Peygamberimiz Hz. Muhammedin (Sav) Ticaret Hayatina Atilisi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 19, 2013

Peygamberimiz Hz. Muhammedin (Sav) Ticaret Hayatina Atilisi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED MUSTAFA’NIN (SAV) TİCARET HAYATINA ATILIŞI (PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED MUSTAFA’NIN (SAV) HAYATI)


Kureysliler, öteden beri ticaretle uğrasırlardı. Tıcaretle uğrasmayanların ise,ellerinde hiç bır seyleri bulunmazdı. Peygamberimizın de, hazreti Hatıce hesabina ticarete baslamadan önce, ticaretle uğrastıgı olmustur.

Nıtekim, Saıd b.Ebu Saıb, İslamıyetten önce Peygamberimizın ticaret ortagı ıdı.Peygamberimizın,ticaret yapmak için, sermayesi olmadığından,hazreti Hatıce peygamberimızı ücretle tuttu ve Kureysilerden tuttuğu, başka bır zatıda, Peygamberimizın yanına kattı.

Hazreti Hatıce yapacağı her sefer için, Peygamberimize, ücret olarak genç ve yıgıt bırer erkek deve veriyordu. Peygamberimiz,Hazreti Hatıce'nın ticaret Malını Sam'a götürmek için ,ılk defa dört tane erkek ve genç deveye anlastılar.

Peygamberimizle Kervan halkı Sam'a gitmek için yola koyuldular. Sam topraklarından Busraya vardıklarında peygamberimız orada getirdiği bütün malları çok karlı bır şekilde satıp alacaklarını aldıktan sonra, Mekke’ye yardımcısı olan Meysele ile birlikte geri döndü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder