Lise Sınıf Geçme Hesaplama - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 14, 2013

Lise Sınıf Geçme Hesaplama

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Lise Sınıf Geçme Hesaplama

Lise sınıf geçme durumunu ve not ortalamasını hesaplamak istediğiniz lise öğrencisinin öncelikle lise türünü ve okuduğu sınıfı seçiniz. Ardından yıl içinde almış olduğu dersleri seçtikten sonra her dersin haftalık ders saati ile I. ve II. dönemde (ve varsa ortalama yükseltme sınavında) almış olduğu 5 üzerinden verilen notları doldurarak hesapla butonuna basınız.

Lise Sınıf Geçme Hesaplama
  1.  
  2.  
  3.  Tüm notlar 5`lik sistem üzerinden girilmelidir.
  4.  H. Ders Saati / I.Dönem / II.Dönem / Ort. Yükseltme Sınavı Notu (varsa)
  5.   /  /  /  Örn. 4
  6.   /  /  /  Örn. 4
  7.   /  /  /  Örn. 4
  8.   /  /  /  Örn. 4
  9.   /  /  /  Örn. 4
  10.   /  /  /  Örn. 4
  11.   /  /  /  Örn. 4
  12.   /  /  /  Örn. 4
  13.   /  /  /  Örn. 4
  14.   /  /  /  Örn. 4
  15.   /  /  /  Örn. 4
  16.   /  /  /  Örn. 4
  17.   /  /  /  Örn. 4
  18.   /  /  /  Örn. 4
  19.   /  /  /  Örn. 4
  20.   /  /  /  Örn. 4
  21.   /  /  /  Örn. 4
  22.   /  /  /  Örn. 4
  23.   /  /  /  Örn. 4

Lise ortalama hesaplama aracı ile hangi sınıflar için yıl sonu başarı ortalamalarını hesaplayabilirim?

Tüm Lise türleri için Lise Hazırlık, Lise 1, Lise 2, Lise 3, Lise 4 sınıflarında okuyan öğrencilerin yıl sonu not ortalamasını hesaplayabilirsiniz.

Ağırlıklı not nedir?

Bir dersin ağırlığı, o dersin haftalık ders saati sayısına eşittir. Örneğin kimya dersi haftada 2 saat okutuluyorsa ağırlığı 2’dir.Ders notu ile haftalık ders saati çarpılır ve o dersin ağırlıklı notu hesaplanır.
Örnek: kimya dersinin haftalık ders saati:2, yıl sonu notu 4 ise kimya dersinin ağırlıklı notu:2x4=8’dir.

Ağırlıklı not ortalaması nedir?

Öğrencinin her bir ders için ayrı ayrı hesaplanan ağırlıklı notlarının toplamının, toplam ders saatine bölünmesiyle elde edilen ortalama nottur.

Sınıf geçmek için yıl sonu başarı ortalamam kaç olmalı?

Sınıf geçebilmek için fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinde 3.50, Anadolu türü liseler ile önünde yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan liselerde 3.00, genel liseler, güzel sanatlar ve spor liseleri ile mesleki ve teknik liselerde 2.50 yıl sonu not ortalamasına sahip olunması gerekmektedir. Ayrıca doğrudan veya yıl sonu başarı notu ile sınıfını geçemeyen öğrencilerden; 9. sınıfta en fazla 3, 10. ve 11. sınıflarda ise en fazla 2 dersten başarısız olanlar sorumlu olarak bir üst sınıfa devam ederler.Ancak, alt sınıflar da dâhil toplam 5 den fazla sorumlu dersi bulunanlar başarısız sayılır.

Lisede ders geçmek için hangi koşulları sağlamalıyım?

Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için öncelikle ikinci dönem notunun, en az “Geçer (2)” ancak birinci dönem notu “Etkisiz (0)” ise ikinci dönem notunun en az “Orta (3)”, İşletmelerde beceri eğitimi gören öğrencilerin yıl sonu beceri sınavı notunun en az “Geçer (2)” olması gerekir.


e okul karne hesaplaması, e okul notları hesaplama, e okul notu hesaplama, e okul takdir teşekkür hesaplama, e okul takdir teşekkür hesaplaması,e okul taktir teşekkür hesaplama, ilköğretim not hesaplama, imam hatip not ortalaması hesaplama, karne ortalamasi hesaplama, lise not hesaplama, not ortalamasi hesaplama, puan hesaplama, takdir teşekkür hesaplama, takdir teşekkür hesaplaması, taktir tesekkur hesaplama, tesekkur takdir hesaplama e okul karne hesaplaması, e okul notları hesaplama, e okul notu hesaplama, e okul takdir teşekkür hesaplama, e okul takdir teşekkür hesaplaması,e okul taktir teşekkür hesaplama, ilköğretim not hesaplama, imam hatip not ortalaması hesaplama, karne ortalamasi hesaplama, lise not hesaplama, not ortalamasi hesaplama, puan hesaplama, takdir teşekkür hesaplama, takdir teşekkür hesaplaması, taktir tesekkur hesaplama, tesekkur takdir hesaplama


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder