1.sinif yariyil tatili veli yonergesi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Temmuz 04, 2013

1.sinif yariyil tatili veli yonergesi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
1.Sınıf Yarıyıl Tatili Veli Yönergesi




YARIYIL TATİLİNDEDE YAPILACAK ÇALIŞMALAR

Sayın veli, aşağıda yazdığım yönergelere göre çocuğunuzu çalıştırmanız çok önemli. Çalıştırmadığınız takdirde diğer arkadaşlarından geri kalabilir ve okuma yazmaya geçmesi çok gecikebilir. Ya da okuma yazmaya geçen öğrenci öğrendiklerini bu 15 gün içinde unutabilir. Bu yüzden çocuğunuzun bu çalışmaları yapması çok önemlidir.

NOT: Eğer çocuğunuz bakmadan yazamıyorsa; her harfle ilgili Hece Kelime oluşturma fotokopilerini mutlaka okutunuz. Ayrıca dergi, harflerle ilgili fotokopileri ve metin kitaplarını muhakkak okutunuz.



1. GÜN : ( e-l-a-t) ve (i-n-o-r-m) Harf grupları ile ilgili tekrar çalışması. Bu çalışmada bakmadan yazması sağlanmalıdır. Bunun için “ ALİ TATİL OLTA EREN ” adlı metinler 5 defa okutulur. Ondan sonra bakmadan ezbere yazması sağlanır.

2. GÜN: ( e-l-a-t) ve (i-n-o-r-m) bu konu ile ilgili daha önce verdiğimiz bu konu ile ilgili daha önce verdiğimiz kitap, fotokopi ve dergilerden okuma tekrarı yaptırılır.

3. GÜN: (u-k-ı-y-s-d) Harf grubu ile ilgili tekrar çalışması. Bu çalışmada bakmadan yazması sağlanmalıdır. Bunun için “ ORMAN MUTLU EKREM TAKI” adlı metinler 5 defa okutulur. Ondan sonra bakmadan ezbere yazması sağlanır.

4. GÜN: (u-k-ı-y-s-d) bu konu ile ilgili daha önce verdiğimiz kitap, fotokopi ve dergilerden okuma tekrarı yaptırılır.

5. GÜN: (u-k-ı-y-s-d) Harf grubu ile ilgili tekrar çalışması. Bu çalışmada bakmadan yazması sağlanmalıdır. Bunun için “OYNA SUNA DUT DÖNER” adlı metinler 5 defa okutulur. Ondan sonra bakmadan ezbere yazması sağlanır.

6. GÜN: (ö-b-ü-ş-z-ç) Harf grubu ile ilgili tekrar çalışması. Bu çalışmada bakmadan yazması sağlanmalıdır. Bunun için “ TEKİR ATATÜRK AYŞE İKİZ” adlı metinler 5 defa okutulur. Ondan sonra bakmadan ezbere yazması sağlanır.

7. GÜN: (ö-b-ü-ş-z-ç) bu konu ile ilgili daha önce verdiğimiz kitap, fotokopi ve dergilerden okuma tekrarı yaptırılır.

8. GÜN: (g-c-p-h) Harf grubu ile ilgili tekrar çalışması. Bu çalışmada bakmadan yazması sağlanmalıdır. Bunun için “ MAÇ GELİN YÜZÜCÜLÜK PİKNİK” adlı metinler 5 defa okutulur. Ondan sonra bakmadan ezbere yazması sağlanır.

9. GÜN: (g-c-p-h) bu konu ile ilgili daha önce verdiğimiz kitap, fotokopi ve dergilerden okuma tekrarı yaptırılır.

10. GÜN: (ğ-v-f-j) Harf grubu ile ilgili tekrar çalışması. Bu çalışmada bakmadan yazması sağlanmalıdır. Bunun için “ HASAN YAĞMUR HAYVANLAR FARE” adlı metinler 5 defa okutulur. Ondan sonra bakmadan ezbere yazması sağlanır.

11. GÜN: (ğ-v-f-j) bu konu ile ilgili daha önce verdiğimiz kitap, fotokopi ve dergilerden okuma tekrarı yaptırılır.


12. GÜN: Serbest okuma çalışması. Bu çalışmada bakmadan yazması sağlanmalıdır. Bunun için “JALE ve KARGA İLE KOYUN” adlı metinler 5 defa okutulur. Diğer günlerde serbest okuma çalışmaları yaptırınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder