6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 14, 2015

6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35


6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları sitemizde yayınlanmıştır. Öğrencilerimize verdiğimiz açıklayıcı bilgilerle konuların daha iyi anlaşılmasını sağlamak için çalışma kitabı cevaplarını büyük bir titizlikle hazırlayıp derslerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Ders kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir, sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler. Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır.

6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları öğrencinin sınıf içinde veya sınıf dışında hedeflenen kazanımların ve becerilerin edinilmesi için yaparak yaşayarak, etkinlik temelli öğrenmeyi sağlamaya dönük öğrencinin yaşadığı öznel koşulları göz önünde bulundurarak öğrenciyi aktif kılan kaynaklardır. öğrenci çalışma kitaplarında yer alan etkinlikler eve ödev olarak verilecek ve evde yaptırılacak olursa istenilen amaca hizmet etmekten uzak kalır. Bununla birlikte öğrenci çalışma kitabında yer alan etkinlikler öğrencilerin öznel koşullarına uymuyor da olabilir.

6. Sınıf Tuna Matbaacılık Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 1. Ünite Sayfa 35 Cevapları

Vücudumuzda kaç çeşit kemik bulunur? Bu eklemlerin vücudumuzda bulunduğu yerlere örnekler veriniz?
1 – Uzun Kemikler
Boyları enlerinden uzun olan kemiklere uzun kemikler denir. Vücudumuzun hareketini sağlarlar. Örneğin; bacaklar ve kollar.
2 – Kısa Kemikler
Enleri, boylar ve genişlikleri hemen hemen aynı olan kemiklerdir. Örneğin; el ve ayak bilek kemikleri.
3 – Yassı Kemikler
Şekilleri yassı görünümünde oldukları için bu ismi almışlardır. Örneğin; kafatası, kaburga kemikleri.
Eklemler kemiklerini birbirlerine bağlarlar, adeta bir köprü görevi görmektedirler. Eklemler bazen hareketli, bazen hareketsiz bazen de yarı hareketli olarak bulunurlar.
Elimizi kapadığımızda, parmaklarımızı açtığımızda bacağımızı hareket ettirdiğimizde eklemlerimiz çalıştırmış oluruz.
1- Oynar Eklemler
Organizmanın hareket görevi üstlenmiş, hareketini yapan kemiklerde tam hareketli özelliklerde olan eklemlerdir. Oynar eklemler, kol ve bacak kemiklerinde görülür. Bileğimiz bu eklem türü için iyi bir örnektir. Kemiklerin uçları eklem kısımları bir bağ dokusundan oluşur.
2- Oynamaz Eklemler
İskelet sisteminin hareket etmeyen kısımlarda olan oynayamayan eklemlerdir. Kemikler birbirlerine girinti çıkıntılarla birbirlerinin içine girecek şekilde kenetlenmişlerdir. Oynamaz eklemler de eklem sıvısı ve kapsülü bulunmaz. Oynamaz eklemlerin bulunduğu yerler, kalça kemiği, kafatası, leğen kemiği gibi yassı kemikleri birbirlerine bağlarlar.
3- Yarı Oynar Eklemler
Yarı oynar eklemlerin bulunduğu yerler, göğüs kafesinde ve omurlar arasındadır.


6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35
6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35


6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları resim, şekil ve şemalar ile diyagram ve grafik okuma etkinlikleri yoluyla öğrencinin görsel öğeleri okuması ile görsel okuma, değerlendirme ve yorumlamaya ilişkin becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Değerlendirmeye yönelik olarak verilen yönergeler doğrultusunda öğrencinin birtakım resim, afiş, poster yapması ve bu çerçevede portfolyo dosyasını oluşturması yönünde çalışmalar önerilmektedir. Kitaplarının baş tarafında “Ders Kitabının Organizasyon şeması” bulunmaktadır. Bu şemada; Ünite Girişleri, Etkinlikler, Performans Görevi, Dereceli Puanlama Anahtarı ve Ünite sonu Değerlendirme soruları bulunmaktadır.

6. Sınıf Fen Bilimleri Tuna Matbaa Yayınları Ders Kitabı Cevapları ödevini kopyala-yapıştır şeklinde yapmak size bir fayda sağlamaz. Cevapları buradan birebir yapmanız sizin faydanıza olmayacak bilakis sizi tembelleştirecektir. Bu da istediğimiz bir geri dönüt değildir. Bu nedenle uyarılarımızı dikkate alınız. ödev yapmak hayatta ne işimize yarar diye düşünmeyin. Bir kere, ileride çok işimize yarayacak “araştırma becerisi” kazanmanızı sağlar, okul sonrası hayatta bize en fazla katkısı olacak faydası da budur. Ayrıca, ödev yaparken zar zor öğrendiğiniz şeyleri kolay kolay unutmazsınız ve sınavlarda bunun ödülünü alırsınız.

6. Sınıf Fen Bilimleri Dersi ödevlerini bazı öğrenciler çok severken bazıları ise zorlukla gerçekleştirmektedir. Deneyler ve bir çok bilimsel verileri içinde çok zevkli geçmesine rağmen zorluklar içinde yapamayan öğrencilerde mevcuttur.Ders derste dinlenir ve devamında tekrarlar ve çalışmaktan başarı yolu geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder