Pasifik Drami Kitap ozeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 13, 2013

Pasifik Drami Kitap ozeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
546 PASİFİK DRAMI KİTAP ÖZETİ


KİTABIN ADI PASİFİK DRAMI 
KİTABIN YAZARI FİKRET YURDAKOL 
YAYIN EVİ VE ADRESİ KASTAŞ YAYINLARI-İSTANBUL 
BASIM YILI 1983 

1.KİTABIN KONUSU :İkinci Dünya savaşı sırasında Amerikan Donanma ve Japon Gizli servisinin daha önce hiç açığa çıkmamış karşılıklı istihbarat faaliyetleri.

2.KİTABIN ÖZETİ : İKİ Japon askeri ateşesi sayesinde Japon İmparotorluk gizli deniz harekat şifrelerinin Amerikadaki Japon Konsolosluğunda bulunduğunu öğrenen Albay Ingersol buraya gizli bir operasyon düzenlemeye karar verir. Başarılı bir operasyon ile bu kitap ele geçirilir. Kırmızı kutu adıyla Japon şifrelerini çözen bir makine yapılır. Bunu sadece Dononma Bakanı Knox, Amiral Stark, Deniz Albayı Ellis Zacharias bilmektedir. Fakat Japon istihbarat serviside şifrelerinin çözüldüğünü öğrenirler. General Tojonun emriyle yeni bir şifre sistemi yaparlar. Binbaşı Manuşi Suji bu yeni sistemle Japon harekat planlarını yeniden düzenler. Ama Amerikanlar bu yeni sistemide çok geçmeden çözerler. Ve çözdükleri bu sistemle Amiral Yamamatonun Pearl Harbour planını öğrenirler. Ama her nedense bunu başta bakan olmak üzere pek fazla kişi umursamaz. Amerika bu umursamazlığı çok pahalıya öder ve sonucunda da Hiroşima ve Nagazakiye atom bombası atılır. 

3.KİTABIN ANA FİKRİ : İstihbarat toplamak kadar isthbarata karşı koymanında hayati öneme sahip olduğu ve düşmanımızı hiç bir zaman küçümsememiz gerektiğidir: 

4.KİTAPTAKİ OLAYLARIN VE ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ : 
DONANMA BAKANI KNOX : İyi ama olayları küçümseyen bir karaktere sahip bir politikacı. 
AMİRAL STARK : Gözü pek ve her zaman ihtiyatlı bir asker. 
YARBAY YOSHİTAKE UYEDA : Askeri Ateşe,eğlenceye ve partilere çok düşkün işini ihmal eden biri. 
ALBAY ELLİS ZACHARİAS : Tokyo Askeri Ateşesi, kaliteli bir istihbarat subayı:
AMİRAL YAMAMATO : Japonların yetişdirdiği en akıllı amiral, Pearl Harbour baskınının mimarı: 
ALBAY ELBER INGERSOL : strateji uzmanı ve istihbarat müdürü.sert mizaçlı bir asker. 
GENERA TOJO : Harbiye Bakanı, akıllı ve alanında uzman bir asker:
BİNBAŞI MANUŞİ SUJI : Zayıf, gözlüklü ve görünüşüyle ters olarak cok akıllı ve güçlü bir subay: 

5.KİTAP HAKKINDAKİ ŞAHSİ GÖRÜRLER : Sadece askeri konu ve romanlardan hoşlanan insanların okumasını tavsiye edebileceğim bir kitap. Çok karakterin kesik kesik roller alması kitabı sıkıcı bir hale getiriyor. 

6.YAZAR HAKKINDA KISA BİLGİ : FİKRET YURDAKOL 1941 yılında Hava Harp okulundan pilot olarak mezun olmuştur. İngilreye gönderilerek Kraliyet Hava Harp Okulunda Avcı pilotu olarak eğitim gördü. 1951 yılında Hava Harp akademisine Amerikalı öğretim üyelerine tercüman olarak atandı. 1974 yılında da emekli olan yazarın ilk yazarlık denemesidir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder