Lise Tarih Dersi 1.Donem Zumre Toplanti Tutanaklari - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 30, 2013

Lise Tarih Dersi 1.Donem Zumre Toplanti Tutanaklari

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Lise Tarih Dersi 1.Dönem Zümre Toplantı Tutanakları



...................................... LİSESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI
1.    KANAAT  DÖNEMİ
2.      TARİH DERSİ  ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR
Toplantı No: 1
Toplantı Tarihi: 05.09.2013
Toplantı Yeri   : Öğretmenler odası
Okulumuz Tarih öğretmenleri Nuri Genç başkanlığında öğretmenler odasında aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere toplanmıştır.
GÜNDEM MADDELERİ
1.     Açılış ve yoklama.
2.     Bir önceki öğretim yılı içinde yapılan zümre kararlarının gözden geçirilerek aksaklıkların giderilmesi.
3.      2005-2006 Öğretim yılı çalışma takviminin değerlendirilmesi ve ders saat sayılarına göre iş günlerinin tespiti.
4.      yıllık planların nasıl yapılacağının tespiti.
         a-Yıllık plana alınacak konuların tespiti , 9.sınıf  Tarih 2146 sayılı T. D. 2378 s.t.d. Lise 10 Sınıf 2378 s.t.d.,Genel Türk Tarihi dersi konuları 2366,2340 s.t.d, T.C.İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük konuları 2087 s.t.d. Osmanlı Tarihi Konuları 2146 s.t.d. İslam Tarihi konuları 2368 s.t.d. yer alan müfredat programlarının amaç ve açıklamalarının gözden geçirilmesi.
         b- Atatürk İlke ve İnkılaplarının tarih derslerinde öğretim esaslarını belirleyen 2488 s.t.d.sinin incelenmesi.
         c-Öğretim araçlarının tespiti.
         d- Öğretim metotlarının tespiti.
5.      Ders planlarının hazırlanışı
6.      Yazılı yoklamaların zamanının tespiti.
7.      Sınavların değerlendirme ölçütleri ve ders saat sayılarına göre yazılı adetlerinin       tespiti.
8.      Yazılı sınavlarda sorulacak olan soruların değerlendirilmesi.
9.      Sözlü sınavlar.
10.     Ders başarı durumunun değerlendirilmesi ve başarıyı arttırıcı tedbirlerin görüşülmesi.
11.     Dönem notunun tespiti.
12.     Ödev konularının tespiti.
13.     Dersin işlenişinde uygulanacak yöntemler, karşılaşılacak sorunlar ile ilgili alınacak tedbirler.
14.     Öğretim materyalleri, çevreden yararlanılabilecek kaynaklar.
15.     Okul içi ve dışında becerilerin uygulanabileceği alanlar.
16.     Diğer zümre öğretmenleriyle yapılacak işbirliği.
17.     Öğrenci ders hazırlığının görüşülmesi.
18.     Öğrenciye aldırılacak araç ve gereçlerin tespiti.
19.     Kitaplıklardan yararlanma ile kaynak eserler, araç gereçlerin tespiti ve kullanımı
20.     Ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının şekli ve görev alacak komisyonların belirlenmesi.
           21      Dilek , temenniler ve kapanış.                                                                    
                                                                                                                                             -1-
               GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ:

1-    Zümre başkanı Nuri Genç’in yaptığı yoklamada tüm zümre öğretmenlerinin hazır bulunduğu görüldü.
2-      2004-2005 öğretim yılına ait yapılan zümre toplantı tutanakları incelendi. Derslerin müfredat programlarının bitirilmesi ile ilgili raporları incelendi. Tüm tarih derslerinde verilen raporlara göre müfredat programlarının zamanında tamamlandığı ve zümre toplantılarında alınan kararların titizlikle uygulandığı,  aksayan bir yönünün bulunmadığı tespit edildi.
3-    2005-2006 Öğretim yılı çalışma takvimi incelenerek resmi tatiller ve bayram tatilleri  de  göz önünde tutularak derslere göre iş günü şöyle tespit edildi.
Eylül 15 işgünü., Ekim 21 işgünü,. Kasım 21 işgünü ,. Aralık 22,  işgünü. Ocak 8 işgünü olmak üzere 1. dönem 87 işgününden oluşmaktadır. Şubat ayı 20 işgünü., Mart 23 işgünü.,Nisan 20 işgünü, Mayıs 23 işgünü, Haziran 7 işgünü olmak üzere 2. dönem 93 işgününden  oluşmaktadır.
4-    Yıllık planlar 2551 s.t.d.sine göre hazırlanacaktır.
a-Yıllık plana alınacak 9. sınıf tarih dersleri 2146 s.t.d,2378s.t.d,lise 10.sınıf tarih dersi konuları 2378 s.t.d, Genel Türk tarihi konuları 2366,2340 s.t.d, T.C.İnkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi konuları 2087s.t.d. İslam tarihi dersi konuları 2368s.t.d. Osmanlı tarihi 2146 s.t.d. yer almaktadır.Talim terbiye kurulunun Ermeniler,Süryaniler, Pontus,   Yunanlılar hakkındaki kurul kararı,incelendi. Derslerin müfredat programları ve amaç ve açıklamaları okunarak incelendi

   b- Atatürk ilke ve inkılaplarının tarih derslerinde öğretim esaslarının görüşülmesi konusunda 2488 s.t.d. incelenerek uygulama yapılması kararlaştırıldı. Buna göre derslerde işlenecek ATATÜRKÇÜLÜK konuları şu şekilde düzenlendi. Lise 10.sınıf tarih dersinde Osmanlı siyasi tarihi 2. ünitesinde Çanakkale cephesi işlenirken Atatürk’ün kişiliği ve özellikleri, vatan ve millet sevgisi, mantıklılığı, ileri görüşlülüğü, önder oluşu üzerinde durulacaktır.
            Türkiye Cumhuriyeti inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinde Atatürk’ün hayatı konusunda  a- Atatürk’ün hayatı b- kişiliği  olarak düzenlenecektir. Öğrenim hayatı işlenirken Atatürk’ün bitirdiği okullarda  aldığı eğitim ve onun üzerindeki etkileri açıklanacak, askerlik hayatı işlenirken Atatürk’ün Trablusgarp ve 1.dünya savaşlarındaki başarıları üzerinde durulacak.  Siyasi hayatı işlenirken Atatürk’ün siyasi yönünün kurtuluş savaşının başkumandanı olduğu vurgulanacak. Siyasi yönünün kurtuluş savaşının hazırlık döneminde ön plana çıktığı, temsil heyeti başkanı, T.B.M.M başkanı, Cumhurbaşkanı olarak siyasi hayatını sürdürdüğü belirtilecektir.
           Atatürk’ün kişiliği ve öğrenim hayatı konusunda  kişisel özellikleri açıklanacak konular vecizeleriyle zenginleştirilerek verilecektir.
           Aile çevresi ve öğrenim hayatı konusunda; Atatürk’ün düşünce sisteminin oluşumunda aile çevresinin öğrenim hayatının, öğretmenlerinin yerli ve yabancı düşünürlerin etkileri belirtilecek Fransız ihtilali ile ortaya çıkan fikirlerin, Avrupa’da bilim ve teknik alanında meydana gelen gelişmelerin etkileri üzerinde durulacak, ayrıca Osmanlı devletini çöküşten kurtarmak için ortaya atılan düşünce akımlarının ATATÜRKÇÜ düşünce sisteminin oluşumundaki etkileri açıklanacaktır.
           Atatürk’ün ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtarılması ve 1.dünya savaşı sonunda vatanın bütünlüğünün ve milletin bağımsızlığının tehlikeye düşmesi karşısında harekete geçtiği ve millet düşüncesini esas aldığı, hedefinin milli egemenliğe dayalı bir ulus devleti kurmak olduğu açıklanacak.
          
                                                                                                                                                -2-
   Atatürkçü düşünce sistemi konusunda Atatürk’ün tam bağımsızlık ülküsüne bağlı olduğu devlet yönetiminin millet egemenliğine dayandırılması gerektiği, Türk kültürünü
   aklın ve bilimin öncülüğünde çağdaş uygarlık seviyesine yükseltmeyi amaçladığı belirtilecektir.
           Atatürkçü düşüncede yer alan temel fikirleri kapsayan bazı konular: tam bağımsızlık, Türk kadınının toplum içindeki yeri, toplumsal yaşayışın düzenlenmesi konusunda açıklanacak,Türk kadının haklarını pek çok Avrupa ülkesinden önce almış olduğu vurgulanacaktır.
          
           Atatürk milliyetçiliğinin Türk toplumuna sağladığı faydalar konusunda kurtuluş savaşının kazanılmasındaki etkisi, Türk inkılabının başarıya ulaşmasındaki rolü, milli kültürün gelişmesindeki katkısı, çağdaş uygarlık yolundaki ilerleme ve gelişmeyi katkısı belirtilecektir.
                                                                                                                                   
           Halkçılık ilkesinin Türk toplumuna sağladığı yararlar açıklanacak. Devletçilik ilkesi, Atatürkçü düşüncede devlet ve fert ilişkileri, devlet ve ferdin başlıca görevleri vecizeleriyle açıklanacaktır.
       
            Laiklik ilkesinin dayandığı esaslar, laikliğin devlet hayatına ve sosyal hayata ilişkin yönleri dini istismar ve taassup konusunda Atatürk’ün düşünce ve görüşleri, vecizeleri geliştirilerek verilecektir.
         
          Atatürk ilkeleri konusunda ilkelerin nitelikleri açıklanarak yabancı ideolojilerle bağlantısı olmadığı açıklanacaktır. İlkelerin  Türk kültürünün tarihsel derinliklerinden ve Türk toplumunun ihtiyaçlarından kaynaklandığı açıklanacaktır.
        
              Cumhuriyetçilik ilkesi, cumhuriyetin tanımı ve dayandığı esaslar Atatürk’ün vecizeleriyle zenginleştirilerek verilecektir. Cumhuriyetin nitelikleri konusunda , insan haklarına saygılı olması Atatürk milliyetçiliğine bağlı demokratik, laik,sosyal hukuk devleti, milli ve ünitem devlet niteliklerinin değiştirilemeyeceği vurgulanacaktır. Cumhuriyete yönelik iç ve dış tehditler işlenirken Atatürk’ün gençliğe hitabesinden faydalanılarak Türk gençliğinin görevleri açıklanacaktır. Cumhuriyeti korumanın milli bir görev olduğu vurgulanacak Atatürk’ün Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatılması ideali ve isteği açıklanacaktır.
      
             Milliyetçilik ilkesi: Atatürk milliyetçiliğinin dayandığı temel esaslar konusunda milli birlik ve beraberliğin anlamı, bunun sosyal gücün gelişmesine katkısı, siyasi, askeri,ekonomik ve teknolojik gücün gelişmesine katkıları belirtilecektir. Milli birlik ve beraberliği güçlendiren unsurlar milli eğitim, milli kültür,dil tarih,kültür birliği , misali milli ve Türklük şuurunun manevi değerler olduğu açıklanacaktır.
       
              Türkiye’ye yönelik iç ve dış tehdit, Türkiye’nin  jeopolitik önemi, güçlü bir Türkiye’nin arzulanmayışı iç tehdit unsurlarının hedefleridir. Türkiye’ye yönelik iç ve dış tehdit konusu işlenirken Atatürk’ün vecizelerinden faydalanılacaktır.
      
 Tarih  gurubu dersleri zümresinin Atatürkçülük ile ilgili belirlediği konular şunlardır

29 Ekim Cumhuriyet bayramı haftasında , Cumhuriyetçilik ilkesi açıklanarak
   demokrasi ile ilişkisi üzerinde durulacaktır.
 
  10 Kasım Atatürk’ü anma gününde Atatürk’ün siyasi hayatı ve ileri görüşlülüğü anlatılacaktır.
                                                                                                                                                -3-
   24 Kasım Öğretmenler gününde Atatürk’ün eğitim felsefesi ve Türk milli eğitimine               verdiği önem anlatılacaktır.                                                                                                                      
 
18 mart Çanakkale zaferi ve Türk şehitlerini anma gününde Atatürk’ün askeri kişiliği açıklanacaktır.
  
   23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı haftasında , Türkiye  B.M.M.sinin açılışı, milli egemenliğin demokrasi ile ilişkisi açıklanacaktır.
 
   19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı haftasında Atatürk’ün Türk bağımsızlığına verdiği önem, Samsun’a çıkışı ve milli bilinci uyandırışı işlenecektir.
  
   c- Tüm tarih derslerinde 2005-2006 öğretim yılında belirlenen ders kitapları ve her dersin konularına ait haritaların kullanılmasına ve gereken önemin verilmesine karar verildi.
 
   d- Tüm tarih derslerinde öğretmenler işleyeceği konuları öğrencilere bir ders önceden bildirerek öğrencilerin derse hazırlıklı gelmeleri sağlanacaktır. Ünite ve konu başlarında yer alan hazırlık çalışmaları soruları cevaplandırılarak öğrenciler derse hazır hale getirilecek. Konu bitiminde yer alan tamamlayıcı ve değerlendirmeye yönelik sorularla ders değerlendirilecektir. Öğrencilerin derse hazırlıklı gelmelerinde ve araştırmaya yönelmelerinde yardımcı olması amacıyla derse hazırlık çalışmaları 08.12.2004 tarih ve 25664 sayılı Sınıf Geçme Yönetmeliğinin 21.maddesine göre sözlü notuyla değerlendirilecektir.Tüm tarih  grubu derslerinde konuların niteliğine göre araştırma metodu, soru-cevap metodu anlatım ve karşılaştırma metodu uygulanılması kararlaştırıldı.
                                                                                                                                   

                                                                                                                                   
5-Ders planlarının 2551 s.t.d.sindeki yönergede  yer alan ders planı örneğine uygun olarak yıllık planlar doğrultusunda titizlikle yapılmasına karar verildi.

6- 08.12.2004 tarih ve 25664 sayılı Sınıf Geçme Yönetmeliğinin 18.  maddesi  yazılı sınavların zamanı şöyle belirlenmiştir. Yazılı sınavlar zamanları en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulmasına bir gün içinde birden fazla sınav yapılmamasına ve yazılıların bir ders saati süresinde yapılmasına karar verildi.

7- 08.12.2004 tarih ve 25664 sayılı Sınıf Geçme Yönetmeliğinin18.  maddesi  incelenerek sınavların değerlendirme ölçütleri ve ders saat sayılarına göre yazılı adetleri şöyle tespit edildi. Yazılı sınavlarda sorulacak soruların kısa cevaplı ve çok sorulu olması son yazılı sınavların karşılaştırmalı yapılması,birinci ve  ikinci dönem son sınavların test olması kararlaştırıldı.
            Haftalık iki ders saati olan derslerde iki yazılı, haftalık üç ders saati olan derslerde üç yazılı sınav yapılması kararlaştırıldı. Haftalık iki ders saati olan dersler için birinci yazılı kasım ayının üçüncü haftası,  ikinci yazılı aralık ayının son haftası yapılması, ikinci dönemde nisan ayının dördüncü haftası birinci yazılı , mayıs ayının dördüncü haftası ikinci yazılı yapılmasına karar verildi. Haftalık üç ders saati olan dersler için birinci dönem birinci yazılı ekim ayının sonuncu haftası, ikinci yazılı kasım ayının sonuncu haftası, üçüncü yazı aralık ayının sonuncu haftası,; ikinci dönemde birinci yazılı mart ayının 5. haftası, ikinci yazılı nisan ayının 4. haftası, üçüncü yazılı mayıs ayının 4. haftası yapılmasına karar verildi.
                         
                                                                                                                                                -4-
8-08.12.2004 tarih ve 25664 sayılı Sınıf Geçme Yönetmeliğinin 18. maddesi incelenerek yazılı sınavlarda sorulacak soruların yıllık ders planlarındaki ders konuları ve dersin amaçları göz önünde bulundurularak hazırlanması kararlaştırıldı.

9-08.12.2004 tarih ve 25664 sayılı Sınıf Geçme Yönetmeliğinin 21. maddesi incelenerek sözlü sınavların öğrencilerin, ders içi faaliyetleri, derse hazırlıkları, ve eğitici çalışmalardaki faaliyetleri ve dersle ilgili araştırma çalışmaları göz önünde bulundurularak bir dönemde her ders için en az iki sözlü notu verilmesi ve sözlü sınavlar için ayrı bir ders saati ayrılmaması kararlaştırıldı.

10-Başarıyı arttırmak için öğrenci velileri ile işbirliği yapılmasına, başarısı düşük öğrencilerin tespit edilerek rehber öğretmenleri ile işbirliği yapılması ve başarısızlık nedenlerinin tespit edilmesine, öğrenci ile bire bir görüşmeler yapılmasına, konuları onların anlayabileceği seviyede işlenmesine, ders içinde başarısız öğrencilerin kolay sorularla aktif olarak derse katılmalarının sağlanmasına karar verildi.

11-08.12.2004 tarih ve 25664 sayılı Sınıf Geçme Yönetmeliğinin 27. maddesi incelenerek, dönem notunun döneme ait yazılı notlarının sözlü ve ödev notlarının ortalamasından oluştuğu belirtildi.

12-2300 sayılı tebliğler dergisindeki ödev yönetmeliğine uygun olarak öğrencilerin isteklerine çevre şartlarına, konuların özelliğine uygun olarak ödevlerin verilmesi kararlaştırıldı. Ödev konularının ekim ayının ikinci haftasında verilmesine ve nisan ayının ikinci haftasında toplanmasına karar verildi. Öğrencilere  ödev  konuları dağıtılırken gerekli kaynakların verilmesine ve nasıl temin edileceği hususunda bilgilendirilmesine, ödev alan öğrencilerin ödevlerinin hazırlanmasında hangi aşamada olduğunu takip edilerek gerekli yardımların yapılmasına ve aylık kontroller yapılmasına karar verildi.
            
Derslere göre ödev konuları şu şekilde tespit edilmiştir.
    9.Sınıf tarih dersi: Takvimin ortaya çıkışı ve takvim çeşitleri, Türkiye’nin tarih öncesini aydınlatan merkezler, Türkiye’de kurulan ilk devletler, Mezopotamya medeniyeti, Kavimler Göçü, Avrupa Hun devleti, Göktürkler, Uygurlar, Karahanlı devleti, Büyük Selçuklu ,Anadolu Selçuklu devleti, Haçlı seferleri ve sonuçları.
   
        
    10.Sınıf tarih dersi ödev konuları:Osmanlı Devleti’nin kuruluşu,İstanbul’un fethinin Türk ve dünya tarihindeki önemi,Avrupa’da meydana gelen Rönesans ve Reform,Osmanlı Devleti’nin  Balkanlardaki iskan politikası,Osmanlı Devleti’nin gerilemesinin iç ve dış nedenleri,Fransız İhtilali ve bunun Osmanlı Devleti’ne etkileri,I. Ve II. Meşrutiyet’in önemleri
                                                                                                                                                    10.Sınıf Genel Türk Tarihi: Anayurtta kurulan ilk uygarlıklar, büyük Hun devleti, kavimler göçü ve sonuçları, Türklerin İslamiyet’e girişi, ana doluya ilk Türk akınları, Göktürk abideleri, büyük Selçuklu devleti, kararanlılar, Gazneliler,
  
     Osmanlı Tarihi ödev konuları: Osmanlı devletinin kuruluşu, Rumeli’ye geçiş ve iskan faaliyetleri, Ankara savaşı, İstanbul’un fethi ve sonuçları, Fatih Sultan Mehmet’in hayatı ve kişiliği, Rönesans doğuşu gelişimi ve sonuçları , coğrafi keşifler ve sonuçları, Osmanlılarda devlet yönetimi, Osmanlı ekonomisi, ilmiye teşkilatı, mimar Sinan ve eserleri.
    
   
                                                                                                                                                -5-
 TÜRKİYE CUMHURİYETİ  İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK dersi ödev konuları,
    2.Meşrutiyet dönemi, Trablusgarp  savaşı ve sonuçları, 1.dünya savaşında  Osmanlı devletinin savaştığı cepheler. Kuvay-ı milli yenin doğuşu , milli cemiyetler, Atatürk’ün hayatı, kişisel özellikleri ve çeşitli yönleri, milli kongreler ve önemleri, Büyük taarruz ve sonuçları, Mondros ateşkes antlaşması, Sevr antlaşması ve tepkiler, çok partili hayata geçiş döneminde kurulan partiler, Lozan barış antlaşması, Halifeliğin kaldırılması ve önemi, Atatürkçü düşünce sistemi ve tarihi temelleri, Atatürk ilkeleri.
                                                                                                            
     
                ÖDEVLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ:

a-Araştırma                                                                          30 puan
b-Kaynak seçimi                                                                 20 puan
c-Konunun açıklanması                                                      20 puan
d-İmla kuralları                                                                     15 puan
e-Tertip düzen                                                                      15 puan
.                                                               Toplam.....................100 puan 
             olarak kararlaştırılmıştır



13-Tüm tarih  grubu derslerinde işlenecek konuların bir ders öncesinden öğrencilere bildirilerek öğrencilerin derse hazır gelmeleri sağlanacak, hazırlık çalışmaları sözlü notu ile teşvik edilerek öğrencilerin hazır gelmeleri sağlanacaktır. Öğrencilerin, hazırlık çalışmaları ödev verilerek ve  konu bitiminde konuyu pekiştirmek için tamamlayıcı sorular sorularak konuyu  daha iyi anlamaları sağlanacaktır. Tüm derslerde konuların özelliklerine göre soru ve cevap, anlatım, karşılaştırma,araştırma metotlarının kullanılması kararlaştırıldı.
       Başarıyı arttırmak için konuların sınıf seviyelerine göre işlenmesine , başarısız öğrencilerin velilerinin okula davet edilerek başarısızlığın nedenlerinin tespit edilmesine ve gerekli önlemlerin alınmasına karar verildi.

14-Tüm tarih  derslerinde 2005-2006 öğretim yılında bir önceki öğretim yılı içinde zümre toplantısıyla belirlenen ders kitapları ve tarih atlaslarının öğrencilere tavsiye edilmesine karar verildi. Okulumuzda yer alan tarih  haritalarının düzenli ve dönüşümlü bir şekilde kullanılmasına öğrencilerimizin okul kütüphanesinde bulunan kaynaklardan faydalanmasını sağlanmasına karar verildi.

15- Okulumuzda yer alan tarih köşesinde yapılacak çalışmalarda, öğrencilerin görev almalarının sağlanması, okulumuzda düzenlenecek olan bilgi yarışmalarında, belirli gün ve haftalarda öğrencilere aktif görevler verilmesi kararlaştırıldı.

         
        16- Zümre işbirliği: Orta Asya’nın yeri konusunda coğrafya öğretmeni ile ,
İlk Türk destanları,Yunus Emre, Mevlana ,Hacı Bektaş konularında edebiyat
öğretmenleri ile,
Romen rakamları, takvimleri dönüştürme, konularında  matematik öğretmenleri ile
İslam tarihi ve medeniyeti konularında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile işbirliği yapılacaktır.


                                                                                                                                                -6-
                                                                                                                                               
17- Tüm tarih gurubu derslerinde işlenecek konular öğrencilere bir ders öncesinden duyurularak öğrencilerin derse hazır gelmeleri sağlanacaktır.Ayrıca sözlü notu ile
   öğrencilerin hazırlıklarının teşvik edilmesine karar verilmiştir.

18- Tüm tarih  derslerinde öğrencilere 80 yapraklı kareli harita metot defterinin kullandırılması kararlaştırıldı.


19-Öğrencilerin okul kütüphanesinde bulunan kaynaklardan yararlanmalarını sağlamaya, tarih dersleri  için, ilgili araştırma kaynakları ve çeşitli ansiklopedilerden ne şekilde yararlanacakları açıklanarak faydalanmalarını sağlamaya karar verildi. Tarih  gurubu derslerinde haritalar, tepegöz ve Sinevizyondan faydalanmaya , karar verildi. 

 20- 2451 s.t.d.sinin 8.maddesi incelenerek ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının çok sorulu kısa cevaplı klasik yazılı sınav olarak yapılmasına karar verildi. 2451 s.t.d.sinin 10. maddesi incelenerek tarih dersinden ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sınav komisyonu üyelerinin Nuri GENÇ,Adem URHAN ,Kazım YILDIZ ,Sema KURNAZ ’dan  oluşmasına karar verildi.


21- Zümre başkanı Nuri Genç birinci dönemin ikinci zümre toplantısının 23 Aralık Cuma günü öğretmenler odasında yapılacağını duyurarak ve  alınan kararların öğrencilerimize başarı getirmesini dileyerek  toplantıyı  sona erdirdi.
                                           
   



       NURİ GENÇ          ADEM URHAN           SEMA KURNAZ         KAZIM YILDIZ     
    Tarih Öğretmeni       Tarih Öğretmeni         Tarih Öğretmeni       Tarih   Öğretmeni
     Zümre Başkanı



                                                                                                                  12-09-2013
                                                                                                                    Uygundur
                                                                                                               İLYAS AKTAŞ

                                                                                                             OKUL MÜDÜRÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder