10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 124 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 05, 2015

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 124

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 124



10. Sınıf Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları yayınımızda kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Bu konu içinde sitemizden yardım olarak cevap anahtarlarına doğru ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz. Soru ve cevaplarla ilgili istek ve önerilerinizi yorum bölümünden bildirebilirsiniz. Bunun yanında ders kitabında yapmış olduğunuz soruların doğruluğunu test edebilir, yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz.

10. Sınıf Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları ödevlerinin öğrencilerin okulda öğrendiklerini pekiştirmesi, atladığı bir yer kalmadan öğrenebilmesi ve kendi başına düşünen tasarlayan bir birey olarak yetişebilmesini sağlamak amacıyla verildiğini unutmayalım. Yapmanız gereken ve verimli ders çalışmanın başında gelen hususlar bu kitapları takip etmek ve öğretmen sözlerinden çıkmayarak verimli ders çalışmaktan geçmektedir.

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı cevapları sayfa 124

S1–Çıkar ilişkisi ve denge politikası kavramlarını açıklayarak devletler arası politikaya etkisi nedir?

Cevap: Denge Politikası ve Çıkar ilşkisinin tanımını aynı anda yapacak olursak: Milletlerarası ilişkilerde, bir veya daha fazla ülkenin, bölgesindeki veya dünya üzerindeki politik, stratejik, ekonomik ve sair çıkarları için diğer ülkelerle anlaşmalar yapması, böylece hem çıkarlarını kollaması, hem de kendisine yönelik tehlikelere karşı korunması suretiyle denge sağlamasına denge politikası denir.

Örneğin, her ikisi de sosyalist blok üyesi bulunan Rusya ve Çin'in son 10-15 yıldır çıkarları çatıştığından ve ilişkileri zaman zaman bir savaşa gidecek kadar gerginleştiğinden, Rusya, Amerika ve Batı ülkeleri ile yakınlaşma politikası izlemeye başlamış, Çin de bu ülkelere olaneski tutumunu değiştirerek onlara yanaşmış, böylece her iki devlet de birbirine karşı bir denge kurma çabasına girişmişlerdir.

S2-Haritayı inceleyerek Avrupada hangi devletlerin olduğunu tespit edin?

Cevap: Habsburglar Devleti,

İngiltere,

Hollanda

,Fransa,

Bavyera

İspanya varisleri,

İsveç Baltık Memleketleri

Rusya,

Lehistan,

Prusya,

Danimarka,

Saksonya

 S3-Bizim ebedi düşmanlarımız ve dostlarımız yoktur sadece ebedi ülkeçıkarlarımız vardır: sözünden hareketle avrupa devletlerinin dış politikalarını tartışınız.(118)

Cevap: Çıkar ilişkisi

Bu söz eski İngiliz başbakanlarından Lord Palmerston’ a aittir.

Devletler, ulusal çıkarlarını gerçekleştirmek veya koruma amacına yönelik olarak hareket ederler. Ulusal çıkarlar, zamana ve gelişen olaylara göre süreklilik ve değişkenlik gösterir. Başta ingilizler olmak üzere Avrupa Devletlerinin ve Amerika’nın devlet politikası budur.  Bu devletler için dost düşman ülke kavramı yok, zamana göre hangi ülke ile ortak çıkarları varsa, o devletle dost olma, millet ve devletine uymayan herhangi bir  durumda çıkarlar bitince düşman olma yoluna gitmişlerdir.Bu yüzden Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.

10. Sınıf Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevaplarında her kazanım 3–5 sayfalık bir kapsam içerisinde etkinlik, soru-cevap, örnekler ve görsel öğeler ile pekiştirilmekte, süreci değerlendirmeye ilişkin çalışmalarla tamamlanmaktadır. Ayrıca, ders kitaplarında öğrenciyi yönlendirici sorularla dersin işlenişi sürecinde öğrencinin aktif kılınması amaçlanmıştır. Bilgi ve beceriye odaklı olmak üzere destekleyici metinler sunulmuştur. Metinler güncel ve süreli yayınlardan da yararlanılarak zenginleştirilmiş, öğrencilerin araştırma, inceleme, tartışma ve projelendirme ile grup çalışmaları sürecine dahil olmalarına yönelik çalışma yönergelerine yer verilmiştir.

Öğrenci çalışma kitapları öğrencinin sınıf içerisinde veya dışında işlenen kazanımları pekiştirmek, bireysel ve düzeyine uygun öğrenme ve gelişim imkânlarını edinmesini sağlayan kaynaklardır. Bu yolla öğrenilen kavramların sıralanması, karşılaştırılması, eşleştirilmesi gibi yöntemlerle öğrencinin edindiği bilgileri üst düzey bilişsel beceriler düzeyinde edinmesine imkân sağlamaktadır. bilgi, beceri ve değerlerin kalıcı ve anlamlı bir şekilde etkinlik temelli yapılandırılmasına önemli katkılar sunmaktadır.

10. Sınıf Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevaplarıyla ilgili verilen ödevler çocuklara bağımsız çalışmayı, sorumluluk almayı öğretmek için çok önemli araçlardır. Ödev yapma alışkanlığını çocuklara küçük yaslarda kazandırmak, okul başarıları için de önemlidir. Ders Kitabı Cevapları ödevinin yapmasını kolaylaştırmak için gerekli düzenlemeleri yapmak, onlara yol göstermek ve gerektiğinde yardımcı olmak anne babaların görevidir. Ancak ödevlerin anne babanın değil çocuğun ödevi olduğunu, yardım etmenin ödevi onun yerine yapmak olmadığını unutmamak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder