Apartmanlar Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 25, 2016

Apartmanlar Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Apartmanlar Nedir? Nasıl Oynanır? Etkinlik, Soru ve Çalışma Kağıtları
Gerçek hayatta olduğu gibi oyunda da yüksek katlı bir apartmanın arkasındaki düşük katlı bir apartmanı göremeyiz veya tam tersi olarak yüksek katlı bir apartmanın önünde daha kısa bir apartman varsa bu iki apartman da görülebilir. Yukarıdaki resimlere bakarak kuralları daha çabuk kavrayabilirsiniz. Gelelim oyun kurallarına:

APARTMANLAR NEDİR?
Apartmanlar, mantığınızı kullanacağınız zevkli bir akıl oyunudur. Skyscrapers olarak da bilinir. 3×3, 4×4, 5×5, 6×6 vs. versiyonları mevcuttur. Sudokuya benzer yanı olmasıyla beraber kendine özgü bir kuralı daha vardır ki oyun bu kuraldan ismini alıyor diyebiliriz.

APARTMANLAR NASIL OYNANIR?
Apartmanlar oyununu oynarken aklınızı ve mantığınızı kullanacaksınız. Anlaşılması çok güç olmayan iki kuralı vardır. Oyundaki kullanacağımız sayılar aslında bulmacaya yerleştirilen veya yerleştireceğimiz apartmanların kaç katlı olduklarını temsil ediyor. Örneğin apartmanlar oyununda bir hücrede 3 yazıyorsa orada 3 katlı bir bina vardır diye düşünebiliriz.

Her satırda ve her sütunda 1’den n’e kadar tüm rakamlar (apartmanlar) yalnız birer kez yer almalıdır. (Örneğin 4×4 boyutunda apartmanlarda 1’den 4’e kadar rakamlar kullanılabilir.)

Diyagramın dışında verilen sayılar, o yönden bakıldığında kendinden daha yüksek katlı bir apartmanın arkasında kalmayıp görülebilen apartman sayısını vermektedir.

APARTMANLAR ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ
Bir yönden bakıldığında 1 apartman görünüyorsa doğal olarak en uzun apartman en önde olmalıdır ki diğerleri görünmesin.


Bir yönden bakılınca o yöndeki tüm apartmanlar görünüyorsa (örneğin oyunda 5 satır varsa 5 farklı boyda apartman vardır ve doğal olarak diyagramın dışında da en çok 5 yazabilir) apartmanlar kısadan uzuna doğru sıralanmıştır.

Önce en yüksek katlı apartmanları yerleştirmeniz kolay olacaktır.

1 katlı apartmanları yerleştirmek de kolay olacaktır.

Satırlarda veya sütunlarda aynı yükseklikte apartman olamayacağını unutmamalısınız.

En önemlisi tahminlere dayanarak hamle yapmayın. Sadece kesin ve mantıklı hamleler yapın.

Her bulmacanın sadece bir çözümü olduğunu unutmayın.

Oyunu oynadıkça yeni taktikler geliştirdiğinizi fark edeceksiniz.

APARTMANLAR NASIL ÇÖZÜLÜR?
Apartmanlar akıl oyununun çözümü ile ilgili size ipuçları verecek, pratik yollar gösterecek aşağıdaki animasyonu inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder