Ortaokul 5.Sinif Sok Toplantı Tutanaklari 2.Donem - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 04, 2013

Ortaokul 5.Sinif Sok Toplantı Tutanaklari 2.Donem

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Ortaokul 5.Sınıf ŞÖK Toplantı Tutanakları 2.Dönem

2011-2012
ÖĞRETİM YILI
………. İLKÖĞRETİM OKULU
5/ C SINIFI II. DÖNEM

ŞUBE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI
Yer Öğretmenler Odası
Tarih : 20 / 02/ 2012
Saat : 15:00
Toplantıya Katılanlar : Mehmet TURSUN Müdür Yardımcısı 
UfukESER Sınıf Öğretmeni 
Bahar SEZER Beden Eğitimi
Nedime Nihan ÖZYLMAZ Bilişim Teknoloileri
Zekeriya DAĞLA Din Kül. Ve Ahl.Bil. Öğretmeni
Ahmet Soner YILDIZ İngilizce Öğretmeni
Mesut MERT Rehber Öğretmen
Esra APAYDIN Görsel Sanatlar Öğretmeni
Okul müdür yardımcısı : MEHMET TURSUN başkanlığında , 5-C sınıfı sınıf öğretmeni ve tüm ders öğretmenlerinin katılımıyla yukarıda belirtilen tarih ve saatte toplanarak, 5-C sınıfında okumakta olan öğrencilerin İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 96. maddesine uygun olarak kişilik,beslenme, sağlık, sosyal ilişkiler,ekonomik ve başarı durumlarının derse giren tüm branş öğretmenleri tarafından tespit edilip, gerekli önlemlerin el birliği içerisinde alınması amacıyla aşağıdaki gündem maddeleri görüşülmüştür.

GÜNDEM MADDELERİ

1. Öğrenci başarısının değerlendirilmesi (İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 47. Madde )
2. 5-C şubesindeki öğrencilerin kişilik, beslenme sağlık ve sosyal ilişkileri konularında ki durumları ,bu konuda branş öğretmenlerinin görüş ve önerileri
3. Öğrenci velileriyle işbirliğine gidilmesi
4. Eğitim ve öğretimde karşılaşılan güçlükler üzerinde durulup çözüm yolları aranması
5. Derslerde uygulanacak yöntem ve tekniklerin incelenmesi
6. Dilek ve temenniler.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

* Müdür yardımcısı MEHMET TURSUN başkanlığında toplantı açılmıştır. Gündem maddelerinin okunması ile görüşmelere geçildi.

* Yapılan yoklamada Okul müdür yardımcısı Mehmet TURSUN, Sınıf Öğretmeni Ufuk ESER, İngilizce Öğretmeni Ahmet Soner YILDIZ, Din Kül. Ve Ahl.Bil. Öğretmeni Zekeriya DAĞLA, Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra APAYDIN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Nedime Nihan ÖZYILMAZ, Beden Eğitimi Öğretmeni Bahar SEZER ve Rehber Öğretmen Mesut MERT‘in toplantıda hazır bulundukları görülmüştür.
1-
Öğrenci başarısı konusunda söz alan Okul müdür yardımcısı MEHMET TURSUN ilköğretim kurumları yönetmeliğinin 47. Maddesini okudu .Şube Öğretmenler kurlu toplantısında özellikle bu maddeye dikkat çekti. ‘’ Öğrenci kendi yaş gurubu içerisinde bütün olarak yetiştirilir ve değerlendir. İlköğretim ,öğrencilerin derslerdeki başarısızlıklarıyla değerlendirilip elenecekleri bir dönem değil , öğretim programlarında ön görülen derslerin ve sosyal etkinliklerin ortak katkısıyla ilgi ve yeteneği ölçüsünde yetiştirilecekleri bir dönem olarak değerlendirilir. ‘’’’ maddesi üzerinde duruldu. Öğrenci başarısını değerlendirilirken bu esaslara özellikle dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. 


Sınıf öğretmeni Ufuk ESER“Sınav sistemleri hep test olduğu için bu sınıfta test çalışmalarına yer verilirse hem dersteki başarıları hem de SBS sınavlarındaki başarısı artar” dedi ve bu sınıfta gerek yazılı yoklamalarda gerekse diğer durumlarda yeteri kadar test çalışması yapılmasına sorularında bilgiden çok yorum sorusu olması gerektiğini belirtti.diğer ders öğretmenleri de bu görüşü desteklediler.
2- 
• Sınıf öğretmeni Ufuk ESER öğrencilerin çoğunun bu okul ve sınıfa sonradan geldiklerinden dolayı geçen dönem ve 4.sınıfta tanıma sürecini tamamladığını , sınıfın uyum olarak iyi olduğunu ,kişilik sağlık gibi konularda ciddi problemlerin I.dönem itibariyle olmadığını belirtmiştir,
• İngilizce Öğretmeni Soner Yıldız 5/C sınıfı öğrencilerinden Rıfat Cem KEKLİK,Emirhan HIZAL ve İsmetcan ÇELİKBAŞ’ın dersi dinleme gayreti içinde olmadığını ve zaman zamanda ders esnasında arkadaşlarını rahatsız ettiğini ilk dönemde bazı olaylarda bu durumu sınıf rehber öğretmeni olan Ufuk ESER’ a ilettiğini dile getirmiştir.
• Sınıf öğretmeni Ufuk ESER adı geçen öğrenciler ve diğer şikayet edilen öğrecilerin velileriyle görüşülmüş durum anlatılmıştır dedi.
• İngilizce Öğretmeni Soner Yıldız,Berat Sefa Kaplan,Emine Yıldırım isimli öğrencilerin seviyelerinin çok geri olduğunu sınavlarda bu çocukların çok düşük notlar aldığını dile getirmiştir, şubede derse giren öğretmenlerde çözüm yolu olarak bu çocukların çalışma koşullarını yakından görüp çözüm üretmek için ev ziyareti yapılmasına karar vermiştir. 
• Okul Rehber Öğretmeni Mesut MERT bazı öğrencilerin ergenlik dönemlerinde olduklarını söyleyerek geçmiş dönemde yaşanmamış olan bazı sorunların bu dönemde yaşanmasının yüksek bir ihtimal olduğunu belirterek özellikle beslenme ve sosyal gelişme, kişilik oluşumu hakkında rehberlik faaliyetlerinin rehber öğretmeni tarafından daha dikkatli şekilde takip edilip ve rehber olunması sonucunda sorunların bir kısmının çözüleceğini belirtti .

• Sınıf öğretmeni Ufuk ESER ilk dönemde olduğu gibi öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık sosyal ilişkiler konularında olabilecek sorunlarıyla yakından ilgilenme gayreti taşıyacağını belirtti.

• Öğrencilerin beslenmeleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlarda öğrencilere ders aralarında çeşitli bilgiler verdiklerini belirten Beden Eğitimiö Öğretmeni Bahar SEZER yıl boyunca beslenme sorunu olan öğrencilerin velileri ile görüşülmesi gerektiğini belirtti . Bu görüşe şubeye katılan bütün öğretmenler katılmıştır.ve ihtiyaç duyulması halinde öğrencilerin evlerine ziyaret yapılmasına karara verildi.
• Müdür Yardımcısı MEHMET TURSUN bu çalışmaların çok verimli olacağını aynı zamanda okulumuza yeni katılan öğretmen arkadaşlarımızla velilerin kaynaşıp eğitimde verim ve kalitenin daha üst bir seviyeye çıkabileceğini belirtmiştir.

• Sınıf Öğretmeni Ufuk ESER öğrencileri kitap okumaya teşvik ettiğini fazla kitap okuyan ve okumayı alışkanlık haline getiren öğrencilerin kendisi tarafından ödüllendirdiğini böylece iyi bir model oluşturduğunu vurguladı. 

İngilizce öğretmeni AHMET SONER YILDIZ başarıyı olumsuz etkileyen bir başka faktör ise öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirme, verimli ders çalışma konularındaki yetersiz bilgilerinden kaynaklandığı dile getirdi. Rehber Öğretmen Mesut MERT Bu konuda özellikle de ‘’ Verimli ders çalışma teknikleri ‘’ konusunda rehberlik yapılarak gerekli bilginin öğrencilere verileceğini söylemiştir.

Görüşmeler neticesinde , Ders öğretmenlerinin, 5/C sınıfındaki öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık , sosyal ilişkiler sorunlarında , paralellik ve tamamlayıcılık prensibiyle hareket etmeleri gerektiği noktasında görüş birliği olmuştur.
3- 
• Sınıf Öğretmeni Ufuk ESER başarı için kesinlikle veli desteğinin şart olduğuna inandığını vurguladı. Okul veli toplantısında da velilere bu konunun önemini belirttiğini onlarında bu konuda gerekli desteği vereceklerini söyledi.Şubedeki diğer öğretmenler bu görüşünü destekledi ve 2011-2012 Eğitim – Öğretim yılının ikinci döneminde olabildiği ölçüsünde velilerle bir araya geleceğini ve ev ziyaretleri yaparak öğrencilerin çalışma koşullarını daha yakından tanıyarak sorunların çözümünde daha etkili olacağını söyledi.

• Müdür Yardımcısı MEHMET TURSUN bu görüşe katıldığını diğer şubelerde de bu çalışmaların yapılmasının faydalı olacağını belirtti.
4- 
• Şube Öğretmenleri , Beyza Güngör,Barış Toprak,Bora Cerit,İrem Yosunkaya,Elif Nur El,Tuğba Taşçıoğlu gibi öğrencilerin ders esnasından derse katıldıkları evde de düzenli olarak çalışarak ders esnasında aktif oldukları belirtilmiştir.Erkek öğrencilerimizin kız öğrencilerimiz kadar derse katılmadıkları, onarlında derse katılımını sağlayacak onları motive edebilecek şekilde ödevlerin verilmesi ve ödüllendirilmesi gerektiği sınıf öğretmeni tarafından belirtilmiştir.Örneğin olgu ve görüş konusunun da öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin örneklerine tutukları takım,beğendikleri santçılar gibi unsurlar eklendiğinde konuyu anladıkları ve derse çok iyi denilebilecek bir seviyede katıldıkları sınıf öğretmeni Ufuk ESER tarafından söylenmiştir,böyle örneklere uygun konularda öğrencilerimizin dikkatini çekebilecek uygulamalara yer verildiğinde derse katılımın ve başarının artacağı rehber öğretmen tarafından belirtilmiştir.
• Öğrencilerin ödevleri düzenli şekilde yapmaları için ödül yönteminin(Kitap,kırtasiye) etkin olarak kullanılmasına karar verildi. 
• Öğrencilerin daha aktif olmalarını sağlamak ve başarıyı arttırmak için konuları işlerken daha fazla kaynaktan araç ve gereçten yararlanmanın faydalı olacağına karar verildi. Bu amaçla “Bilgisayar, harita,projeksiyon, slayt” gibi görsel ve işitsel araçların etkili olarak kullanılması amaçlandı. 
• Müdür Yardımcısı MEHMET TURSUN derslerde kullanılması gereken araç ve gereçlerin öğretmen tarafından ders başlamadan önce hazırlanması gerektiğini ve öğretmenin derse girmeden önce bunları yanında hazır bulundurması gerektiğini belirtti .Ayrıca sınıfta yapılacak çalışma öncesi öğrencilerin ihtiyacı olacak ders malzemelerinin temininden de ders öğretmeninin sorumlu olduğu belirtildi
• Eğitim ve öğretimde karşılaşılan güçlüklerin üstesinden gelebilmek için şubede derse giren öğretmenlerin iş birliğine gitmeleri gerektiği tüm öğretmenler tarafından dile getirilmiştir.
5-
• Müdür Yardımcısı MEHMET TURSUN başarı için devamlılığın şart olduğunu altını çizdi ve olabilecek devamsızlıklardan okul idaresinin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. 
6- 
• Konuların işlenişinde anlatım ve soru-cevap gibi klasik tekniklerle yetinmeyip, konuların özelliğine göre münazara, örnek olay incelemesi, problem çözme, kubaşık öğrenme, tiyatro, drama gibi öğrenciyi aktif kılan , onu araştırmaya ve incelemeye sevk eden tekniklere başvurulması gerektiği kararı alındı.

7-
• Toplantı, başkan, Müdür Yardımcısı Mehmet TURSUN, 2011-2012 öğretim yılının II.Döneminin tüm meslektaşlarına hayırlı olması dilek ve temennileri ile son bulmuştur. 

Mehmet TURSUN
MÜDÜR YARDIMCISI


Ufuk ESER N.Nihan ÖZYILMAZ Bahar SEZER
Sınıf Öğretmeni Bilişim Tekn. Beden Eğitimi 


Ahmet Soner YILDIZ Zekeriya DAĞLA Mesut MERT Esra APAYDIN
İngilizce Öğrt. Din Kült. Ve Ahl. Bil. Okul Reber Öğrt. Görsel Sanatlar Ört.


ALINAN KARARLAR

1-Öğrenci başarısının değerlendirilmesinde ilköğretim Kurumlar Yönetmeliğinin 47. Maddesinin göz önünde bulundurulması gerektiğine 


2- Ders öğretmenlerinin, 5/C sınıfındaki öğrencilerin kişilik, beslenme, sağlık , sosyal ilişkiler sorunlarında , paralellik ve tamamlayıcılık prensibiyle hareket etmelerine,

3- II.dönemde rehberliğe ihtiyacı olan öğrencilerin ev ziyaretlerinin daha etkin bir şekilde devamına ve evlerine gidilerek hem çocukların çalışma koşullarının görülüp hem de velileriyle görüşülmesine ,

6- Konuların işlenişinde anlatım ve soru-cevap gibi klasik tekniklerle yetinmeyip, konuların özelliğine göre münazara, örnek olay incelemesi, problem çözme, kubaşık öğrenme, tiyatro, drama gibi öğrenciyi aktif kılan , onu araştırmaya ve incelemeye sevk eden tekniklere başvurulmasına,


Karar verilmiştir.


Mehmet TURSUN
MÜDÜR YARDIMCISI


Ufuk ESER N.Nihan ÖZYILMAZ Bahar SEZER
Sınıf Öğretmeni Bilişim Tekn. Beden Eğitimi 


Ahmet Soner YILDIZ Zekeriya DAĞLA Mesut MERT Esra APAYDIN
İngilizce Öğrt. Din Kült. Ve Ahl. Bil. Okul Reber Öğrt. Görsel Sanatlar Ört.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder