Matematik 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

Matematik 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Matematik 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 1




2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 
……………….. İLKÖĞRETİM OKULU II. DÖNEM MATEMATİK DERSİ
ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞIDIR.

TOPLANTI YERİ                           :  Öğretmenler Odası
TOPLANTI TARİHİ                       :  10.02.2013
TOPLANTI SAATİ                         :   11:30
 TOPLANTIYA KATILANLAR   :  Recep DURMUŞ Okul Müdürü ,
                                                    Esra ÖZTÜRK Mat.Öğret., Selma ARIKAN Mat. Öğret.


GÜNDEM:

1)            Açılış ve yoklama,

2)            1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu´nun  2,10,43 sayılı maddelerinin okunması,
3)            2504 ve 2488 sayılı tebliğler dergilerinde yayımlanan Atatürk İlke ve İnkılaplarının yönergesi ve Atatürkçülük konularının görüşülüp günlük planlara  aktarılması,
4)            1.dönem yapılan Ünitelendirilmiş yıllık planlara göre, konuların zamanında işlenip işlenemediğinin, iş takvimi ve çalışma programına uyulup uyulamadığının tespiti, yazılan amaç ve davranışların gerçekleşme durumunu değerlendirilmesi,

5)            1.dönemde yapılan yazılı sözlü sınavlarının derse uygun ve yeterli olup-olmadığının tespiti ve 2.dönemde uygulanacak sistem hakkında karar verme,

6)             Yıllık ödevlerin belirlenmesi toplama zamanın  tespiti-yıllık ödevlerini değerlendirme hususları,

7)                   1.dönem derslerdeki başarı ve başarısızlık %’ lerinin şubeler bazında tek, tek tespit edilmesi, Derste ulaşılmak istenen başarıya ulaşılıp ulaşılamadığının belirlenmesi, Şubeler arası farklılıkların nedenlerinin belirlenmesi,

8)                    Derslerde uygulanacak yöntem ve teknikler ile ölçme değerlendirme konularının görüşülmesi,

9)                    Başarıyı artırmada alınacak önlemler,

10)                Sınıf rehber öğretmen-veli ve öğrencilerle yapılacak görüşmelerin planlanması,

11)                Diğer zümre öğretmenleri ile işbirliği,

12)                Dilek, temenniler ve kapanış.





 GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ  

1)       Okul Müdürü  Recep DURMUŞ  ‘’Öğretmen ve öğrencilerin II. Yarıyılının başarılı geçmesini’’ diledi ve yoklama yaptı. Toplantıya katılacak öğretmenlerin hazır bulunduğu görüldü.

2)1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu´nun  2,10,43 sayılı maddeleri Selma ARIKAN Mat.Öğret. tarafından okundu.
     Madde 2: Türk Milli eğitimin genel amacı, Türk Milletinin bütün fertlerini;
     1.        Atatürk  inkılap ve ilkelerine anayasada bulunan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli,ahlaki, insani, manevi, ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını,milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye cumhuriyetine karşı görev sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek.
         2. Beden,zihin,ahlak ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir    kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yırtıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek.
            3.          İlgi istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranış ve davranış  ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak süreniyle hayata hazırlamak. Ve onların kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarına sağlamak.
      Böylece bir yandan Türk vatandaşlarını ve Türk toplumunun refah ve  mutluluğunu artırmak öte yandan mili birlik ve  bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve  kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk milletini Çağdaş  uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı  yapmaktır.
     Madde 10:  Eğitim sistemimizin   her derece ve türü ile ilgili ders programlarının hazırlanıp uygulanmasında      her  türlü eğitim   faaliyetlerinde Atatürk inkılap ve ilkeleri ve anayasada    ifadesini bulmuş olan    Atatürk milliyetçiliği temel olarak alınır.Milli ahlak ve milli kültürün   bozulup yozlaşmadan kendimize has şekli ile evrensel kültür içinde korunup geliştirilmesine ve öğrenilmesine önem verilir.
           Milli birlik ve bütünlüğün temel unsurlarından biri olarak Tür dilinin, eğitimin her  kademesinde özellikler  bozulmadan ve aşırılığa kaçılmadan öğretilmesine önem verilir. Çağdaş eğitim ve   bilim      dili halinde zenginleşmesine çalışılır.Bu maksatla Atatürk kültür dil ve tarih yüksek kurumu işbirliği yapılarak milli eğitim bakanlığınca gerekli tedbirler alınır.

          Madde 43 : Öğretmenlik , devletin eğitim öğretim ve bununla ilgili yönetime görevlerini   üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir.  Öğretmenler bu görevlerini Türk milli eğitiminin amaçlarına ve temel olarak ifa etmekle yükümlüdürler.Öğretmenlik mesleğine hazırlık genel kültür özel alan eğitimi ve pedagojik formasyonla sağlanır.
              Yukarıda belirtilen nitelikler kazanabilmeleri için hangi öğretim kademesinde olursa olsun öğretmen adaylarının yüksek öğrenim görmelerinin sağlanması esastır.Bu öğrenim lisans öncesi lisans ve lisans üstü seviyelerde yatay ve dikey geçişlere imkan verecek biçimde düzenlenir.

3)           2504 ve 2488 sayılı tebliğler  dergisinden Atatürkçülükle ilgili konular görüşüldü.Okul Müdürü Recep DURMUŞ  yıllık planlara alınan bu konuların zamanı olan gün ve haftalarda derslerde işlenmesi gerektiğini önemle vurguladı.

4)           Esra ÖZTÜRK Mat. Öğret.   ‘’1.dönem yapılan yıllık plana tam olarak uyamadığımızı ara zümrede de belirtmiştik.Öğrenci seviyelerinin düşük olması ve bu sebeple derslerde bol soru çözmeye yönelik çalışma yaptığımız için konu olarak geri kaldık .Bunu bu dönem yapacağım ek derslerle telafi etmeye çalışacağız’’ dedi.
            Selma ARIKAN Mat. Öğret. ‘’ Esra hanımın düşüncelerine katılıyorum.Özellikle başarısız öğrencileri kazanmaya yönelik çalışmalar yaptığımızdan tam olarak yıllık planlarını uygulamada sorun yaşıyoruz.’’ dedi.
              Esra ÖZTÜRK Mat. Öğret. ‘’ Bazen derslerde öğrencilerle onların başarılarını artırma amaçlı konuşmalar yapıyoruz.Onlara yeri geldikçe matematik ve gördükleri diğer derslerin günlük hayatta ne kadar gerekli olduğunu ve aslında farkında olmadan öğrendiklerini hayatta kullandıklarını anlatıyoruz.Bu da konu olarak geride kalmamızı etkileyen sebeplerden biridir.’’ dedi.
        Selma ARIKAN Mat. Öğret. ‘’Planda yazdığımız amaç ve davranışları uyguluyoruz.Öğrencilerin kazanması gereken davranışları kazandırıyoruz.’’ dedi.
             Almamız gereken önlemlerin konuyla ilgili olan  9.maddede görüşülmesine karar verildi.

5)          Esra ÖZTÜRK Mat.Öğret. ''1.dönemde  yazılı ve sözlülerle ilgili aldığımız kararlara uyduk ve bu konuda bir aksaklık hissetmedik.Geçen dönem olduğu gibi sözlü notunu öğrencinin ders içi ve dışı çalışması göz önünde bulundurarak verelim.''dedi.
         Selma ARIKAN Mat Öğret.  ''Yazılı sorularımızı kolay ve anlaşılır seçersek öğrenci başarısını daha da artırabiliriz.Ve ayrıca bir yazılıyı test usulü yaparsak öğrencilere test alışkanlığı da kazandırmış oluruz.'' dedi. Sunulan fikirler uygulanması yönünde kabul edildi.

6)           Selma ARIKAN Mat.Öğret. ''1.dönem içinde yıllık ödevleri öğrencilerimize dağıttık.Zaman zaman ödev hakkında ne yaptıklarını sorarak kontrol altında tutuyoruz.Nisan ayı içinde ödevleri toplayacağız ve değerlendirmeyi 1.dönem zümresinde aldığımız kararlara göre değerlendirmeyi  yapacağız'' dedi.

7)       1.dönem derslerdeki başarı ve başarısızlık % ’leri:

Esra ÖZTÜRK 'ün dersine girdiği sınıflar:
6/ B   :     %66,67              6/ C  : %90,0
7/ A   :     %41,94              7/ B  :  %52,94            7/ C   :  %37,50
Selma ARIKAN 'ın    dersine girdiği sınıflar:
6/ A   : %52,38         8/A   :  %35,14      8/ B :  %62,79      8/ C :   %40,57

              Esra ÖZTÜRK Mat. Öğret. '' 6.sınıf öğrenciler 7.sınıf öğrencilerine göre dersleri daha iyi.Matematik dersini sevmeleri ve verilen görevleri yerine getirmeleri ders başarılarını arttırıyor.Özellikle 6/ C sınıfının öğrenci velilerinin öğrencileriyle yeterli derecede ilgilenmesi yani ev çalışmalarını yapıp yapmadığını takip etmesi onların başarısını arttırıyor. 7.sınıflarda ise başarı daha düşük.Sınıfların kalabalık olması ve özellikle 7/B ve 7/C sınıflarında sosyo-ekonomik problemi çok olan öğrenciler bulunduğundan buda dersteki başarıyı düşürüyor ister istemez. Özellikle bu sınıflarda bol örnek ve kolay sorular çözüyorum.'' dedi.
            Selma ARIKAN Mat. Öğret. ''6/A sınıfı derse ilgili.Soru çözmeyi,işlem yapmayı,kısacası matematiği seviyorlar.Bu da başarılarını arttırıyor.8.sınıflar ise sanırım son sınıf olduklarından derslere yeterli ilgiyi göstermiyorlar.İçlerinde LGS sınavına girmeyi düşünen çok az öğrenci var.İçlerinde en çok çalışmayı seven sınıf 8/B. Diğer 2 sınıfımda derse yeterli ilgiyi gösteren ve çalışan öğrenci sayısı az.Esra Hanım'ında söylediği gibi öğrencilerin yaşadığı sosyo-ekonomik problemler derslere ilgilerini azaltıyor.Ama ben onları derse katmak için elimden geleni yapıyorum.Konularla ilgili kolay ve bol soru çözmeye çalışıyorum.'' dedi.

8)           Esra ÖZTÜRK Mat. Öğret. ''1.dönem dönem başı ve ara zümre toplantılarında aldığımız kararları uyguladık.Bu kararlar şunlardı:
    Konuların işlenişinde müfredata bağlı kalınarak, matematik dersinde kullanılan yöntem  ve teknikler ışığında;
ü  Ev çalışmaları verilecek.
ü  Verilen çalışmalar olanaklar nispetin de kontrol edilecek.
ü  Bir sonraki konunun bir önceki konu ile ilgili yönleri verilecek.
ü  Konular seviyeye uygun işlenecek, üst seviyedeki  öğrenci  kaybedilmeden, alt seviyedeki öğrenci seviyesine inilecek.
ü  Bireysel ve grup çalışmaları yaptırılacak.
ü  Anlatım, soru-cevap ... vb. yöntemlerden yararlanılacak.
ü  Bolca alıştırma çözülerek tekrar yapılmasının davranış olarak  kazandırılması sağlanacak.
        
   Ve bunların faydalarını görüyoruz.Özellikle planlarda çoklu öğretim metotlarını kullanmamız   ders işlenişini zevkli kılıyor.Ve de derste konu ile ilgili öğrencilere oynattığımız oyunlar seviliyor.

9)     Recep DURMUŞ Okul Müd. '' Arkadaşlar geçen zümrede aldığımız kararları aynen uygulamaya devam edelim.'' dedi.Bu kararlar şunlardır:
ü Derslere mutlaka hazırlıklı ve planlı şekilde girilmesine,
ü Derslere zamanında girilip çıkılmasına, öğrenciden de bu davranışın istenmesine,
ü Öğrencinin derse daha aktif katılımını sağlamak için konuya uygun yöntem ve tekniklerin uygulanmasına,
ü Öğrenciyi gereğinde konu ile ilgili hiçbir şey bilmiyor gibi kabullenip konuyu en basitten alarak öğrencinin ilgisinin artırılmasına,
ü Öğrenciye mümkün olduğunca ismi ile hitap edilmesine ve bu yolla öğrencide öz-güven duygusunun geliştirilmesine,
ü Matematik öğretiminin amacının ve öneminin öğrenciye anlatılmasına,güncel uygulamalardan örnekler vererek gerekliliğine inandırılmasına,
ü Matematik dersinin başarılamaz bir ders olmadığının inandırılmasına, bunun içinde her öğrencinin ilgisini çekebilecek basit ve mantık ürünü kısa soruların sorulmasına,
ü Zayıf fakat gelişmeye elverişli öğrencilerin belirlenip bunlara yardımcı olunmasına,
ü Öğrencilerin hepsinden aynı başarının beklenemeyeceği gerçeğinden hareketle, zayıf öğrencilere anlayışla ve sabırla ve tatlı sert bir disiplin anlayışı ile yaklaşılmasına,
ü    Öğrenciye bir takım prensiplerimizin olduğunun hissettirilmesine, bu prensiplerimizde tutarlı davranarak kalıcı bir disiplinin sağlanmasına ,
ü Derslerde ve öğrencilerle ilişkilerde argo ve günlük konuşma dilinin çirkinliklerine yer verilmemesine, güzel Türkçe’mizin kuralları ile kullanılmasına ve kullandırılmasına,
ü Öğrencilerin derslere mutlaka defter-kitap gibi ders araç gereçleri ile gelmelerinin istenmesine,sık sık yapılacak kontrollerle bunun bir davranış haline getirmelerinin sağlanmasına,
ü Temiz, tertipli ve düzenli defter tutmanın bir eğitim olayı olduğu gerçeğinin öğrenciye anlatılmasına, ödev yönetmeliği gereğince tutulan defterlerin, Ders Dışı Eğitim ve Öğretim Faaliyeti olarak değerlendirilmesine,
ü Öğrenci üzerinde devamlı kontrollerde bulunulmasına, günlük işlenen konuların tekrarı ve bu konuların pekiştirilmesi için ödev alıştırmalarının verilmesine ve bunların takibinin mutlaka yapılmasına ,
ü Derse olumlu katkısı olan, başarılı öğrencilerin sözle yada notla mutlaka ödüllendirilmesine, bu davranışın teşvik edici bir ortamın yaratılarak sunulmasına,
ü Derslerin son 5-10 dakikasının konunun anlaşılıp anlaşılmadığını anlamak ve eksik kalan yönlerinin giderilmesi amacıyla kısa soruların sorulup, cevapların alınmasına ayrılmasına,
ü Her fırsatta ülkenin eğitilmiş insan gücüne olan ihtiyacını dile getirilmesine, bu konuda mesleki eğitimin önemine dikkat çekilmesine karar verildi.

10)         Sınıf öğretmenleri ile sürekli diyalog halinde olma ve  gerektiği zamanlarda öğrenci velileriyle   birebir görüşme kararı alındı.

11)            Diğer zümre öğretmenleriyle yeri geldikçe birlikte çalışmalar yapma kararı alındı. Türkçe öğretmenleri ile dilimizi doğru kullanıp öğrencilerimize daha yararlı olunması,  diğer ders öğretmenleri ile matematik işlemlerin kullanımı sırasında karşılaştıkları zorlukları çözmede fikir alış-verişi yapılması ayrıca sportif ve kültürel faaliyetlere katılan öğrencilerin derslerimizdeki  başarılarının dikkatle gözlenip,uygun tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.  

  12)           Recep DURMUŞ   Okul Müd.   2004-2005 eğitim öğretim yılının  II. döneminin sağlıklı – mutlu    ve başarılı geçmesi dileğiyle toplantı sona erdi. 



  Esra ÖZTÜRK                                                         Selma ARIKAN
Matematik Öğretmeni                                           Matematik Öğretmeni    



                                                                                      /   / 2005
                                                    UYGUNDUR.
                                                 Recep DURMUŞ

                                                     Okul Müdürü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder