Gorsel Sanatlar 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 02, 2013

Gorsel Sanatlar 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Görsel Sanatlar 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 1



2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
……………………….. İLÇESİ İLKÖĞRETİM OKULLARI GÖRSEL SANATLAR DERSİ
 II. DÖNEM ZÜMRE  ÖĞRETMENLER TOPLANTI TUTANAĞI

                                                                                             
Toplantı Tarihi               : 12.02.2014
Toplantı Yeri             :
Toplantı Saati            : 14.00
Toplantıya Katılanlar    :
        
        

GÜNDEM MADDELERİ


1.        Açılış ve Yoklama
2.        İlk  dönemdeki eğitim-öğretimin genel bir değerledirilmesinin yapılması
3.        Görsel sanatlar Dersi Öğretim programının incelenmesi.
4.        Eğitim Öğretim programlarının uygulamasında ortaya cıkan olumsuzlukların giderilmesi ve alınması gereken önlemler
5.        Derslerde uygulanacak yöntem ve teknikler ile sınıf ve branş öğretmenlerinin eğitim paylaşımı
6.        Yıllık ve günlük planların işlenişi
7.        Ölçme ve değerlendirme esaslarının görüşülmesi.
8.        Dersler sırasında karşılaşılan sorunlar
9.        Eğitim Bölgesinde standart başarı testlerinin uygulanarak alınacak sonuclarla örgencilerin başarı seviyelerinin belirlenmesi ve başarıyı arttırıcı önlemlerin alınması.
10.     Dilek ve temenniler, kapanış.

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ



1)    Açılış ve yoklama yapıldı.İlçemizdeki tüm görsel sanatlar öğretmenlerinin hazır olduğu görüldü.
2)     Birinci dönem itibarıyla müfredat programı ve zümre esasları doğrultusunda çalışıldığını 1.dönem konuların işlenerek bitirildiğini, öğrencilerin zevk ve istekle çalışmalarının sağlandığını ve başarının da bütün sınıflarda %90 e yakın olduğunu ………………………….. dile getirdi.
3)    Görsel sanatlar Dersi programını incelenerek, 2007 – 2008 Eğitim –Öğretim yılı yıllık planları işlenirken Görsel sanatlar dersi öğretim programında yer alan konuları, degişen  kazanımlara, öğrenci seviyelerinin, çevre imkânlarının göz önünde bulundurularak uygulanması gerektiği yerde değişiklikler  yapılabileceği dile getirildi.
4)    ……………………….” Dersimi işleyebilecegim bir atölyem yok, derste gerekli olan malzemeleri cevre sartlarından dolayı temin etmekte zorlanan ögrencilerle işlemekle ne kadar basarılı olunursa elimden geleni yapmaya çalışıyorum”……………………”Okulumun fiziki şartlarından dolayı derslerimi işleyebilecegim bir atölyem yok, sınıflarda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Malzeme sıkıntısını gidermek için, artık malzemelerle  çalışmalara agırlık verdiK,dedi.
5)    …………………………… söz alarak; ders işlenişinde yani konu işlenirken aşağıdaki sıralamaya göre:
     a) Konu
     b) Çalışma alanı
     c) kazanımlar
     d) Araç gereçler
     e) Ders öncesi hazırlıklar
     f) Öğrenciyi hazırlama
     g) Öğrenciyi güdüleme
     h) Çalışmanın yapılması
     i) Çalışmaların bitirilmesi ve sınama durumu.     
     Yöntem ve teknikte ise;
     a) Soru – cevap
     b) Gösterip yaptırma
c) Anlatım
d)buluş yoluyla öğrenme
e)drama
f)beyin fırtınası
     Resim tekniklerinde ise;
     a) Karakalem(6-8)
     b) Pastel boya(4-5-6-7-8)
     c) Suluboya(4-5-6-7-8)
     d) Guaj boya(5-6-7-8)
     e)Kolaj(4-5-7-8)
     f) Rekreasyon(7-8)
     g)Röprodüksiyon inceleme  (6-7-8)gibi tekniklerinin uygulanmasına karar verildi.

    ………………………” Görsel sanatlar dersini işlerken müfredat gerektirdiginde fen bilgisi,matematik ve sosyal bilgiler ögretmenleri ile bilgi alışverişi yapıyoruz.Bu yardımlaşmanın öğrencinin algılama kapasitesinde ki farklılıklara etkisini 1. dönem gözle görülür bir bicimde hissetim, dedi.
    
6)    ……………………… ”2007-2008 Ögretim yılı itibari ile Yıllık ve günlük planların yapılmasında ve uygulanmasında görsel sanatlar ögretim programında verilen örnekler kullanılmaktadır.4.5 6. ve 7. sınıflarda yıllık ve günlük planlar yeni programa göre, 8. sınıflarda eski programa göre yapılan yıllık ve günlük planlar işlenmektedir.Diğer ögretmenlerde bunu uyguladıklarını eklediler.
7)     …………………………………. söz alarak; Resimlerin değerlendirilmesi yapılırken sert, baskıcı bir tutumdan kaçınılıp sevecen yaklaşım esirgenmeyecek, resimlerin gerçeğe uygunluğu aranılmayacak, sergilenmeye önem verilmeli dedi.  ………………………………” Değerlendirme yapılırken:
a)    Yapılan çalışmanın özgünlüğü
b)    Verileni alma, uygulama ve çözümleme yetisi
c)    Anlatım gücü
d)    Zamanı, araç-gereci kullanma yetisi.
e)    Çizgi yeterliliği ( Kompozisyonun unsurları )
f)    Çalışmalara karşı ilgisi, isteği çalışmalara kendini verebilmesi
             g)   Düzenli çalışma yetisi gibi kriterlere bakılacak ve öğrencilere her dönem için en az (3) üç uygulama notu verilecektir dedi. Bu notlar ise ögrenci not çizelgesine göre: Her dönem,2 ders içi performans notu,1 ürün dosyası notu ve isteyen öğrenciye proje ödevi verilerek 1 notla o dönem için değerlendirme yapılacaktır.  Proje ödevleri konuları 1.dönem dağıtıldığından,2.dönem nisan ayı içerisinde belirlenen tarihte proje ödevleri toplanacaktır. 1. dönem not verme sisteminde yapılan değişiklik doğrultusunda, bu dönem öğrencilere mayıs ayı içerisinde tek ürün dosyası notu verilecektir. Ders içi etkinliklere katılım puanı ise, 2.dönem içerisinde tutulan gözlem formlarına göre verilecektir,dedi.
  8)  …………………………” atölyem yok,kalabalık sınıflarda  ders yapmak zor oluyor,verdiğim egitim ve yapılması gereken etkinliklere ragmen bu olumsuz koşullar da ögrencilere görsel sanatlar dersini sevdirmeyi başardım diyerek düşüncelerini dile getirdi…………………………… “ kalabalık sınıflarda sıkışık sıralarda ders yapmak zor maddi imkansızlıklar fazlasıyla var, bazen ögrencilere resim kagıdı bile aldıramıyorum,dedi……………………………………..” ben diger arkadaşlarıma göre daha şanslıyım görsel sanatlar atölyem var, öğrencilerim rahat bir ortamda ders işliyorlar. Bizim dersler sırasında karşılaştıgımız tek sorunumuz derse gelirken unutulan resim kagıtları idi, okul kantinine resim kagıtları getirttiğimiz için bu sorunumuz ortadan kalkmış oldu ,diyerek ekledi.
9)  …………………………….. söz alarak; Sanat eğitiminde algılamanın yani algı alanların ne kadar zengin olursa çocuk yaratıcılık yönüne de o denli etkili olacağını, Röprodüksiyonların, sanat eğitimi ile ilgili kaynak yayınların, video, slayt, CD, VCD. ile yapılan geçen seneki derslerde öğrencilerin derse olan ilgilerinin arttığı gözlenmiştir,diyerek ilave “etti
10 )  ………………………………  2013-2014 2. döneminde de öğretim yılının hayırlı olması dileği ile toplantıyı sona erdirdi









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder