12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 23, 2016

12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları  Ders işlenirken gerektiğinde acil tıp uzmanlarından ve trafik polislerinden yardım alınabilecek. 12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Öğrenciler, emniyet kemeri, çocuk güvenlik koltuğu kullanmanın gerekliliği ile ilgili slogan hazırlayacak. Kene ısırması ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hakkında öğrencilere bilgi verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu (TTK), ortaöğretim 12. sınıflarda okutulan trafik ve ilk yardım ders programını yeniden düzenledi. 12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 39

12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Programa göre, yaralının taşınması, ilk yardım uygulamaları, kullanılan ilk yardım malzemeleri gibi uygulama gerektiren konular, öğrencilere bizzat yaptırılacak. Trafik ve ilk yardım dersi işlenirken gerektiğinde acil tıp uzmanlarından, trafik polislerinden veya MEB sertifika programını tamamlamış trafik bilgisi öğretmenlerinden yardım alınabilecek. 12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Öğrencilere, kara yollarını kurallarına uygun olarak kullanma kazanımı öğretilirken, kara yolu, şerit, tek yönlü kara yolu, iki yönlü kara yolu, kavşak gibi kavramları içeren fotoğraflar çekmeleri istenecek.
12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Bu şekilde yolların nasıl kullanılacağı üzerinde durulacak. Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin kuruluşundan sonra kara, demir ve deniz yolları ile ilgili yaptığı reformlar anlatılacak.bProgram kapsamında öğrencilere trafikte sabırlı, sorumluluk, saygı, hoşgörü, nezaket, yardımlaşma, duyarlılık gibi değerlere ve kurallara uymanın gerekliliği de öğretilecek. Derste, çevre ile trafik arasındaki ilişki üzerinde durularak, egzoz gazının, gürültü kirliliğinin, atıkların, standart dışı yakıtların, klimaların gereksiz kullanımına ilişkin alınması gereken önlemler üzerinde durulacak.

12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Toplu taşıma araçlarını tercih etmenin ülke ekonomisine, çevre kirliliğinin önlenmesine ve trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkıları da anlatılacak. Öğrencilerden, görsel ve yazılı basında yer alan veya tanık oldukları trafik kazalarına neden olan sürücü hatalarını araştırmaları ve bunları sınıfta tartışmaları istenecek.

12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları

12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Trafik kazalarının nedenlerine ilişkin kazanım verilirken, trafik kazalarına en çok aşırı hızın, yanlış sollamanın, şerit ve kırmızı ışık ihlallerinin, takip mesafesine ve geçiş önceliğine uymanın sebep olduğu anlatılacak ve ayrıntılara girilmeyecek. Alkollü içki, uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin etkisi altında araç kullanılmaması gerektiğine vurgu yapılacak.

12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları

12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları Trafik kazaları ile ilgili konu anlatılırken, öğrencilerden kaza yapan araçların tamir edildiği yerlere giderek araçların fotoğraflarını çekmeleri veya ilgili internet sitelerinden kaza yapan araçlara ait görselleri bulmaları istenecek. Bu fotoğraflar sınıfta paylaşılacak Ders işlenirken etkinlik kapsamında öğrenciler, trafik işaret levhaları hazırlayacak ve bu şekilde öğrencilerin trafik işaretlerini tanımaları öğretilecek. 12. Sınıf Trafik ve İlkyardım Semih Ofset Yayınları Ders Kitabı Cevapları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder