KPSS SINAVINA KAÇ KİŞİ KATILACAK - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 19, 2016

KPSS SINAVINA KAÇ KİŞİ KATILACAK

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
KPSS SINAVINA KAÇ KİŞİ KATILACAK

ÖSYM'nin 20 Kasım'da düzenleyeceği KPSS Ortaöğretim sınavı, 3 milyon 500 bin adayın katılımıyla merkezin şimdiye kadarki en yoğun katılımlı sınavı olacak. KAÇ BİN MEMUR ALINACAK? Hükümet kamu tarihin en büyük personel alımı için düğmeye bastı. Darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan veya açığa alınan personel sayısı 70 bini geçerken bir yandan da yeni alımlar hız kazandı. 2016 KPSS sonuçlarına göre henüz ne kadar memur alınacağı açıklanmadı. Fakat yapılan çalışmalar neticesinde bu sene en yüksek memur alımının gerçekleşmesi bekleniyor.

KPSS SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK ? 2016 Ortaöğretim KPSS memurluk sınavında Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere 120 soru sorulacak. KPSS ortaöğretim sınavında Türkçe'den 30 soru, matematikten 30 soru, tarihten 27 soru, coğrafyadan 18 soru, vatandaşlık bilgisinden 9 soru, güncel konularda 6 soru sorulacak.

KPSS ortaöğretim sınav saati değişti mi, KPSS sınavı saat kaçta KPSS ortaöğretim sınavının saati değişti. ÖSYM, 20 Kasım 2016 tarihinde uygulanacak olan KPSS ortaöğretim oturumunun başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiğini duyurdu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir "Bu sınav ÖSYM tarihinin en büyük sınavı olacak" derken "Trafik yoğunluğunu göz önüne alarak sınavın saatini 09.30'dan 10.00'a aldık dedi

20 Kasım pazar günü yapılacak KPSS ortaöğretim sınavının saatinde değişiklik yapıldı. KPSS ortaöğretim sınavının saati ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile KPSS ortaöğretim oturumunun başlama saatinin 10.00 olarak değiştirildiği duyuruldu. 20 Kasım'da KPSS önlisans sınavına girecek olan adaylar ÖSYM'nin resmi web sayfasından TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sınav giriş belgelerine ulaşabilirler. Bu arada İstanbul'da hafta sonu yapılacak 2016 Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için kentteki tüm nüfus müdürlükleri açık tutulacak.

KPSS SINAVINA KAÇ KİŞİ KATILACAK

KPSS ortaöğretim sınav saati değişti mi ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir "Bu sınav ÖSYM tarihinin en büyük sınavı olacak" derken "Trafik yoğunluğunu göz önüne alarak sınavın saatini 09.30'dan 10.00'a aldık. Ama hem görevlilere hem adaylara şunu söylemek isterim. O saatlerde daha önceki olağan trafiği düşünerek yola çıkanlar geç kalabilir, sınava yetişemeyebilir, mağdur olabilir. Dolayısıyla trafik durumunun dikkate alınması gerekir. Bunu özellikle adaylara duyurmak isterim. Sınav için erken saatte sınav yerinde olmalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

2016 KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV GİRİŞ BELGESİ edinmek için lütfen BURAYA tıklayınız

ÖSYM'nin 2016 KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV GİRİŞ BELGESİ duyurusu için lütfen TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder