran-Turan olmak üzere üç Biyocoğrafik Bölge (BCB) bulundurması, sahip olduğu topoğrafik, jeolojik, jeomorfolojik ve toprak çeşitlilikleri, deniz, göl, akarsu, tatlı, tuzlu ve sodalı göller gibi değişik sulak alan tiplerinin varlığı, 0-5000 metreler arasında değişen yükselti farklılıkları, derin kanyonlara ve çok farklı ekosistem tiplerine sahip olması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder