ilkokul 3.Sinif ilce Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 02, 2013

ilkokul 3.Sinif ilce Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
İlkokul 3.Sınıf İlçe Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı



2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SAKARYA KAYNARCA
3. SINIF ÖĞRETMENLERİ 1. YARIYIL GENİŞLETİLMİŞ
ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI


Toplantı No      :1
Toplantı Tarihi  :02.10.2013
Toplantı Saati   :15:30
Toplantı Yeri     : Merkez İlköğretim Okulu 3/A sınıfı.

GÜNDEM:

 1-Açılış ve yoklama.
2-Bir önceki zümre toplantı tutanağının okunup, tartışılması.
3-20092010  eğitim öğretim yılına ait müfredat programının incelenmesi ve işbirliği yapılacak ders ve konuların tespiti.
4-Planlar ve konuların işlenişinde uygulanacak metotlar.
5-2488 ve diğer ilgili tebliğler dergisinde yer alan Atatürkçülük konularının görüşülmesi.
6-Sınıf içi ders araç ve gereçleri..
7-Öğretmenler arasında eğitim öğretim için işbirliği.
8-Eğitim olgusunda ailenin rolü ve veli-öğretmen işbirliği.
9-Sınıf yönetimi ve denetimi.
10-Performans ve projeler.
11-Öğrenci devamsızlıkları ve davranışları.
12-Öğrencileri araştırmaya sevk etmek için öngörülen çalışmalar.
13-Dilek ve temenniler.
Kapanış


 1-  20092010 Eğitim öğretim yılı Sakarya Kaynarca 3. sınıflar 1. yarıyıl genişletilmiş zümre toplantısı belirtilen ve yer tarihte ekli sayfada imzası bulunan öğretmenlerin katılımıyla yapılmıştır. Açılış konuşması zümre başkanı Bilal Ordu tarafından yapıldı ve yoklama alındı..

   2- Bir önceki zümre toplantı tutanağı Murat Can tarafından okundu. İlgili raporun görüşülmesinden sonra diğer gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

   3- Yusuf Sarıyel 20092010  eğitim öğretim yılına ait müfredat programında etkinliklerin yapılmasında özellikle kırsal kesimdeki öğrencilerin materyal sağlamasında güçlüklerle karşılaşılabileceklerini söyledi..Bu konuda çevre şartlarına göre etkinliklerin değiştirilebileceğini söyledi.
Semra Avcı: : Türkçe dersinde ilk okuma parçasında yapım eklerini kullanmaya yönelik çalışmalar olduğunu ve hiçbir açıklama yapılmadan böyle bir konunun işlenmesinin öğrenciler açısından sakıncalar doğurabileceğini, bunu önlemek amacıyla kitaptan bağımsız olarak bazı ekstra çalışmalar yapılması gerektiğini  vurguladı..Murat Can Türkçe kılavuz kitaplarının yeterli açıklamaları içermediğini söyledi..Yasin Badır müfredatın okuma ve anlamayla ilgili olduğunu, kitapların bilgilere öğrencilerin sezgi yoluyla varmasını ve elde ettikleri bilgileri yapılandırıp, sentez yaparak kendilerinin malı haline getirmelerinin asıl iş olduğunu ve öğretmenlerin programın özü olan aktif öğrenme, tematik yaklaşım ve yapılandırmacı yaklaşımı içselleştirip özümsemelerinin gerekliliğini vurgulayarak; öğretmenlerin öğrencilere bu konularda rehberlik yapmalarının gerektiğini vurguladı..

    4-Eğitim öğretim çalışmalarında kullanmamız gereken ve sonucunda başarıya ulaşılacağına inandığımız metot ve tekniklerin;;tümevarım, sözlü ve yazılı anlatım,soru cevap,gösterip yaptırma,grup çalışmaları,dramatizasyon,problem çözme,buluş  ve sunuş yoluyla öğrenme,beyin fırtınası,kubaşık ve birebir öğrenme metot ve teknikleri olduğunu ifade edilmiş ve eğitimde deney,gezi,gözlem ve uygulamalardan yararlanılması gerektiğini vurgulamıştır. Gonca Köker kılavuz kitaplarda yıllık planları olan derslerin planlarının yapılmamasına,planı olmayanların ise hazırlanması gerektiği kararına uyulacağını söyledi.Ercan Yoncu Türkçe ve hayat bilgisi derslerinin ünitelendirilmiş yıllık planlarının hazırlanacağını belirtti.

   5- Cemil Ergün ““Atatürkçülük ile ilgili konuların 2504 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlandığı şekilde tüm ünitelere ve derslere dağıtılarak işlenecektir.  Atatürkçülük konularının yıllık planlarda belirtildiğini ve derslerde bu konuların üzerinde ehemmiyetle durulması gerektiği ve gerek görüldüğünde de güncel konularda Atatürkçülük konularının durum eğitimiyle derslerde ele alınmalarının yararlı olabileceğini belirtti.

   6-Fazilet Özdemir BoyacıEğitim öğretimde planlanan hedeflere varmada kullanılması gereken öğrenci ders araç ve gereçleri mümkün mertebe temin edilmesi gerektiğini, her derse ait araç gerecin tam olmasını bu konuda gerek idare ve gerekse öğrencilerle işbirliği içerisinde takım ruhu içerisinde çalışılarak, bu eksiklikler giderilmesinin eğitim öğretim faaliyetlerine olumlu olarak katkılar sağlayacağını ve her sınıfın yönetmelik doğrultusunda sınıf seviyesine uygun olarak donatılmasının gerekliliğini vurguladı.

   7- Zeynep YoncuEğitim öğretim çalışmalarının düzenli bir şekilde yürütülebilmesi için idareyle ve diğer öğretmenlerle işbirliği yapılması gerektiğini ayrıca gecen yılki üçüncü sınıf öğretmenlerinden yardım alınması gerektiğini söyledi.

   8-Canatay UsanmazYeni müfredatın okul aile işbirliğini çok etkin bir biçimde öne çıkardığını ve ailenin bir fiil eğitim olgusunun içerisine sokulmuş olması müfredatın başarılı ya da başarısız olmasında büyük etki edeceğini vurgulayarak, ailelerin sosyo kültürel ve sosyo ekonomik yönden gelişmişlik seviyelerinin öğretmenin sınıftaki başarısını olumlu veya olumsuz olarak etkileyeceğini söyledi.

  9-Bilal Ordu Öğrencilerde bazı davranış bozuklukları görülmektedir.Bu davranış bozuklukları öğrenci seviyeleri göz önüne alınarak özel ilgi ve öğrencilere verilecek sorumluluklarla düzeltilme çalışmalarına gidilmelidir.Öğrenci velileri ile gerek okul idaresi ile ve gerekse bireysel olarak yapılacak olan veli toplantılarında,velilere öğrenci durumlarıyla ilgili bilgiler verilmeli ve veliler mutlaka eğitim öğretim çalışmalarına daha duyarlı bir hale getirilmelidir.Öğrenci velileri ile sık sık diyaloğa gidilmesi;eğitim öğretimde karşılaşılan güçlükleri aşmada önemli bir etken olacaktır.

  10-Yusuf Sarıyel Performans ödevlerinin performans görevi olarak değiştirildiğini ve bunların da ders içi çalışmalarda yapılması gerektiğini vurgulayarak, eve verilecek ödevlerin daha çok pekiştirici çalışmalar olmasının yararlı olabileceğini vurgulayarak, zaten verilen performans görevlerini öğrencilerin büyük çoğunluğunun ailesine yaptırdığını ya da hazır bulduğunu söyleyerek bu tip çalışmaların bir yararının olmayacağı kanısını taşıdığını belirtti.Hayriye Öztürk Verimi arttırmak için öğrenci ailelerinin gelir düzeyi, sosyo-ekonomik durumu,beklentileri ve her türlü yaşam koşullarını tespit etmek gerektiğini vurgulayarak, velilerin ailelerin iki temel görevlerinden çocuklarını korumayı üstlendiklerini fakat asli görevlerinden diğeri olan eğitimlerini fazla önemsemediklerini söyledi ve velilere öğretmenlerin kendileri için birer kaynak oldukları fark ettirilmeli ve velilerle her ne şartta olursa olsun sıkı bir bilgi transferi gerçekleştirmek zorunda olduklarını belirtti.Semra Avcı Hiçbir araç gerecin öğrencilerin gelecekleri için %100 etkili olmadığını, tüm araç gereçlerin ufacıkta olsa bir katkı payının olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, ilk hafta mutlaka öğrencilerin seviyelerinin ölçülmesi gerektiğini ve elde edilen bilgiler doğrultusunda öğretmenlerin öğrencilerini desteklenmelerinin gerekliliğini vurguladı..

   11- Gonca Köker öğrencilerin mazeretsiz okula bir gün dahi gelmemeleri, öğrencilerin öğrenilen derslerden geri kalmalarını ve bir sonraki dersi idrak etmede zorlanmalarına sebep olmaktadır. Bu olumsuz durum öğrencinin sadece bu yıl değil, ileriki yıllarda da olumsuzluğa düşmesine sebep olacaktır. Bu yüzden şartlar ne olursa olsun; sudan bahanelerle öğrencinin okula devam etmemeleri kesinlikle önlenmesi gerektiğini vurguladı.

    12-Programın temel amaçlarından birinin de öğrencileri yaşama hazırlama olduğunu unutmadan, öğrencilerin bilgiden ziyade bilgiye ulaşma yollarının öğretilmesi gerektiğini vurguladı.Murat Can Öğrencileri araştırmaya sevk etmek için seviyeye uygun basit araştırma ödevlerinin verilmesi ve gerektiğinde gezi, gözlem, deney ve gözlemlerden de faydalanılarak öğrenci başarısını artırma yoluna gidilmelidir dedi.

   13-Zümre başkanı; Bilal Ordunun 2009/2010 eğitim-öğretim yılının tüm öğretmen arkadaşlarımıza hayırlı olması dilek ve temennileriyle toplantı ya son  verilmiştir.

                            

                       ALINAN KARARLAR:

   1-Yıllık ve Ünite Planlarının yapılmasında bilgisayar,  internet  vb.  teknolojilerden  yararlanılabileceği, planlama yapılırken çevre şartları , öğrenci  seviyelerinin dikkate alınması gerektiği, 2433, 2575 nolu tebliğler dergilerinin  incelenmesi, 2484 sayılı tebliğler dergisinde yer alan Hayat Bilgisi  ünite ve sürelerinin alınması, amaç ve davranışların öğrenciye  kavratılması;
Tüm planların, 2551 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan Planlama İle İlgili Yönerge de belirtilen ortak hükümler gözetilerek ve bu yıl http://ttkb.meb.gov.tr/ogretmen/ adlı sitede yayınlanmış olduğunu gördüğümüz görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi, satranç, bilgisayar programları incelenerek hazırlanması;
Yıllık, ünite ve günlük planların  en kısa zamanda tamamlanması,yapılırken aşağıda verilen ünite süre ve iş gününe uyulması, Atatürkçülük konularının 2504 sayılı Tebliğler Dergisinde belirtilen esaslara göre planlara yazılması; 
Müfredat programı ve Temaların amaç,davranış,işleniş bölümlerindeki hususları yıllık ve günlük planlarda dikkate alınması ve ünite sürelerine uyulması

   2-Eğitim öğretim çalışmalarında yeri geldikçe tüm metot ve tekniklerden yararlanılması ;

   3-Her ne şartlar altında olursa olsun; eğitim öğretimde öğrencilerin kullanacakları ders araç ve gereçler mutlaka karşılanacak ve velilerle diyaloğa geçilmesi ;

   4-İlçedeki aynı sınıfı okutan öğretmenlerle sıkı bir işbirliğine gidilerek, gerekli yardım ve desteğin yapılması ;

   5-Öğrenci velileri ile sık sık bireysel ve toplu toplantılar yapılarak okula karşı mutlaka iyi izlenimler edinmeleri sağlanacak ve veliler mutlaka eğitim olgusunun içerisine aktif olarak sokulmaya çalışılması;.

   6-Her öğrenciye seviye ve istekleri de göze alınarak performans ve proje görevleri verilmesine ve performans görevleri mümkün olduğu ölçüde ders içerisinde yapılmasına;

   7-Eğitim öğretimde karşılaşılabilecek güçlükler ne olursa olsun, mutlaka aşılma yoluna gidilecek ve öğrencilerin okula devamları mutlaka sağlanmasına ;

   8-Eğitim öğretimde başarıya ulaşabilmek için gerektiğinde gezi, gözlem, inceleme, deney ve uygulamalardan yararlanma yoluna gidilecek ve öğrencileri araştırmaya sevk edecek seviyeye uygun ödevler verilmesine karar verildi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder