Star Kitap ozeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 14, 2013

Star Kitap ozeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
687 STAR KİTAP ÖZETİ

KİTABIN ADI : STAR
KİTABIN YAZARI :DANIELLE STEEL
YAYIN EVİ VE TARIHI :ANKA OFSET Cemalnadir Sok.24 Calaloğlu – İSTANBUL 1991
KİTABIN KONUSU : AŞK ROMANI

ROMANIIN ÖZETİ :
Bu roman Crystal adlı bir kızın hayat oyküsünden bahsediyor . Onun nasıl acılar çektiyini anlatıyor . Çocukken bir köyde çftlikte doğmuş , büyümüş . Her kes gibi o da kendisine arkadaşlar edinmiş . Onun bir kız kardeşi vardı . Crystalın annesi onu çok sevmezdi . Fakat babası onu her şeyden çok severdi . O’nun arkadaşlarından birisi de Spencer idi . Çocukluktan beri sıkı bir arkadaş idiler . Spencer Elizabeth adlı bir kıza tutulmuştu . Elizabeth ise Spencerden vazgeçecek birisine benzemiyordu . Crystal on altı yaşında olmasına bakmayarak oldukça olgun görünüşü vardı . Her kes ona hayran idi. Fakat Crystalın babası öldükten sonra uvey annesi onu daha da sıkıstırmaya başladı . Her kes onun vücuduna hayran idi. Fakat onu sevmeyenler de vardı. Babası sağ iken hiç kimse ona yaklaşamıyordu. Fakat, babası öldükten sonra işler daha da kötüleşti. Bir çocuk onun hayranı idi. Adı Tom idi. Fakat bir türlü ona yaklaşamıyordu. Bir gün eve dönerken ona tecavuz etti. Zorla onun elinden kurtuldu. Eve gitti. Bu olaydan hiç kiseye bahs etmedi. O gece sabaha kadar uyumadı. Annesi o gece eve geç geldiği için ona bağırdı durdu . Bunu gören kız kardeşi olay bittkten sonra onunla konuşmaya başladı . Ona zor da olsa olayı anlatı . Böylelikle olay büymeye başladı . Çünkü bunu yapan arkadasının kocası idi. Eline bir tüfek alarak onun avine gitti . her kes oraya toplandı. Av tüfeyini onun üzerine tuttu. Biri birilirine bagırarak konuştular . Sonunda dayanamayıp ateş etti . Fakat mermi onun kulağını sıyırıp kıza deydi . Kız oracıkda can verdi . Artık bu zaman polisler gelmişti . Olaylar bıtıkten sonra kız oradan ayrılmayı bir daha oralara geri dönmemeye karar veriyor . Arkadaşları ne kadar uğrassalarda kararı kesin gidecek . Umutsuz kalarak arkadaşları ona ıyı yolculuklar diliyor ve Crystal yoluna devam ediyor . Tabii ki Spencer nuna çok üzülüyür . O, San Francisgoya yola düştü . Orada bir ev kiraladı. O evin sahibi yaşlı bir bayan idi. O, çok iyi kalpli birisi idi. Ondan dolayı şansı vardı. Kadın da onu çok beyenmişti. O, bir lokantada çalışmaya başladı. Elde ettiği bahşışler baya iyi idi. Çalışırken hiç durmadan şarkı mırıldanardı . Yaşı küçüktü . Bundan dolayı işten kovulabilirdi. Fakat müşteriler onu çok seviyorlardı. Bir gün patronu onu yanına çağırdı ve ona güzel sesi olduğunu soyledi. Ondan sahneye çıkıp şarkı soylemesini rica etti. Çok utanmasına rağmen sahneye çıktı. Her kes onunn sesini dinlediler, çok beyendiler. Bundan boyle Crystal orada hep şarkı soylemeye başladı. Tüm bunları o kadına anlatıyordu. Günler geçti. 

Bu arada Spencer Elizabeth ile evlemişti. Crystal bunu duyduğunda çok üzüldü. Uzun zaman geçti. Crystal artık ünlü birisi idi. Spencer bir gün iş için San Francısgo’ya gider. Burada onu görür, dayanamaz yaklaşır. Birbirileine sarırırlar. Hasret giderirler. Crystal ona biraz soğuk davranır. Spencer bununn nedenini anlar. Akşam beraber eve giderler. Beraber olurlar. Sonra bir kaç gün sonra Spencer oradan ayrılmak zorunda kalıyor. Buna çok üzülüyorlar. Crystal zaman geçtikçe daha da ünlü oluyor ve sonunda ona Hollywood’dan ona teklif geliyor. Crystal buna çok seviniyor. Hemen razı oluyor. Orada ünlü birisi Crystal’a yakınlık ediyor. Crystal buna çok hoş bakıyor, fakat adamın asıl nedenini anlamıyor tabii ki. Bir gün o, Crystal’ı evine davet ediyor. Akşam beraber konusurlar sonra kıza içki teklif ediyor. Kız razı olmuyor ve byndan çok sinirlenerek, onun üzerine yürüyor. Elinden tutarak itiyor, ona sahip olmak istiyor. Fakat Crystal buna karşılık veriyır ve onu itiyor. Adam yere düserek kendinden geçiyor. Crystal ona yaklaşıyor ve onu ölmüş buluyor. Kız oradan kaçıyor. Polisler Crystal’I tutukluyorlar . bu haberi Spencer duyar duymaz hemen oraya geliyor. Onun karısının babası baş savcı idi. Sonunda Crystal kurtuluyor. Elizabeth bunu anlıyor, fakat hiç bir şey soylemiyor. Spencer tüm bunları ona anlatıyor. Onunla mutlu olamayacağını soyluyor. Fakat Elizabeth ayrılmaya razı olmuyor. Bu aralarda dunta savası başlıyor . Spencer askere gidiyor, karısıda universiteyi bitiriyor. Crystal va Spencer her zaman mektuplaşıyorlar. Sonunda savaş bitiyor ve Spencer eve dönmeden Crystal’ın yanına gidiyor. Crystal buna çook kızıyor fakat yüze vuramıyor. Daha sonra evine dönüyor. Karısı ile bu barede konuşuyor. Eşi buna razı olamıyor. Bu arada Crystal’ın çocuğu oluyor. O olaydan sonra her kes Crystal’a katil gibi bakiyordu. Fakat birkaç arkadaşı dışında . Spencer’e zor oluyor ama karısından bosanmatı başarıyor. Geri döndüğünde onu yerinde bulamıyor. Aradan biraz zaman geçiyor. Spencer sonunda onun yerını öyrenir. Onun yanına gider fakat çocuktan haberi olmaz. Crystal onun geldiğini duyar ve çocuğu ondan saklamak ister. Fakat bunu başaramaz. Sonunda buluşurlar veevlenirler.

YAZAR HAKKINDA KISA BILGI:
Amerikanın bir numaralı roman yazarıdır. Bir çok romanları vardır. 
May 2002, 
Dear Friends, 

May is a lovely month. Warm weather, finally almost everywhere in the country, but not too hot yet. I particularly like May Day, when people exchange lillies of the valley in France. It's one of my favorite flowers. May Day was also my son Nick's birthday, so it has special meaning for me--a special birthday for a very special boy. 

Of course, I love Mother's Day too. My favorite thing about it is that I get celebrated, and don't have to get a year older. My children always spoil me on Mother's Day and make a big brunch for me. I'll also be busy with the benefit for Nick's foundation, which will happen in May this year. It's a gala event that brings in a lot of money for the foundation, and is a huge amount of work to put together, but well worth the effort! 

May has always seemed like a very romantic month to me, as well. The weather is warm, people stroll along arm in arm or holding hands. It seems like a great month to fall in love. And summer is right around the corner, the kids are almost out of school. It's a great time of year--I hope for you, too. With much love, 

ROMANDA ADI GEÇEN ŞAHISLAR:
Crystal : güzel akıllı aynı zamanda ıyı birisi
Spencer : sevdiyine bağlı durust ve yakışıklı
Elizabeth : anlayışlı bır kadın sevgiye her şeyden daha fazla oönem verir .
BOYD : Crystala hayran olan kimse

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder