12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 41 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 31, 2015

12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 41

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 41


12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevaplarını lütfen buradan kontrol ediniz, buradan bakıp aynısını yazmak öğrenmeniz açısından faydalı getirmeyecektir. Bu nedenle öğrencilerimizden ricamız lütfen ödevlerinizi öncelikler kendiniz yapmaya gayret gösteriniz. Yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. Ödevlerin öğrencilerin okulda öğrendiklerini pekiştirmesi, atladığı bir yer kalmadan öğrenebilmesi ve kendi başına düşünen tasarlayan bir birey olarak yetişebilmesini sağlamak amacıyla verildiğini unutmayalım. Ders kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler.

12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevaplarında, yapılandırmacı yaklaşımın öğrenme öğretme sürecine uygun olarak seçilmiş okuma metinleri bulunmaktadır. Okuma metinleri, temanın özelliğine göre şiir veya nesir yazılarından Türkçe dersi öğrenci çalışma kitapları okuma metinlerinin çözümlemesini sağlayacak etkinlikleri içermektedir. Bu etkinliklerin temel amacı öğrencilerde kazanımların pekiştirilmesini sağlamaktır.

1. Yusuf Ziya Ortaç, fıkrasında neyi konu etmiştir? 
Türk köylüsünü konu edinmiştir.

2. a. “Varlığımızın ana kaynağı köydür” cümlesi için metni meydana getiren anlam birimlerini en kısa şekilde ifade eden cümle diyebilirmisiniz? Niçin? 

Diyebiliriz, çünkü anlam birlikleri bu ana fikir etrafından bir araya getirilmiştir. Köyün gıdasını, şehrin kursağına; köyün yakıtını, şehrin ocağına onun sırtında taşırız. Onu kaldırınız, Türk tarihi kalmaz.

Yukarıdaki cümlelerin özelliği nedir? Açıklayınız. Ahenkli olması...

b. Metnin temel düşüncesinin oluşmasında verilen cümleler etkili olmuş olabilir mi? Neden? Olmuştur, lirik anlatım verilmek istenenin daha etkili verimesini sağlar

3. Met nin giriş, gelişme, sonuç bölümlerini, metin üzerinde işaretleyerek gösteriniz. Bu bölümlerde anlatılanları birer cümle ile ifade ederek metnin planını aşağıya yazınız.

1.PARAGRAF : GİRİŞ  SON PARAGRAFA KADAR : GELİŞME  SON PARAGRAF : SONUÇ BÖLÜMÜ Giriş bölümünde yazar Varlığımızın kaynağı köydür, ana düşüncesini veriyor. Gelişme bölümünde, ana düşüncesini destekleyen örnekler verip konuyu farklı yönlerden ele alıyor. Sonuç bölümünde ise şehir-köy karşılaştırması yapıyor.

4. a. Metnin ana fikri nedir? Söyleyiniz?
VARLIĞIMIZIN KAYNAĞI KÖYDÜR

b. Gazete ve dergilerde Türk köylüsünü konu edinen  makale, fıkra, haber vb yazılar gördünüz mü?   Metinde verilen ana fikir günceldir, diyebilir misiniz? Niçin? 

Metinde verilen ana fikir güncelliğini korumaktadır. Çünkü günümüzde de köyde yaşayan insanların hayatları hakkında yazılar yazılmakta, haberler çıkmakta

c. Metindeki ana düşünce döneminin sosyal gerçek iğini nasıl yansıtmıştır? Açıklayınız. 

Metindeki ana düşünce dönemin sosyal gerçekliğini yansıtmıştır. Yazar Türk köylüsününün yaşadığı sıkıntıları ve sorunları dile getirmiş, şehirde yaşayan insanların birçok gereksinimini köylünün karşıladığını örneklerle anlatmıştır.


12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevapları etkinliklerin başında öğrencilerin etkinleri nasıl yapacaklarıyla ilgili yönergeler bulunmaktadır. Çalışma kitaplarındaki etkinlikler, öğrencilerin farklı zeka alanlarını harekete geçirecek, eleştirel düşünmelerini, olaylara farklı bakmalarını, bireysel veya grupla çalışmalarını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevapları zihinsel hazırlık kısmında ise konu ile ilgili öğrencilerin ön öğrenmelerini harekete geçirme, okuma metni ile ilgili anahtar kelimelerle çalışma, metni tanıma ve tahmin etme, işlenen metnin amacını belirleme, metnin tür, yöntem ve tekniğini belirleme çalışmaları yapılmaktadır. Anlama bölümü görsel okuma, dinleme ve okuma, metin inceleme, söz varlığını geliştirme kısımlarından oluşmaktadır. Zihinsel yapılandırma günlük hayatla ilişkilendirme ve araştırma olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.  Kendini ifade etme bölümde öğrencilerin öğrenme öğretme sürecinde kendilerini rahat ifade edebilmeleri için öğretmen tarafından uygun bir ortam hazırlama, öğrencilerin ön bilgilerinin harekete geçirme, amaç belirleme, konuşma, yazma, görsel sunu çalışmalarının nasıl yapılacağı anlatılmaktadır. Ölçme ve değerlendirme: İlköğretim Programlarında ölçme ve değerlendirme yapılandırmacı öğrenme yaklaşımına uygun olarak hem sürece hem de sonuca dayalı olarak yapılmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder