Pano Tasarim ve Montaji 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 21, 2013

Pano Tasarim ve Montaji 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Pano Tasarım ve Montajı 1.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 1



 ERFELEK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2013/2014 ÖĞRETİM YILI 
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ ALANI ELEKTRİK TESİSATI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI
11. SINIF PANO TASARIM VE MONTAJI DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI…

TOPLANTI NO                                   :1

TOPLANTI TARİHİ                           :10 /09/2013

TOPLANTI SAATİ                            :10:00
DERSİN ADI                                       :Pano Tasarım V e Montajı
TOPLANTI YERİ                :Öğretmenler Odası
toplantıya katılanlar        : ALATTİN ŞAHİN, faik saim çırak, celal öztürk, muzaffer yaman

                GÜNDEM  MADDELERİ
1) Açılış ve yoklama.
2) Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarının incelenmesi.  
3) Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının amaç ve görevlerinin incelenmesi.
4) 30/01/1984 tarih ve 324 sayılı 1984-24 sayılı genelgenin okunup, incelenmesi.
5) Derslerde Atatürk İlke ve İnkılâplarının nasıl anlatılacağının tespit edilmesi.
6)Türk dilinin doğru kullanılması ve okuma alışkanlığı.
7) Elektrik-Elektronik Alanı Elektik Tesisatı Ve Pano Montörlüğü Dalı hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi.
8)Pano tasarım ve montajı dersinin  ders bilgi formunun incelenmesi, öğrencilere kavratılması.
   9)Pano tasarım ve montajı dersinin modülleri, süreleri ve kazandırılan yeterliklerinin tespiti.
10)Ölçme ve değerlendirme konusunda alınacak kararlar.
11)Dönem ödevleri ve toplanış tarihlerinin belirlenmesi.
12)Dilek ve temenniler.
               
                GÜNDEM  MADDELERİNİN  GÖRÜŞÜLMESİ:

GÜNDEM MADDESİ –1
a-Müdür Yardımcısı Celal ÖZTÜRK başkanlığında toplanan öğretmenlerin hepsinin toplantıya katıldığı izinli ve raporlu öğretmen olmadığı görüldü.
b-Gündem maddeleri oylanarak toplantıya 1. dönemin hayırlı,  uğurlu,  sağlıklı ve kazasız bir yıl olması dileğiyle başlandı.
GÜNDEM MADDESİ- 2
Türk Milli Eğitiminin genel amacı, Türk Milletinin bütün fertlerini,
1. Atatürk inkılaplarına ve Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Türk Milliyetçiliğine bağlı : Türk Milletinin milli ahlakı, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren: ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan: İnsan  haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan milli, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek:
2. Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı  ve verimli kişiler olarak yetiştirmek;
3. İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak;
                Böylece, Bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu arttırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet, Türk milletine çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı seçkin bir ortağı yapmaktır.
GÜNDEM MADDESİ- 3
Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının amaç ve görevleri  Milli Eğitimin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak;       
a. Bütün öğrencileri ortaöğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplum sorunlarını  tanıtma, çözüm yolları arama ve yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırmak;
b. Öğrencileri, çeşitli program ve okullar ile ilgi,beceri yetenekleri ölçüsünde ve doğrultusunda hem mesleğe hem de yüksek öğretime ya da hayata ve iş alanlarına hazırlamak;
c. İş ve hizmet alanlarının gereksinimi olan orta düzeyde meslek elamanlarını yetiştirmek;
d. Çevrenin eğitim ve öğretim gereksinimini karşılamak, okulda yapılan meslek eğitimini iş ve hizmet hayatının gerektirdiği  koşullarda gerçekleştirmek, gerektiğinde bir kısım derslerin endüstri, iş ve hizmet kurumlarında yapılmasını sağlamak ve çevre okul iş birliğini kurmaktır.
                Bu amaçlar gerçekleştirilir ve bu görevler yerine getirilirken öğrencilerin  istek ve yetenekleri ile toplum gereksinimleri arasında denge sağlanır.
GÜNDEM MADDESİ -4
 1984/24 sayılı genelge:
1.Endüstriyel alanda eğitim yapan Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri ile Endüstri Sanat Okullarında,Bakanlığımız üst düzey yöneticileri ile Müfettişlerin yaptıkları inceleme ve denetlemelerde;okullardaki yönetici ve öğretmenler ile diğer personelin iyi niyet ve gayret içinde görevlerini yapmaya çalıştıkları;ancak,eğitim ve öğretimin gerçekleştirilmesinde bazı eksik ve hatalı uygulamaların olduğu müşahede ve tespit edilmiştir.
2.Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri ile Endüstri Pratik Sanat Okulları,okul-fabrika karakterindedir. Atelye imkanlarının eğitiminin yanısıra üretim amacıyla da kullanılması,bu konuda her sorumlunun kendisine düşen görevi layıkiyle yerine getirmesi gerekmektedir.
3.Bu okullarda okuyan öğrencilerin programlarının öngördüğü yeter seviyede bilgi,beceri ve davranış kazanamadıkları,bundan dolayı da,mezunların büyük bir bölümünün iş bulmakta güçlük çektikleri izlenmektedir.
4.Tespit edilen aksaklıkların giderilebilmesi ve öğretim programlarında belirlenen düzeyde eğitimin gerçekleştirilmesi için,bu okullardaki makine,araç-gereç,laboratuvar malzemeleri ve ders kitapları ile iş ve işlem yapraklarının en etkin biçimde kullanılması,eğitimin yanısıra üretime de etkinlik kazandırılması gerekmektedir.
5.Bu genelge ve eki alındığında,birer adedi öğretmenlere imza karşılığında verilecektir. Okullarda en kısa zamanda öğretmenler kurulu toplanacak;bu esaslara göre, insangücü-eğitim-istihdam ilişkileri içerisinde öğretim programlarında öngörülen düzeyde öğretimi gerçekleştirmek amacıyla,okuldaki eğitim,öğretim ve üretim çalışmaları yeniden gözden geçirilecektir.
6.Öğretmenler kurulundaki görüşmeleri takip eden en geç bir hafta içinde,zümre öğretmenleri toplantıları yapılacak,zümre öğretmenlerinde yapılacak iş bölümü ve yıllık çalışma programı ile görev bölümü okul müdürünün onayından  sonra öğretim yılı titizlikle uygulanacaktır.
7.Bu uygulamalardan elde edilen sonuçlar öğretim yılı sonunda zümre öğretmenleri toplantılarında ve öğretmenler kurulunda görüşülerek değerlendirilecek,gelecek yıllar için alınacak belirlenecektir.
8.Her öğretim yılı başında;bu genelge ekinde belirlenen hususlar okunarak hatırlanacak,yönetmelik ve öğretim programlarında gösterilen hedeflere ulaşabilmek için mevcut bütün imkanlar en etkin biçimde kullanılacaktır.
9.Eğitim,öğretim ve üretim faaliyetleri yetkili ve sorumlu yöneticilerle muntazam bir şekilde izlenecek,ilgililere rehberlikte bulunulacak,planlanan çalışmalar mutlaka gerçekleştirilecektir.
10.Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri ile Endüstri Pratik Sanat okullarındaki yönetici ve öğretmenler,okullarındaki derslik,atelye ve laboratuar imkanlarını eğitim,öğretim ve üretim amacıyla kullanacaklar ve boş kapasite bırakılmamasına itina gösterilecektir.
11.Okulların Bakanlık Müfettişlerince yapılan genel denetimlerinde bu genelge ve ekinde belirlenen hususların ne derece gerçekleştirildiği araştırılacak,elde dilen sonuçlar denetleme raporlarında belirtilecektir.
12.Ayrıca,Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri ile Endüstri Pratik Sanat okullarında yapılan eğitim-öğretim ve üretim ile ilgili faaliyetler her fırsattan yararlanılarak halka duyurulacaktır.
13.Ortaokul son sınıf öğrencilerini mesleğe yöneltmek amacıyla;Milli Eğitim Müdürü veya görevlendireceği bir yardımcısı başkanlığında,her yılın Şubat ayı içinde Endüstri Meslek Liseleri ve Ortaokul Müdürleri toplanacak,bu toplantıda tespit edilecek bir plan içinde tüm ortaokul Müdürleri toplanacak bu toplantıda tespit edilecek bir plan içinde tüm ortaokul son sınıf öğrencilerinin Endüstri Meslek Liselerini mahalli imkanlarla gezip görerek tanımaları ile bu okullara özenmeleri sağlanacaktır.
1984/24  Sayılı Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri ile Pratik Sanat Okullarında eğitim ve öğretim adlı genelge okundu,  incelendi ve bundan sonraki bütün gündem maddelerini bu genelge ışığı altında yapılandırılması kararlaştırılmıştır.
GÜNDEM MADDESİ-5
2488 Sayılı Tebliğler Dergisinde yer alan Atatürk İlke ve İnkılâpları ile ilgili konular,  hedef ve davranışlar derslerde işlenecektir.  Yapılacak etkinliklerde Atatürk’ün akla,  bilime,  tekniğe,  teknolojiye,  sanata ve sanatçıya verdiği önemle ilgili konulara ve sözlere yer verilecektir.Atatürk’ün sözleri:
        Bir ulus, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin ,o zaferlerin yaşayacak sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır.
        Hayatın her çalışma alanında olduğu gibi özellikle öğretim hayatında da disiplin, başarının temelidir.
        Okul sayesinde ,okulun vereceği bilim ve fen sayesindedir ki,Türk ulusu,Türk sanatı,Türk ekonomisi,Türk şiiri ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişecektir.
        Okul , genç dimağlara , insanlığa saygıyı , ulus ve memleket sevgisini , özgürlük onurunu öğretir.
        Eğitim ve öğretimde uygulanacak yöntem , bilgiyi ; insan için fazla bir süs , bir üstünlük aracı yahut uygar bir zevkten çok , maddi hayatta başarı sağlayan pratik ve kullanılabilir bir araç durumuna getirmektir.
Eğitimdir ki bir ulusu özgür , bağımsız , şanlı , yüksek bir toplum olarak yaşatır veya bir ulusu tutsaklığa ve düşkünlüğe sürükler.
                GÜNDEM MADDESİ-6
                Türk dilinin doğru kullanılması ve okuma alışkanlığı kazandırılması için öğrencilere gerekli rehberlik yapılarak,kitap okuma alışkanlığı kazandırılması kararı alındı.Bu hususta Atatürk’ün aşağıdaki sözlerine yer verilerek Türk dilini kullanmanın önemi vurgulanacaktır:
Dilin ulusal ve zengin olması,ulusal duygunun gelişmesinde başlıca etkendir.Türk dili, dillerin en zenginlerindendir.Yeter ki bu dil bilinçle işlensin.
Kesin olarak bilinmelidir ki Türk ulusunun,ulusal dili ve ulusal benliği bütün hayatında egemen ve temel olacaktır.
Türk harflerinin Türk diline ne kadar uygun olduğunu kentte ve köyde,yaşı ilerlemiş Türk evlatları ne kadar kolay okuyup yazdıklarını güneş gibi meydana çıkarmıştır.
Türk demek ,dil demektir.
”Türk ulusundanım”,diyen insanlar her şeyden önce ve hep Türkçe konuşmalıdırlar.
Ülkesini,yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk ulusu,dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.
Dil devriminin amacı,Türk dilinin kısırlaştırılması değil,yenileştirilmesidir.
Bizim uyumlu,zengin dilimiz yeni Türk harfleri ile kendini gösterecektir.
GÜNDEM MADDESİ- 7
Elektrik-Elektronik Alanı Elektik Tesisatı Ve Pano Montörlüğü Dalı hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesine karar verildi.
ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRÜ
Tanımı
Elektrik tesisat ve pano montörü; elektrik-elektronik alanında, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi başına belirli bir süre içerisinde yapabilen kişidir.
Görevleri
Meslek elemanlarının görevleri;
• İş planı yapmak,
• İşçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili önlemler almak,
• Elektrik boru ve kasalarını yerleştirmek,
• Sıva altı ve sıva üstü elektrik tesisatını döşemek,
• Hazır bir otomatik kumanda sisteminin tesisata bağlantısını yapmak,
• Tesisatı kontrol etmek ve onarmak,
• Ev, ticarî kuruluş, fabrika, atölye ve benzeri yerlerde bulunan elektrik tesisatını, ek ve yeni tesisler için, elektrikli ekipmanları, proje, şema ve standartlara uygun olarak kurarak, işletmeye hazır hale getirmek,
• Elektrik sistem ve teçhizatının kontrol bakım ve onarımına yardımcı olmak.
• Pano malzeme montajı yapmak,
• Bara işlemek,
• Teçhizata etiketleme, kodlama yapmak,
• Kablo montajı yapmak,
• Pano testini yapmak,
• Tesiste ve sahada pano montajı yapmak şeklinde sıralanabilir.
Mesleğinde başarılı olmak isteyen bir meslek elemanı meslekî gelişimine katkı sağlayacak etkinliklerde yer almalıdır.
Meslek Elemanlarında Aranan Özellikler:
Meslek elemanlarının;
• İş ahlâkına sahip,
• Tüm duyu organları işlevlerini tam olarak yerine getiren,
• El ve parmaklarını ustalıkla kullanabilen,
• Sabırlı, dikkatli, tedbirli ve titiz,
• Mekanik konulara karşı ilgili ve yetenekli; alet ve makinelerle uğraşmaktan hoşlanan,
• Başkaları ile iş birliği içinde çalışabilen,
• Bilgisayar, fen bilimleri, matematik, yabancı dille ilgili ve bu alanlarda başarılı,
• Sorumluluk duygusu gelişmiş kişiler olması gerekir.
Eğitim ve Kariyer İmkânları:
Lise düzeyinde meslekî eğitim endüstri meslek liselerinde verilmektedir.
Elektrik-elektronik alanında öğrenim gören öğrenciler, 2547 sayılı Kanunun 45. maddesine 4702 sayılı Kanun ile eklenen E bendi uyarınca mezun olduklarında; itfaiyecilik ve yangın güvenliği, biyomedikal cihaz teknolojisi, elektrik, elektrik-elektronik teknikerliği, elektronik haberleşme, elektronik haberleşme (uzaktan eğitim), endüstriyel elektronik, endüstriyel elektronik (uzaktan eğitim), endüstriyel otomasyon, endüstriyel otomasyon (uzaktan eğitim), ev cihazları teknolojisi, hidroelektrik santralleri, mekatronik, mekatronik (uzaktan eğitim), otomotiv, radyo ve televizyon tekniği, termik santral makineleri, termik santrallerde enerji üretimi bölümlerine sınavsız geçiş hakkına sahiptir.
Bu programlarda meslek yüksek okuluna devam eden öğrenciler öğrenim süreleri sonunda Dikey Geçiş Sınavı’na girer. Bu sınavda başarılı olanlar lisans programlarına geçiş yapabilir. Lisans öğrenimine başlama hakkını elde eden öğrencilere üniversiteleri tarafından “lisans öğrenimine hazırlık programı” uygulanır.
Çalışma Ortamı ve Koşulları:
Elektrik tesisatçısı ve pano montörleri inşaatlarda, elektrik santrallerinde, şantiyelerde, ev ve iş yerlerinde çalışır.
GÜNDEM MADDESİ-8
Pano tasarım ve montajı dersinin aşağıdaki ders bilgi formu incelendi, öğrencilere kavratılmasına karar verildi.
DERS BİLGİ FORMU
Dersin Adı
PANO TASARIM VE MONTAJI
Alan
Elektrik-Elektronik Teknolojisi
Meslek/Dal
Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü
Dersin okutulacağı sınıf/yıl
11. sınıf
Süre
Haftada 9 /  Yıllık ders saati toplamı 324
Meslek Elemanının özelliği, Okuldaki donanım ve bölgesel özellikler göz önünü alınarak zümre kararı ile dersin altındaki modüller seçilerek, Ders süresi belirlenir.
Dersin amacı
Malzemelerin, projeye ve standartlara uygun bir şekilde seçilmesi ve panoya montajının yapılması,  cihazlar arası kablo ve bara bağlantılarının hatasız ve standartlara uygun bir şekilde yapılması, panoların her türlü testlerinin yapılması ve yerine montajı yeterliklerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
Dersin tanımı
Panonun montaja hazırlanması, kumanda devre kontrol ve koruyucu elemanların, ölçüm ve kompanzasyon cihazlarının panoya montajı, baraların, güç ve kumanda kablolarının montajı, pano testleri ve panonun yerine montajı hakkında bilgi ve becerilerin verildiği derstir.
Dersin Ön Koşulları
Bu dersin ön koşulu:
Ders ile kazandırılacak yeterlikler
Öğrenci, bu dersin sonunda;
  1. Panoyu montaja hazırlamak 
  2. Otomatik kumanda devrelerini kurmak
  3. Kanal, ray ve klemens montajı yapmak 
  4. Kontaktör, role ve koruyucu elemanların montajını yapmak 
  5. PLC tanımak, seçmek ve montajını yapmak
  6. Kumanda devre kontrol ve ölçüm cihazlarının montajını yapmak
  7. Kompanzasyon cihazlarının montajını yapmak
  8. Baraya şekil vermek ve montajını yapmak 
  9. Kabloların cihazlara montajını yapmak 
  10. Cihaz ayarları yapmak ve panoyu test etmek
  11. Panoyu yerine sabitlemek ve saha kablo bağlantılarını yapmak
Dersin İçeriği
  1. Panoyu Montaja Hazırlama
  2. Otomatik kumanda devreleri
  3. Pano Malzeme Tespit Elemanları ve montajı
  4. Kontaktör, role, koruyucu elemanlar ve montajı
  5. PLC ve montajı
  6. Butonlar, kumanda şalterleri, Ölçü aletleri ve montajı
  7. Kompanzasyon Cihazları ve montajı
  8. Bara Montajı
  9. Kablo Montajı
  10. Pano Testleri
  11. Panonun Yerine Montajı ve sahada Kablo montajı
Yöntem ve Teknikler
Modüler bireysel eğitim teknikleri, Araştırma, Uygulama, Gözlem, Tartışma, Soru-Cevap, Gösterim gezi ve deney vb
Eğitim Öğretim Ortamı ve Donatım
Ortam: Tesisat laboratuarı, otomatik kumanda atölyesi, elektrik pano imalat işletmeleri
Donanım: Pano çeşitleri, kanal ve malzeme tespit elemanları, kontaktör, röle ve koruyucu elemanlar, kumanda elemanları, şalter, sigorta çeşitleri, ölçü aletleri, PLC deney seti ve kumanda devreleri deney seti, , güç ve kumanda kabloları, bara montajında kullanılan araç ve gereçler, elektrik ve elektronik malzeme katalogları, proje ve şemalar, tepegöz, projeksiyon, bilgisayar.
Ölçme ve Değerlendirme
1.        Her faaliyet sonunda kazanılan beceriler ölçülmelidir.
2.        Her modülün sonunda kazanılan yeterlikler ölçülmelidir.
3.        Dersin sonunda sınıf geçme yönetmeliğine göre ölçme ve değerlendirme yapılacaktır.
Öğretmen ve Eğitici
  1. Alanında sektör deneyimi olan öğretmenler verilmelidir.
  2. Gerektiğinde sektörden alanında meslek elemanları ile işbirliği yapılmalıdır
İşbirliği Yapılacak Kurum ve Kuruluşlar
Ticaret odaları, Alanla ilgili vakıf, Dernek ve odaları, Üniversiteler, işletmeler, Kütüphaneler vb.
GÜNDEM MADDESİ-9
Pano tasarım ve montajı dersinin modülleri, süreleri ve kazandırılan yeterlikleri aşağıdaki tablodaki haliyle tesbit edildi.
Dersin Modülleri
Süre
Kazandırılan Yeterlikler
Panoyu Montaja Hazırlama
40/32
Panoyu montaja hazırlamak
Otomatik Kumanda  Devreleri
40/32
Otomatik kumanda  devrelerini çizmek ve kurma
Pano Malzeme Tespit Elemanları ve Montajı
40/24
Kanal ve ray montajı yapmak
Kontaktör, Röle, Koruyucu Elemanlar ve Montajı
40/24
Kontaktör röle ve koruyucu elemanların montajını yapmak
PLC ve Montajı
40/32
PLC montajı yapmak
Butonlar, Ölçüm Cihazları ve Montajı
40/32
Kumanda devre kontrol ve ölçüm cihazlarının montajını yapmak
Kompanzasyon Cihazları ve  Montajı
40/32
Kompanzasyon cihazlarının montajını yapmak
Pano Bara Montajı
40/24
Baraya şekil vermek ve montajını yapmak
Pano Kablo Montajı
40/24
Kabloların cihaza montajını yapmak
Pano Testleri
40/24
Cihaz ayarları yapmak ve panoyu test etmek
Panonun Yerine Montajı ve Kablo Bağlantıları
40/24
Panoyu yerine sabitlemek ve Saha kablo bağlantılarını yapmak
Haftalık ders saati 9 olarak kararlaştırıldı.
GÜNDEM MADDESİ-10
Ölçme ve değerlendirme yapılırken aşağıdaki esaslara göre yapılması kararlaştırılmıştır.
1.Her faaliyet sonunda kazanılan beceriler ölçülmelidir.
2.Her modülün sonunda kazanılan yeterlikler ölçülmelidir.
        3.Dersin sonunda sınıf geçme yönetmeliğine göre ölçme ve değerlendirme yapılacaktır.
a)Yıllık plâna paralel olarak çalışma programı hazırlayacaktır.
b)Çalışma programı yapılırken zaman analizi yapılarak iş ve temrin listeleri hazırlanacaktır.
c)Öğrenci temrin uygulamasına geçmeden önce şema ve resimlerin doğruluğu kontrol edilecektir.
d)İş ve temrin yapımına geçmeden önce kullanılacak malzeme,  takım ve konunun içeriği hakkında teknolojik bilgi verilecektir.
e)Atölye değerlendirilmesinde tertip,  düzen,  temizlik, iş disiplini,  zaman,  doğruluk ve temizlik gibi kavramlar göz önünde bulundurulacaktır.
f)Öğrencilere her dönem 3 sınav yaptırılacak ve not defterine yazılı olarak geçecektir.Temrin notlarının ortalaması sözlü notu olarak alınacaktır.
g)Değerlendirme yapılırken aşağıdaki tablo dikkate alınacaktır.
h)İş ve temrinler değerlendirilirken takdir edilen not rakam ve yazı ile yazıldıktan sonra ders öğretmeni tarafından imzalanacaktır.
i)Sınav notları ve temrin ortalamalarının aritmetik ortalaması dönem notunu oluşturacaktır.
SÜRE
İŞ  ALIŞKANLIĞI
İŞLEM
BASAMAKLARI
TEKNOLOJİK  BİLGİ
% 10
% 20
% 30
% 40
GÜNDEM MADDESİ -11
Öğrencilere aşağıdaki amaçları gerçekleştirmek maksadıyla ödev yaptırılacaktır:
 a. Ödev özenle yapma ve zamanında teslim etme alışkanlığı kazandırmak.
 b. Plân yapma bilgi ve becerisini geliştirmek.
 c. Gerekli bilgi, araç, gereç veya malzemeyi toplayabilmek ve bunları amacına uygun olarak kullanabilmek.
 d. Ödevin, çeşitli kişi ve eserlerden faydalanmakla birlikte öğrencinin kendisini geliştirmek maksadıyla bizzat yapması gereken bir görev olduğu şuurunu kazandırmak.
 e. Ödev yapılırken yararlanılan kaynakları, kendisinden bilgi alınan kişileri belirleme alışkanlığı kazandırmak.
 f. İletişim kurabilme, kaynaklardan faydalanabilme, alet yapabilme ve kullanabilme alanlarındaki yeteneğini geliştirmek.
 g. Ödevde varılan sonuçların, kullanılan kaynak ve yöntemlere bağlı olduğunu fark ettirmek.
 h. Konulara, değişik açılardan bakabilme,danışabilme,tartışabilme ve soru sorabilme davranışları kazandırmak.
 ı. Birlikte çalışma davranışı kazandırmak.
 i. Düşünme gücünü geliştirmek.
 j. Bilmediğini araştırıp bulmaktan ve öğrenmekten zevk almayı sağlamak.
 k. Gözlem, deney ve yeni buluşlara yönelik çalışmalar yapmaktan zevk almayı sağlamak.
l. Başarmanın hazzını tatma duygusu kazandırmak.
        Kasım ayı içinde verilip, ödev alan öğrencilerin ödevleri,  Mayıs ayı içersinde toplanacaktır.
        ÖDEV KONULARI:
        1.Panoyu Montaja Hazırlama
        2.Otomatik Kumanda  Devreleri
        3.Pano Malzeme Tespit Elemanları ve Montajı
        4.Kontaktör, Röle, Koruyucu Elemanlar ve Montajı
        5.PLC ve Montajı
         6.Butonlar, Ölçüm Cihazları ve Montajı
        7.Kompanzasyon Cihazları ve  Montajı
        8.Pano Bara Montajı
        9.Pano Kablo Montajı
        10.Pano Testleri
        11Panonun Yerine Montajı ve Kablo Bağlantıları
                GÜNDEM MADDESİ-12
                Zümre Başkanı Müdür Yardımcısı Alattin ŞAHİN okul imkanları ölçüsünde alınan kararlar yönünde gerekli çalışmaların yapılması, 2007/2008 Eğitim-Öğretim yılının başarılı ve sağlıklı geçmesi dileği ile toplantıyı sona erdirdi.
               
ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ                                           İMZA






Alattin ŞAHİN






Faik Saim ÇIRAK






Celal ÖZTÜRK





Muzaffer YAMAN


                                                                                                                                                      Turhan BAŞKAN
                                                                                                                                                         Okul Müdürü


                                                                                                                             

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder