Turkce 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 5 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

Turkce 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 5

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Türkçe 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 5



2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI
............... İLKÖĞRETİM OKULU
 TÜRKÇE DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU YIL SONU TOPLANTI TUTANAĞIDIR.



TOPLANTI NO:3 

TOPLANTI TARİHİ:20.06.2008

TOPLANTI SAATİ:09.30

TOPLANTI YERİ: KÜTÜPHANE

TOPLANTIYA KATILANLAR: 


GÜNDEM MADDELERİ:
1.Açılış, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.
2.Önceki toplantılarda alınan kararların değerlendirilmesi.
3.2007–2008 Öğretim yılı çalışmalarının değerlendirilmesi.
4.Türkçe dersi müfredat programının değerlendirilmesi.
5.Okutulan ders kitapları ve Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin incelenmesi, önümüzdeki yıl için öneriler.
6.Ölçme ve Değerlendirme hakkında görüşme(Yazılı, sözlü, performans ve proje ödevleri)
7.SBS ve OKS çalışmaları ve sınavları hakkında görüşmeler önümüzdeki yıl için öneriler.(Hazırlama ve Yetiştirme Kurslarının değerlendirilmesi.)
8.Sosyal Yönetmelikler Yönetmeliğinin incelenmesi, çalışmaların buna göre yapılması, aksayan yönleri varsa çözüm önerileri.
9.Uyumsuz ve öğrenimde güçlük çeken öğrenciler için neler yapıldı ve öneriler.
10. Talim Terbiye Kurulu kararına göre derslerde Atatürkçülük konularının işlenişi.
11.Öğrenci devam ve devamsızlıkları, disiplinle ilgili öneriler.
12.Dilek ve temenniler.
1. Zümre başkanı ……………’un başkanlığında……………………..’ın katılımıyla 20.06.2008 tarihinde yukarıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere zümre toplandı. Toplantı Zümre Başkanı ………. tarafından açıldı.Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
2. Önceki toplantılarda alınan kararlar gözden geçirildi.Alınan kararların uygulandığı söylendi.Öğrencilerin başarısını artırmak için alınan önlemlerin başarılı olduğu söylendi.
3.2007-2008 Öğretim yılında yapılan çalışmaların okulun başarısının artmasında önemli rol oynadığı söylendi..Zümre başkanı ……………. okulumuzda uygulanan Gelecek İçin Eğitim Projesinin başarıyı arttırdığını ve okuma saatlerinin öğrencileri olumlu yönde etkilediğini söyledi.Hafta sonlarında açılan SBS ve OKS kurslarının öğrencilerin başarısına büyük etkisinin olduğunu söyledi…………………. bu yılın başarılı bir yıl olduğunu birçok öğrencide olumlu davranışlar gördüğünü öğrencilerin Türkçe dersini sevdiklerini ve ilgi gösterdiklerini söyledi………………. okul kütüphanesinin yerinin değiştirildiğini ve çok güzel bir duruma getirildiğini söyledi……………….. kütüphaneye kitap bağışı kampanyasının başlatıldığını ve bu durumun devam edeceğini söyledi……………… kütüphaneden tüm öğrencilerin yararlanması gerektiğini öğrencileri kütüphaneye gelecek yıl daha çok sevk edilmesi gerektiğini söyledi……………….. gelecek yıl kütüphanede öğrencilerin etüt çalışması yapabileceği şeklinde görüş belirtti.

4. Zümre başkanı …………. Türkçe dersi programının tüm Türkçe öğretmenlerinde olması gerektiğini söyledi.Programın incelenerek dersin işlenmesi gerektiğini vurguladı.Türkçe dersi programı gözden geçirildi……………….. tarafından bazı kısımları okundu.
5. Zümre başkanı ……………ders kitaplarının bu yıl 6-7. Sınıflarda yeni programa göre 8. Sınıflarda ise eski programa göre olduğunu söyledi.Öğretmen klavuz kitaplarının baskı kalitesinin iyi olmadığını ve kısa sürede yıprandığını söyledi.E……………………bazı metinlerin çok uzun olduğunu ,öğrencinin ilgisini çekmediğini söyledi………………. etkinliklerin yetiştirilmesinde güçlük çektiklerini etkinliklerin biraz daha azaltılması gerektiğini söyledi…………………….. işlenen metinlerin daha fazla ve güncek konuları içermesi gerektiğini söyledi……………….. gelecek yıl Türkçe dersinin daha çok önem kazanacağı ve öğrencilerin teşekkür takdir almak için notlarını yüksek tutmaları gerektiği bunun da Türkçe dersi notunu yüksek tutmaları sonucunda olacağını söyledi.Önümüzdeki yıl Türkçe zümresinin daha etkin çalıştırılması kararı alındı.
6. Ölçme ve Değerlendirme hakkında görüşme(Yazılı, performans ve proje ödevleri)…………….proje kapsamında sınavların test olarak uygulandığını soruların ise OKS sınavlarında çıkan sorulardan hazırlandığını söyledi…………….. performans ve proje ödevlerinin bu yıl öğrenciler için eğlenceli hale getirildiğini söyledi.Öğrencilere yapamayacakları ödevleri vermediklerini söyledi.
7…………………… okulumuzda yapılan deneme sınavlarının ve açılan hazırlık kurslarının başarıyı arttırdığını ve öğrencilerin test tekniğini tanıdıklarını söyledi………………… SBS ve OKS bilincinin bu kurslarla öğrencilere kazandırıldığını söyledi.Gelecek yıl da bu kursların devam etmesinin faydalı olacağı kararı alındı.
8.Sosyal etkinlikler açısından okuldaki çalışmaların yeterli düzeyde olduğu görüşü söylendi.
Yönetmelik kapsamında çalışmaların düzenli olarak yapıldığı söylendi.Okulda yıl boyunca birçok etkinliğin düzenlendiği söylendi.

9.Uyumsuz öğrencilere birebir rehberlik çalışmaları yapıldı.Öğrenimde güçlük çeken öğrencilere yönelik ders içi destekleyici çalışmalar yapıldığı söylendi.Bazı uyumsuz öğrencilerin sportif faaliyetlere yönlendirilmesi sonucu sorunların çözüldüğü dile getirildi.

10. Talim Terbiye Kurulu kararlarına göre derslerde Atatürkçülük konularının işlenişi görüşüldü. Öğretmenlerin, Atatürkçülük ile ilgili konuları müfredata uygun olarak işlediği tespit edilmiştir.

11. Öğrenci devam ve devamsızlıkları, disiplinle ilgili öneriler.

Öğrenci devam ve devamsızlıkları görüşüldü:

…………………öğrenci devam ve devamsızlıklarının okulumuzda sorun teşkil etmediğini söyledi.

Disiplinle ilgili öneriler:

………………. öğrencilere okulda uyulması gerekli kuralların ve disiplin durumlarının dönem başında sınıf öğretmenleri tarafından okutulup anlatıldığını söyledi.

………………. Öğrencinin çevredeki ilgisiz uyumsuz kişilerin yerine öğretmenlerini rol model olarak almaları gerektiğini,bu konuda öğretmenlerin de çocuklara örnek tavır ve davranış içinde olması gerektiğini söyledi.

…………………. okuldaki problemli öğrenciler için rehberlik servisiyle işbirliği yapılarak okul-öğrenci-veli üçgeni içinde sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapıldı dedi.

…………… sorunlu öğrencilerimiz sosyal etkinliklere yönlendirilmiştir.Bu öğrencilerin katıldıkları çalışmalarda gayet başarılı olduğu,tutarlı davranışlar sergilediği görülmüştür dedi.
12. 2008–2009 Döneminin eğitim öğretim açısından başarılı bir şekilde geçmesi temennileri ile toplantı sona ermiştir.


. 
Zümre Başkanı Türkçe Öğretmeni Türkçe Öğretmeni Türkçe Öğretmeni





Türkçe Öğretmeni Türkçe Öğretmeni

UYGUNDUR
20.06.2008

OKUL MÜDÜRÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder