10.Sınıf Coğrafya Mega Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29-30 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 16, 2014

10.Sınıf Coğrafya Mega Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29-30

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

10.Sınıf Coğrafya Mega Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 29-30


10. Sınıf Coğrafya MEGA Cevapları Yayınları Ders Kitabı Cevapları sitemizde yayınlanmıştır. Öğrencilerimizin derslerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Kitap içinde ve ünite sonunda bulanan soruların cevaplarını sitemizde yer almaktadır. Çalışma kitabı cevapları aşağıda sistemli olarak listelenmiştir. Cevap anahtarını arayanlar aşağıdaki sayfa numaralarıyla istediği sayfadaki cevapları inceleyebilirler.

Öncelikle siz kendiniz yapmayı deneyin. Buradaki amacımız size yapamadığınız sorularda, ya da aklınıza takılan, yerlerde yardımcı olmaktır. 10. Sınıf Coğrafya MEGA Cevapları Yayınları Ders Kitabı Cevaplarını lütfen buradan kontrol ediniz, buradan bakıp aynısını yazmak öğrenmeniz açısından faydalı olmayacaktır.

NOT: AŞAĞIDA 10. Sınıf Coğrafya MEGA Cevapları Yayınları Ders Kitabı Cevapları YAYINLANMAKTADIR. EKSİK SAYFALARI YORUM KISMINDA YAZARAK YAYINLANMASINI İSTEYEBİLİRSİNİZ.


Aşağıdaki soruları cevaplayınız


C-1-Kayaç, mineral topluluklara verilen isim . Çeşitli mineralleri veya taş parçacıklarının veya tek bir mineralin fazla sayıda birikmesinden meydana gelir.


C-2-Kayaçların yerşekillerinin oluşum ve gelişimlerine olan etkisi ; Kayaçlar su, gaz ve organik varlıkların dışında yerkabuğunu meydana getiren unsurlardır Yol yarmaları, maden ocakları ve taş ocakları gibi yerlerle, toprak veya enkaz örtüsünden yoksun topografya yüzeylerinde mostralarına rastladığımız kayaçlar, yer şekillerinin oluşum ve gelişimlerinde rol oynayan önemli etmenlerden biridir Onların fiziksel ve kimyasal özelliklerindeki farklılıklar yer şekillerinin de farklı olmalarına sebep olur Çünkü buözellikler, kayaçların, aşındırma etmen ve süreçlerine karşı dayanıklı veya dayanıksız olmalarını tayin eder Örneğin kalker ve jips gibi eriyebilen kayaçların bulunduğu sahalarda lapya, dolin, uvala gibi özelyer şekilleri oluşmaktadır Genel olarak, tektonik hareketlerle ters durumlar meydana gelmemişse, aşınmaya karşı dayanıklı kayaçlar yüksek yer şekillerini, kolay aşınan ve parçalanan kayaçlar ise alçak yer şekillerini meydana getirirler Granitlerden müteşekkil sahalarda granit topografyası adı verilen özelbir topografya tipi oluşur Benzer şekillere siyenit, diorit, andezit, bazalt ve gnays gibi heterojen kayaçlar üzerinde de rastlanır


Yerkabuğunu oluşturan kayalar

Yerkabuğunun ana malzemesi taşlardırçeşitli minerallerden ve organik maddelerden oluşan katı doğal maddelere taş yada kayaç denir Yer üstünde ve içinde bulunan tüm taşların kökeni magmadırAncak bu taşların bir kısmı bazı olaylar sonucu değişik özellikler kazanarak çeşitli adlar almıştır Kayaçlar kökenlerine göre üç ana grup altında toplanırlar

1 Magmatik ( Püskürük – volkanik – katılaşım ) kayaçlar

2 Tortul ( Sediment – birikim ) kayaçlar

3 Metamorfik( Başkalaşım ) kayaçlar



Aşağıdaki noktalı yerleri (boşlukları) doldurunuz

C-1 Kayaçlardan

C-2 Mineral

C-3 Volkanik Püskürük kayaçlar

C-4 Katılaşım Kayaçlardan

C-5 Dış kuvvetler



ÇOKTAN SEÇMELİ SORU CEVAPLARI

1- B

2-A

3-C

4-E

5-D

6-C

7-D

8-B

9-C