Hz. Omerin (Ra) Medineye Hicreti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 20, 2013

Hz. Omerin (Ra) Medineye Hicreti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
HZ. ÖMER'İN (RA) MEDİNE’YE HİCRETİ (PEYGAMBERİMİZ HZ. MUHAMMED MUSTAFA’NIN (SAV) HAYATI)


Şair Müslümanlar gizli gizli hicret ederken, Hz. Ömer, kilıcını kuşandı. Yayını, oklarını ve mızrağını alıp Kabe'ye gitti. Açıkça Kabe'yi yedi sefer tavaf etti. Orada bulunan müşrik elebaşlarına cesaretle şöyle seslendi:

"İşte, ben de dinimi korumak için Allah yolunda hicret ediyorum! Karısını dul bırakmak, anasını ağlatmak, çocuklarını öksüz bırakmak isteyen varsa, şu vadide önüme çıksın!"386

Bu pervasızca seslenişten sonra, 20'ye yakın Müslümanla gündüz ortaşında Medine'nin yolunu tuttu. Müşriklerden hiçbiri arkalarına düşme cesaretini gösteremedi.

Hz. Ömer'den sonra Hz. Hamza ve diğer Müslümanlar da hicret ettiler.

Böylece, birkaç ay içinde Müslümanların büyük bir kismı Medine'ye yerleşmek üzere Mekke'den ayrıldı. Geride Peygamber Efendimiz, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ali ile yol tedariki göremeyecek kadar yoksul olanlar, yolculuk yapmaya takati  bulunmayanlar ve müşrikler tarafından hapsedilenler kaldı.

Resul-i Ekrem Efendimiz de hicret etmek niyetinde idi. Fakat bu hususta Cenab-ı Hakk'ın iznini bekliyordu. Hatta Hz. Ebu Bekir, Medine'ye hicret etmek arzusunu izhar ettikçe, o, "Sabret! Umulur ki, Allah Teala, sana bir refik ihsan eyleye." buyurdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder