Sosyal Bilgiler 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 3 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

Sosyal Bilgiler 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 3

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Sosyal Bilgiler 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 3



2013-2014 ÖĞRETİM YILI HASİBE VE MAZHAR GÜRBÜZ ORTAOKULU
II. DÖNEM SOSYAL BİLGİLER DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLER TOPLANTI TUTANAĞIDIR

TOPLANTI KARAR NO

TOPLANTI TARİHİ

TOPLANTI YERİ

TOPLANTI SAATİ

TOPLANTIYA KATILANLAR

     

                                                                GÜNDEM
1. Açılış ve yoklama.
2. 1.dönem zümre öğretmenleri toplantı tutanaklarının gözden geçirilmesi
3. 1.dönem eğitim-öğretimin değerlendirilmesi, öğrenci başarı durumlarının gözden geçirilmesi.
4. Başarısız öğrencilerin başarılarını arttırmak için alınacak önlemler.
5. Bir önceki zümre toplantısında yapılması kararlaştırılan öğretim etkinliklerin yapılıp, yapılmadığının değerlendirilmesi.
6. Yazılı sınavların tarihlerinin belirlenmesi ve Ortak sınavların yapılması
7. Özel günlere ve bayramlara öğrencilerin katılması
8. Yıllık planların uygulanabilirliğinin tespit edilmesi
9. Proje ve Performans ödevlerinin belirlenmesi
10. Dilek ve temenniler

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1.  Okul Müdürü İ. GÜNDÜZ “Yeni öğretim yılımız hayırlı ve uğurlu olsun. Bu yıl yapacağımız çalışmalarda daha gayretli ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Geçmiş yıllardaki tecrübelerimizden de faydalanarak daha mükemmel çalışmalarda bulunacağımızı düşünüyorum. Bu sebeple çalışmalarınızda başarılar diliyor ve 20..–20.. Eğitim Öğretim yılının milletimize ve tüm eğitim camiasına başarılar getirmesini diliyorum ”  diyerek toplantıyı açtı. Yapılan yoklamada Sosyal Bilgiler öğretmeninin hazır olduğu görüldü.
                                                           
2…./…/… tarihili 1.dönem zümre öğretmenleri toplantı tutanağı okundu ve alınan kararlar tekrar değerlendirildi.

3.Sınıf ve şubelerin 1.dönemdeki başarı durumları değerlendirildi. Genel olarak öğrencilerin başarılı bir dönem geçirdikleri gözlendi. 

          8/A Şubesinde inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi başarı ortalamasının, genel başarı ortalamasından çok düşük olması, bu sınıfta motivasyon eksikliğine bağlı olduğu belirlenmiştir Serhat ÖZYURT; ’Öğrenci seviyesine inmek, öğrenciyi ezberden uzak tutup, yoruma açık hale getirmek, velilerle işbirliğine gitmek gibi tedbirler ile hedefe ulaşılacaktır’’dedi. Serhat ÖZYURT; Diğer sınıfların ders başarılarında başarı ortalamalarının çok belirleyici olamayacağı belirtildi. Öğrencilerin genel itibarla 55-75 not baremi arasında sıkışmış durumdadır. Bu seviyenin 2 dönemle birlikte daha yukarılara çekileceğini umuyorum ‘’dedi

4-Öğrencilerin bilgi beceri ve davranış düzeylerinin geliştirilmesi için müşterek tavırlar sergilenmeli; özürlü, yavaş öğrenenler ile algılama düzeyi ileri düzeyde olan öğrencilere uygun yöntem ve yaklaşımlar uygulanmalı, ferdi farklılıklar dikkate alınarak, kapasiteleri doğrultusunda teşvik edilmeleri sureti ile başarıları arttırılmalıdır. Yine öğrencilerin derse ilgisini çekecek değişik öğretim etkinliklerinin uygulanmasına karar verildi. Serhat ÖZYURT; öğrencilerin velileriyle öğrenci ders başarısı konusunda görüşülmesinin etkili olduğunu gördüm. Öğrencilerde toparlanmalar görülüyor. Öğrencilerin daha eğlenceli yöntemler bulunarak derse katılmalarının sağlanması iyi sonuçlar veriyor. Fıkra anlatımı-küçük anektodların anlatılması da motivasyonu arttırıyor’’dedi. Okul Müdürü; Derslerde araç gereçlerin kullanılması da önemlidir, ödevlerini de kontrol ettiğiniz zaman diğer zamanlarda öğrenciler daha hazırlıklı geliyorlar’’dedi

 5- 1.Dönemde zümre toplantısında uygulanmasına karar verilen öğretim etkinliklerinin öğrencilerin derse olan ilgilerini arttırdığı görülmüş pasif öğrencilerde de derse katılma eğilimi ve isteği bariz  bir şekilde fark edilmiştir. Bu etkinlikler ile öğrenciler işbirliğine özendirilmekte önceden belli ve tek çözüm olmayan durumlarda karşı karşıya kaldıklarında karar verme mekanizmasını kullanmayı öğrenmekte öğrendiklerini birbirleri ile paylaşabilmektedirler. Bu nedenle kazanımların önemli olması açısından, etkinliklere 2. dönemde de devam edilecektir.
        
Sınıf içi öğrenmeleri desteklemek öğrencileri araştırmaya yöneltmek amacıyla bağımsız çalışmalara da yer verilecektir. Bu şekilde öğrencilerin kendi ilgi alanları doğrultusunda bilgi sahibi olma eğilimleri teşvik edilerek, öğrenme sağlanacaktır.

6.  Sınıflarda’’zaman’’ kavramının daha iyi anlaşılmasına çalışılmalıdır. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinde tematik öğretim yöntemi uygulanarak, bu doğrultuda öğrencilere araştırma ve seminer konuları verilerek işlenmesi daha uygun olacaktır.
       Bütün sınıflarda derslerde yıllık planlarda amaçlanan kısımlardan geride olunduğu anlaşılmış olup 2 dönem daha tempolu bir çalışma ile öğrencilerin SBS ye eskizsiz girmeleri sağlanacaktır.
       1.Dönem verilen performans ödevlerinden istenilen aktif katılım ve kendilerine özgü bir ürün oluşturma hedefine varılmıştır.2 dönemde de yeni konularla performans ödevleri verilecektir.
       Okulda başarının daha koordineli bir şekilde gelişmesini sağlayıp eksikliklerin daha rahat kavranabilmesi için ortak sınav yapılmasına karar verildi. 2.sınavların ortak yapılarak sonuçların değerlendirilmesine karar verildi. Ortak sınavın Mayıs ayının başında yapılması planlandı.
        Yazılı sınavlarında Doğru yanlış-Boşluk doldurma-Çoktan seçmeli-Doldurmalı klasik eşleştirmeli soruların olmasına karar verildi.

Sınıflar
Dersin Adı
I.Sınav
II.Sınav
6.Sınıflar
Sosyal Bilgiler
Mart 3.Hafta
Mayıs 2. Hafta
7.Sınıflar
Sosyal Bilgiler
Mart 3.Hafta
Mayıs 2. Hafta
8.Sınıflar
T.C.İnkılapTarihi ve Atatürkçülük
Mart 3.Hafta
Mayıs 2. Hafta

7- 18 Mart Çanakkale Zaferi,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı gibi özel gün ve bayramlara öğrencilerin katılmaları için yönlendirme yapılacaktır.

8- Yıllık planlarda aynı hafta içinde aynı konuların işlenmesi ve uygulama birliğinin sağlanmasına çalışılacaktır. Bazı sınıflarda Öğretmenlerin seminerlerde görevlendirilmesinden dolayı 1-2 haftalık geri kalmışlık tespit edildi. Bu durumun giderilmesi için gerekli önlemler alınmaya çalışılacağı kararlaştırıldı.

9- Proje ödevlerinin sene başı zümre kararlarında alındığı şekliyle öğrenciler verildiği belirtildi. Dereceli puanlama sistemi de aynı şekliyle uygulanmasına karar verildi. Performans ödevlerinin 2 dönem itibariyle konularının belirlenerek belirli aralıklarla verilmesine karar verildi.

10- Okul müdürü İsmail GÜNDÜZ gerek idare bazında gerekse de ders öğretmeni olarak eğitim ve öğretim alanındaki yeni gelişmelerin titizlikle takip edilmesinin gerektiğinin altını çizerek, Tebliğler dergisinin, yeni yönetmeliklerin düzenli olarak Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesi “www.meb.gov.tr” adresinden, müfredat ve programlar ile ilgili değişiklerinin Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın “http://ttkb.meb.gov.tr/” sayfasından  takip edilmesi gerektiği belirtti.
          Okul Müdürü İsmail GÜNDÜZ 20..–20.. Eğitim-Öğretim yılı 2. dönemin başarılı bir yıl olmasını dileyerek toplantıyı bitirdi

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder