12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ekim 31, 2015

12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21


12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevaplarını lütfen buradan kontrol ediniz, buradan bakıp aynısını yazmak öğrenmeniz açısından faydalı getirmeyecektir. Bu nedenle öğrencilerimizden ricamız lütfen ödevlerinizi öncelikler kendiniz yapmaya gayret gösteriniz. Yapamadığını ve anlamadığınız soru ve cevaplara sitemizden size örnek teşkil etmesi amacıyla faydalanabilirsiniz. Ödevlerin öğrencilerin okulda öğrendiklerini pekiştirmesi, atladığı bir yer kalmadan öğrenebilmesi ve kendi başına düşünen tasarlayan bir birey olarak yetişebilmesini sağlamak amacıyla verildiğini unutmayalım. Ders kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler.

12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevaplarında, yapılandırmacı yaklaşımın öğrenme öğretme sürecine uygun olarak seçilmiş okuma metinleri bulunmaktadır. Okuma metinleri, temanın özelliğine göre şiir veya nesir yazılarından Türkçe dersi öğrenci çalışma kitapları okuma metinlerinin çözümlemesini sağlayacak etkinlikleri içermektedir. Bu etkinliklerin temel amacı öğrencilerde kazanımların pekiştirilmesini sağlamaktır.

7. Atatürk’ün söylediği sözlerden oluşan “Atatürkçülük ve İslam Dini” adlı metinde dinî istismar ve taassubun önlenmesi konusunda Atatürk’ün neler önerdiğini belirtiniz. 

Atatürk'e göre din işlerinin öğrenilmesi gereken yer okuldur.Tarihten ders alınmasını tarihin okunmasını ve din perdesi arkasındaki dinsizlik ve kötülüğe karşı dikkatli olunmasını önermektedir..

8. a. Aşağıda adları verilen metinlerin türlerini ve anlatım biçimlerini karşılarına yazınız.
Metin Adı                                      Türü             Anlatım Biçimi 
Medeniyet Değişmesi ve İç İnsan  Makale         Açıklayıcı anlatım
Yol                                            gezi yazısı    betimleyici anlatım
Bir Beyoğlu Dönüşü                 hikaye          öyküleyici anlatım
Tohum                                      tiyatro      söyleşmeye bağlı anlatım

b. Memleket edebiyatı zevkiyle Batı’ dan gelen türler ve anlatım biçimleri Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatında birleştirilebilmiş midir? 

Birleştirilebilmiştir, bu türlerle ve anlatım biçimleri milli edebiyat zevkiyle oluşturulmuştur. Tabloya yazdığınız bilgilerden de hareketle görüşlerinizi örneklerle açıklayınız.

9. a. Milleti oluşturan değerleri aşağıya yazınız. 

DİL , DİN , KÜLTÜR ,GELENEK ,GÖRENEK ....

b. Belirlediğiniz bu değerler incelediğiniz hangi metinde, hangi yönleriyle ele alınmıştır? Tabloya yazınız.
Metnin Adı          Milleti Oluşturan Değerin Adı    Metinde Ele Alınış Yönü 
Medeniyet Değiştirmesi ve insan           KÜLTÜR
Bir Beyoğlu Dönüşü                               DİL
TOHUM                                                 MANEVİ DEĞERLER



12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevapları etkinliklerin başında öğrencilerin etkinleri nasıl yapacaklarıyla ilgili yönergeler bulunmaktadır. Çalışma kitaplarındaki etkinlikler, öğrencilerin farklı zeka alanlarını harekete geçirecek, eleştirel düşünmelerini, olaylara farklı bakmalarını, bireysel veya grupla çalışmalarını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

12. Sınıf Türk Edebiyatı Fırat Yayınları Ders Kitabı Cevapları zihinsel hazırlık kısmında ise konu ile ilgili öğrencilerin ön öğrenmelerini harekete geçirme, okuma metni ile ilgili anahtar kelimelerle çalışma, metni tanıma ve tahmin etme, işlenen metnin amacını belirleme, metnin tür, yöntem ve tekniğini belirleme çalışmaları yapılmaktadır. Anlama bölümü görsel okuma, dinleme ve okuma, metin inceleme, söz varlığını geliştirme kısımlarından oluşmaktadır. Zihinsel yapılandırma günlük hayatla ilişkilendirme ve araştırma olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.  Kendini ifade etme bölümde öğrencilerin öğrenme öğretme sürecinde kendilerini rahat ifade edebilmeleri için öğretmen tarafından uygun bir ortam hazırlama, öğrencilerin ön bilgilerinin harekete geçirme, amaç belirleme, konuşma, yazma, görsel sunu çalışmalarının nasıl yapılacağı anlatılmaktadır. Ölçme ve değerlendirme: İlköğretim Programlarında ölçme ve değerlendirme yapılandırmacı öğrenme yaklaşımına uygun olarak hem sürece hem de sonuca dayalı olarak yapılmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder