Çağdaşlaşma, Uygarlık, Özellikleri, Önemi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 25, 2013

Çağdaşlaşma, Uygarlık, Özellikleri, Önemi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
ÇAĞDAŞLAŞMA, UYGARLIK, ÖZELLİKLERİ, ÖNEMİ (İNKILAP TARİHİ KONU ANLATIM)


Kültür:

Bir toplumda gelenek halinde süregelen her türlü duygu, düşünce, dil, yaşayış, sanat, varlıklarının bütününe kültür adı verilir.

Uygarlık (Medeniyet):

İnsanların toplu olarak daha iyi şartlarda yaşamak için gösterdikleri çaba ve bu çabanın sonuçlarının tamamına uygarlık denir. Kültür milli, uygarlık ise evrensel bir olgudur.

Çağdaşlaşma:

Aklın ve bilimin rehberliğinde, içinde bulunulan çağın gereklerine uyacak şekilde düşünce ve teknik alanlardaki yenilikleri gerçekleştirmeye çağdaşlaşma denir.

Türk devletinin yaşanılan zamana uyum sağlaması gerekliydi. Bundan dolayı temel İlke ve fikirleri bizzat Atatürk tarafından konulan bir çağdaşlaşma hamlesi başlatıldı. Atatürk, uygarlıktan geri kalan bir milletin yok olmakla karşı karşıya kalacağını belirtmiştir.

Türk İnkılabının yapılması sonucu yeni bir devlet ortaya çıkmıştır. Türk İnkılabının gerçekleşmesinde batı medeniyeti örnek alınmış ancak körü körüne taklit edilmemiştir. Türk İnkılabının her yönden başarıya ulaşması işgal altındaki birçok ülke için örnek olmuştur. Bu durum Türk İnkılabının evrensel yönünü göstermektedir.

Türk İnkılabı, içte saltanat ve Osmanlı Hükümetine; dışta da işgalci güçlere karşı yapılmıştır. Bu nedenle Türk İnkılabı sonucunda milli bağımsızlık ve milli egemenlik birlikte gerçekleştirilmiştir.