İlkokul 4.Sinif ilce Zümre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanaği - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 02, 2013

İlkokul 4.Sinif ilce Zümre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanaği

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
İlkokul 4.Sınıf İlçe Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı




2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU 4. SINIFLAR
İLÇE ZÜMRE BAŞKANLARI TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI TARİHİ: 26.06.2013
TOPLANTI SAATİ: 09.00
TOPLANTI YERİ: FÜRSAN İLKOKULU

           TOPLANTIYA KATILANLAR

1. MURAT BÜLENT KAPLANOĞLU -- KUBİLAY İLKOKULU
2. ABDU TÜTÜNCÜ -- FÜRSAN İLKOKULU
3. Oğuz Kaan DENİZ -- -Halise Türkkan İlkokulu
4. FERAH YILDIZ --ŞİRİNSULHİYE İLKOKULU

     GÜNDEM MADDELERİ:
1.      Açılış ve yoklama
2.      Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
3.      İkinci dönem alınan kararların incelenmesi ve değerlendirilmesi
4.      Eğitim öğretim uygulamalarında görülen güçlükler
5.      Eğitim bölgesi kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması için yapılan çalışmaların değerlendirilmesi
6.      Sosyal etkinlik ve rehberlik etkinliklerinin sonuçları
7.      Seviyesi düşük olan öğrenciler için yapılan çalışmaların bölgeler bazında değerlendirilmesi
8.      Okul veli işbirliğinin okullardaki uygulamalara yansımasının değerlendirilmesi
9.      Bölge bazındaki örnek uygulamaların sonuçlarının değerlendirilmesi
10. Dilek ve temenniler ile kapanış.
                       

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
1.      Açılış ve yoklama yapıldı.
2.        Saygı duruşu yapıldı ve İstiklâl Marşı söylendi.
3.      Oğuz Kaan DENİZ; ikinci dönem alınan ilçe zümre başkanları toplantı kararlarını okudu. Alınan kararların titizlikle uygulandığı görüldü. Bütün ders konuları belirtilen süre içinde tamamlandı.

4.      KARŞILAŞILAN GÜÇLÜKLER:
A.     2. Bölge zümre başkanı FERAH YILDIZ; geçen yıllarda ders saati 4 olan fen ve sosyal bilgiler derslerinin konularında herhangi bir değişiklik olmadan ders saatinin üçe inmesi ile konu yetiştirme konusunda sıkıntı çekildiğini söyledi. Tüm bölge zümre başkanları bu konuda aynı fikirde olduklarını belirttiler.
B.     1. Bölge zümre başkanı ABDU TÜTÜNCÜ; sosyal bilgiler dersinde özellikle yerel yönetimler konusunda çok soyut konular olduğunu ve bu konuda zorlanıldığını söyledi.
C.     3. Bölge zümre başkanı Oğuz Kaan DENİZ; Türkçe dersinde bütün etkinliklerin tamamlanmaya çalışılması ile bütün okuma parçalarının yetiştirilememesini dile getirdi.
D.    4. Bölge zümre başkanı MURAT BÜLENT KAPLANOĞLU; İngilizce derslerini kendi verdiğini ancak bu konuda zorlandığını ve mevcut branş derslerine branş öğretmenlerinin girmesinin doğru olacağını söyledi.
E.     1. Bölge zümre başkanı ABDU TÜTÜNCÜ; bölgeler bazında varılan sonuca göre matematik dersi için hazırlanan ders kitaplarının var olan problem ve soruların sayısı ve çeşitliliği açısından dar kapsamda hazırlandığını belirtti.
F.      2. Bölge zümre başkanı FERAH YILDIZ; Trafik Güvenliği dersinin içerik olarak konulara sık sık tekrarının öğrenciler üzerinde monotonluk oluşturduğunu söyledi.
G.    1. Bölge zümre başkanı ABDU TÜTÜNCÜ; uygulamaya dayalı derslerden Fen ve teknoloji için Laboratuar sıkıntısının olduğunu, Beden eğitimi için Spor salonu ya da malzemelerinin yetersiz olduğunu söyledi.
H.    4. Bölge zümre başkanı MURAT BÜLENT KAPLANOĞLU; bulunduğumuz ilçe yeni olması ve hayli göç alması nedeni ile bazı okullarımızın sınıf mevcutlarının 35-40 kişiye ulaştığını, bu bağlamda sınıf ortamı uygulamalarında zorluklar yaşandığını söyledi.
     
5.      2. Bölge zümre başkanı FERAH YILDIZ; eğitim öğretimde ve sosyal faaliyetlerde bölge imkânlarının yeteri kadar kullanılamadığını ve bu tür süreçlerde resmi işlemlerin uzun sürdüğünü belirtti.   

6.      3. Bölge zümre başkanı Oğuz Kaan DENİZ; Okullarımızda rehberlik konusunda planlanan çalışmaların yapıldığını, ancak rehber öğretmeni eksikliğinden kaynaklanan sorunların yaşandığını belirtti.

7.      3. Bölge zümre başkanı Oğuz Kaan DENİZ; Seviyesi düşük olan öğrenciler için ek çalışmalar yapılarak (teneffüs araları-ev- serbest etkinlik dersleri vb.) eksik oldukları konular giderilmeye çalışıldı ve bu çalışmalar sonucunda olumlu dönütler alındığını söyledi. Ayrıca nakil gelen öğrencilerin sınıf seviyesinin altında olduğunun gözlemlendiğini, vurguladı.
8.      1. Bölge başkanı Abdu TÜTÜNCÜ; 7-11 YAŞ aile eğitimine tabi tutulan velilerin eğitim konusunda çocuklarına daha faydalı olduklarının gözlemlendiğini söyledi. Bu hususta bütün öğretmenler hemfikir olup, tüm velilerin aralıklı olarak bu eğitimden geçirilmesi gerektiğini söylediler.
4. bölge zümre başkanı Murat KAPLANOĞLU; veli günleri düzenlediklerini, bu etkinliğin çok faydalı olduğunu belirtti. Bunun sonucunda velilerin birbiriyle yakınlaştığını hatta proje ödevlerinde grup çalışmalarına faydalı olduğunu dile getirdi.  Ayrıca, ev ziyaretlerinin yapılmasının önemi üzerinde duruldu. Bu bağlamda;
2. Bölge zümre başkanı FERAH YILDIZ; proje çalışmalarında oluşturulan grupların üç aylık bir sürede birbirleriyle sıkı bir etkileşim içinde olup aileleri de işlerine müdahil ederek başarılı bir sonuca ulaştığını söyledi.

9.      1. Bölge zümre başkanı Abdu TÜTÜNCÜ; eğitim ve öğretimde drama tekniğini verimli kullanıldığı zaman, sınıf ortamında öğrenmenin, etkileşimin üst düzeyde olduğunu ifade etti. Tüm derslerde gerekli görüldüğü zamanlarda drama tekniğinin kullanılabileceğini söyledi.
    2. Bölge zümre başkanı FERAH YILDIZ bitkilerin yetişmesi için gerekli olan su ,hava ve güneşin etkilerini görmek adına SÜNGERBAHÇE yöntemini kullandığını ifade etti.
    Ayrıca, çocukların okuma hızlarını arttırma adına uyguladığı hızlı okuma tekniklerini anlattı.
   3. bölge zümre başkanı Oğuz Kaan DENİZ serbest etkinlikler (kum boyama, ahşap işleri, kukla yapımı, yumurta boyama vb.) dersine velilerin dâhil edilmesinin öğrenciler açısından daha eğlenceli ve verimli olduğunu söyledi. Ayrıca, değerler eğitimi kapsamında öğrencilerin sorumluluk duygularını geliştirmeye yönelik hayvan besleme ve bitki bakımı çalışmalarının yapıldığını ifade etti.
 
4. bölge zümre başkanı Murat KAPLANOĞLU okul bahçesine öğrenciler ile birlikte diktikleri ağaçların çocuklarda ağaç sevgisi, sorumluluk bilinci, çevre duyarlılığı gibi olumlu kazanımların gelişiminde faydalı olduğunu ifade etti.
 
10.  İyi bir yaz tatili geçirilmesi temennisi ile toplantıya son verildi.
  


 ALINAN KARARLAR

  1. Fen ve Teknoloji, Soyal Bilgiler derslerindeki ders saati azlığından kaynaklanan sıkıntının giderilmesi için bu derslerdeki yapılacak olan etkinliklerin bölge şartlarına göre seçilerek uygulanması gerektiğine,

  1. Trafik ve İlk Yardım dersi kitaplarının sadeleştirilmesi ve öğrencilerin seviyelerine uygun olması gerektiğine,

  1. Bölge imkânlarının etkin bir şekilde kullanılabilmesi gerektiğine,

  1. Okul veli işbirliğinin dinamik bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğine,

  1. Eğitim öğretim faaliyetlerinde fiziki imkân yetersizliği ve materyal eksikliğinin eğitim öğretim faaliyetlerini aksattığından dolayı bu hususun ilgili birimlere bildirilmesi gerektiğine,

  1. İlçemizde rehber öğretmen eksikliğinden kaynaklanan sorunların giderilmesi için mevcut rehber öğretmenlerin daha aktif çalıştırılması,

  1. Seviyesi düşük olan öğrencilerin sınıf seviyesine ulaşması için gerekli ek çalışmaların ciddiyetle yapılması gerektiğine,

  1. Aile eğitimi kurslarının amacına ulaştığını ve bu kursların yaygınlaştırılması gerektiğine,

  1. Öğrenci veli ziyaretlerinin okul-veli işbirliğini geliştirmesi açısında belirli periyotlarda yapılması gerektiğine,

  1. Proje ödevi ve performans görevlerinin öneminin gerek öğrenci gerekse de veli tarafından bilinmesi için gerekli açıklamaların eğitim öğretim yılı başında yapılması gerektiğine,

  1. Bölge ve ilçe bazında yapılan örnek uygulamaların paylaşımının daha sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için öğretmenler arasında bir iletişim ağının kurulabilmesi gerektiğine,
  2. Okul, bölge ve ilçe zümre toplantılarında alınan kararların dikkate alınması gerektiğine, karar verildi.


1. MURAT BÜLENT KAPLANOĞLU -- KUBİLAY İLKOKULU

2. ABDU TÜTÜNCÜ -- FÜRSAN İLKOKULU

3. Oğuz Kaan DENİZ -- -Halise Türkkan İlkokulu

4. FERAH YILDIZ --ŞİRİNSULHİYE İLKOKULU



                                                 26/06/2013
                                

                                   Abdurrahman ALKAN
                                      Fürsan ilkokulu Müdürü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder