insan iliskileri 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 17, 2013

insan iliskileri 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
İnsan İlişkileri 1.Donem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 1



KURTTEPE TEKNİK VE END. MESLEK LİSESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM
I. YARI YIL İNSAN İLİŞKİLERİ DERSİ ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI


                                                                                                                                                                                                                                                                        
Tarih : 10.09.2013
Toplantı Yeri : TKY-OGYE Odası
Öğretim Dönemi   :1 . Dönem
Zümre Top. No    : 1.



                                                         GÜNDEM MADDELERİ



1.        Açılış ve yoklama.
2.        Dersin genel ve özel amaçlarının incelenmesi ile ilgili tebliğler dergisinin okunması.
3.        Atatürk İlke ve İnkılaplarının derslere yansıtılması.
4.        Öğretimde kullanılan yöntem ve teknikler.
5.        Zümre ve sınıf öğretmenleri ile yapılacak olan iş birliği.
6.        Öğrenci başarısına birinci derecede katkısı olabilecek şartlar ve yöntemlerin görüşülmesi.
7.        Değerlendirme sınavlarının (yazılı) ve ödevlerin belirlenmesi.
8.        Dilek ve temenniler. (Kapanış)

                                                        GÜNDEM                       
  
1.          Zümre toplantısı 10.09.2003  günü saat 11 de başlamış, İnsan ilişkileri ders öğretmeni. Metin NURGEL ve Zümre başkanı Okul müd. yad Hasan YILDIRIM hazır bulunduğu tespit edilmiştir.        Zümre başkanı 2002-2003 kararlarını okumuş ve yeni zümrenin başlanılacak olan 2003-2004 eğitim öğretim yılının 1.dönemi için hayırlı ve yararlı olması dilekleri ile toplantıyı açmıştır.

2.        Metin NURGEL ve hasan YILDIRIM. tarafından yayımlanan tebliğler dergisinin (dersin amaçlarına yönelik) ilgili maddeleri okuyarak daha sonra, belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

3.          Metin NURGEL 2104 ve 2212 sayılı tebliğiler dergisinde yer alan Atatürk İlke ve İnkılaplarının derslere yansıtılmasıyla ilgili olan bölümleri ve yine ilgili gün ve zamanlarda bu bölümlerin derslere uygun bir şekilde yansıtılması gerektiği kararının vurgulayarak okudu. Ayrıca Atatürkçü düşünce sisteminin öğrencilere en kolay anlaşılır şekilde anlatılması ve öğrencinin Türk Ulusu ve Devleti ile Halkına yararlı, erdemli ve başarılı birer insan olarak yetişmeleri için öğretmenlere düşen görevin önemini vurgulayarak bu noktada eğitim ve öğretimin önemini vurguladı.

4.Derslere yönelik olarak bir diğer konuya geçilmeden önce işlenmiş olan bir önceki ünite yada bölümünün , konunun kısa bir tekrarla hatırlatılmasının öğrencinin ilgi birikimi ve edinimi açısında yararlı olacağını ve aynı zamanda bunun bir sonraki konunun daha rahat anlaşılması ve kavranmasını sağlayacağını ve böylece eğitim ve öğretimin veriminin artacağını, Yine ders bitimi esnasında da geçilecek olan bir sonraki konu ile ilgili bir ön bilgi verilmesinin öğrenime yardımcı olacağını vurgulamıştır.        

5.Metin NURGEL  İnsan İlişkileri dersindeki konu dağılımına yönelik olarak özellikle, sosyoloji, psikoloji ve felsefe dersi ile ilgili kaynaklardan yararlanılmasının önemine değinerek bunların öğrenime yardımcı olacağını ve böylelikle öğrencilerin derse olan ilgilerinin artacağını vurgulamış, ayrıca öğrenciyi daha iyi tanıma ve davranışları ve tutumları hakkında sınıf öğretmenlerinden bilgi alınıp bu konularda işbirliğine gidilmesinin gereğinin önemini vurgulayarak.

6.Müd. Yrd. Hasan YILDIRIM. öğrenci başarısının arttırılmasına katkısı olabilecek  yöntem ve tekniklerin araştırılarak öğretime yardımcı, yararlı ve destekleyici olanların yerinde ve uygun bir şekilde derslere yansıtılması ve bunlarla dersin desteklenmesinin gerektiğini söyledi. İnsan İlişkileri ders öğretmeni Metin NURGEL T.C.’nin Felsefi Dayanakları  olan Atatürk İlke ve inkılaplarının, öğrenciye yine Atatürk’ün insan ve insanlar arası ilişkiye vermiş olduğu önemle birlikte benimsetilmesinin yarar ve önemini vurgulamıştır.

7.        İnsan İlişkileri ders öğretmeni Metin NURGEL tebliğler dergisinde yayımlanan  ders kitabındaki        konuların toplam sekiz üniteden oluşmasından dolayı ünitelerin ve buna bağlı konuların dörderli iki ana bölüm halinde her iki döneme yayılması ve hazırlanan yıllık plan rehberliğinde öğrenciye
       aktarılacağını söyledi. Yine dersin 11 ve 12. Sınıflar için haftada bir saat olduğu diğer ders öğretmeni M. Kamil TÜZÜN ile birlikte iki  sınıf için dönem başı iki yazılı ve bir sözlü değerlendirme şeklinde  gerçekleşeceğini söyledi ve bu karara bağlandı ve bununla birlikte ödev konularının da yıllık ders planında belirlenmiş olduğunu ve bu doğrultuda İnsan İlişkilerinden,ödev alan öğrencilere verildiğini belirtti. Bu ödevleri Nisan ayı içerisinde toplanacağını ifade etmiştir.

8.         Ders öğretmeni Metin NURGEL dersler esnasında öğrencilere söz hakkı verilmesini ve Türkçe’yi en iyi şekilde anlama ve konuşma yeteneklerinin zaman içine kazandırılmasının gereğine ifade etti. Müd.  Yrd. hasan YILDIRIM.  ise özellikle Atatürk’ün eğitim ve bilime vermiş olduğu  önem ve değerin öğrenciye en iyi şekilde anlatılması gerektiğini söyledi. Bununla birlikte Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı dürüst, çalışkan, sorumluluk alabilen ve bilinçli öğrenciler yetiştirmeye gayret etmeliyiz dedi. ve  daha sonra 2003-2004 eğitim öğretim yılının 1. yarısının hayırlı ve başarılı geçmesini dileyerek toplantıyı kapattı.   


 
     15/03/2003
   Okul müdürü
M.Kamil TÜZÜN
 
                                                                                                                         
Ders  Öğretmeni
Metin  NURGEL


 
Zümre Başkanı
Hasan YILDIRIM
 
 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder