2016 Kasım 50 bin sözleşmeli öğretmen ataması - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 07, 2016

2016 Kasım 50 bin sözleşmeli öğretmen ataması

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
2016 Kasım 50 bin sözleşmeli öğretmen ataması Öğretmen adaylarının merakla beklediği konuların başında Kasım ayında öğretmen atamaları yapılacak mı yapılmayacak mı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı FETÖ darbe kalkışması sonrası en çok etkilenen kurumlardan biri oldu. Öğretmen adayları Kasım ayında 50 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılması talebinde bulundu. Açığa alımlar sonrası yapılan atamalar MEB’in ihtiyacını karşılamayacaktır. Oluşan ihtiyacın giderilmesi için Kasım ayında ek bir öğretmen atamasının yapılması bekleniyor. Atanamayan öğretmenler atamaların Kasım ayında yeniden gündeme gelmesi yönünde paylaşımlarda bulunmaya başladı. MEB tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılmasının ardından, açıkta bulunan öğretmen adayları Kasım ayında 50 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılması talebinde bulundu. Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden talep kampanyası başlatan adaylar, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na seslendi.

MEB tarafından konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, atama bekleyen binlerce öğretmen adayı sosyal medya hesabı Twitter üzerinden MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslerini duyurmaya çalışıyor. Binlerce öğretmen adayının talebi üzerine MEB tarafından henüz bir açıklama gelmedi. Öğretmen adayları, talep ettikleri atama için sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve MEB Bakanı Yılmaz'a seslendi. İsmet Yılmaz'ın daha önceki açıklamalarında yıl içerisinde kadrolu öğretmenlerin alınacağı bilgisini vermesi dolayısıyla, bir açıklama yapması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı FETÖ temizliği sonrası en çok ihraç edilen personel sıralamasında ilk sırada yer alan kurumlardan biri oldu. Binlerce kişi meslekten el çektirilirken yerine ise yine binlerce alım yapıldı. İlk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılırken hemen ardından 5 bin alım daha yapıldı ve toplamda 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi. Ancak bu alımlar şuan için açığa alınan öğretmen sayısına göre yine yetersiz durumda. Bu da atama bekleyen öğretmen adaylarını ümitlendirirken ilerleyen günlerde alımların yapılması mümkün olabilir. 

2016 Kasım 50 bin sözleşmeli öğretmen ataması

MÜJDE! MEB'e 4.200 Öğretmen Alımı Yapılacak! Milli Eğitim Bakanlığı yeni öğretmen alımları yapmaya karar verdi. 4 bin 200 öğretmen alımı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Suriyeli öğretnciler için tam 4 bin 200 öğretmen alımı yapacak! Milli Eğitim Bakanlığı bu kararını resmi web sayfasından yayımladığı haber ile duyurdu. Suriyeli öğrencilerin eğitiminin sağlandığı okullarda öğrencilerin Türkçe'yi daha iyi öğrenebilmeleri için Türkçe öğretmenliği, Türk dili ve Edebiyatı öğretmenliği ile sınıf öğretmenliği branşından tam 4.200 öğretmen istihdam edilecek. 

Bu öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nda geçici olarak istihdam edilecek. Bu durum "Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu" projesi kapsamında sağlanacak. Başvurular 8 Kasım'da başlayacak! 10 Kasım'da sona erecek olan başvurular elektronik ortamdan yapılacak. Başvurular resmi web sayfasından yapılacak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder