Sihirli Piramit Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 25, 2016

Sihirli Piramit Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Sihirli Piramit Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları, Sihirli Piramit Nasıl Oynanır? Sihirli Piramit Oyununun Kuralları, Sihirli piramit, seçmeli derslerden olan zeka oyunları dersinin etkinliklerinden biri olan bir akıl oyunudur. Oldukça keyifli ve çocukların farklı boyutlardan bakabilmek konusunda kendilerini geliştirebilecekleri bir oyundur. Şimdi sihirli piramit oyunu nasıl oynanır öğrenelim.

SİHİRLİ PİRAMİT ÖRNEĞİ

SİHİRLİ PİRAMİT NEDİR?
Sihirli piramit, mantıksal yollar izleyerek çözebileceğiniz bir akıl oyunudur. Farklı boyutlardaki bulmacalar sayesinde kendinizi geliştirebilirsiniz.

SİHİRLİ PİRAMİT NASIL OYNANIR?
Sihirli piramit oyununun kuralları şu şekildedir:

Piramidin tepesinden başlayarak ve birbirine bağlı çemberler boyunca ilerlenerek piramidin tabanına ulaşılmalıdır.

Yol boyunca her bir rakam (veya bulmaca harflerden oluşuyorsa her bir harf) birer kez kullanılmalıdır.

Sihirli piramit örnekleri indirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Soru paketinde her biri 10 katlı 6 tane örnek soru bulunmaktadır.

Şekilde içinde 1'den 5'e kadar rakamların bulunduğu çemberlerden oluşan bir piramit bulunmaktadır. Bu oyundaki amacımız piramidin en üstündeki çemberden tabana kadar ulaşmak. Bu amacı gerçekleştirmek için gayet anlaşılır kurallarımız var. Her kattan yalnızca bir çemberi seçeceğiz. Bir çemberden diğerini geçiş yapabilmemiz için komşu olmaları gerektiğini unutmamalıyız. Son olarak 1'den 5'e kadar tüm rakamları kullanmalıyız.

5. sınıf, zeka oyunları, zeka oyunları seçmeli dersi, sihirli piramit, sihirli piramit örnekleri, sihirli piramit oyna, kolay sihirli piramit 

Etiketler: oyun tanıtımı, sihirli piramit, sihirli piramit kuralları, sihirli piramit nasıl oynanır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder