insaat Muhasebesi 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 17, 2013

insaat Muhasebesi 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
İnşaat Muhasebesi 2.Donem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 1



ORTAKÖY ANADOLU TEKNİK LİSESİ MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
2013–2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MUHASEBE- FİNANSMAN ALANI
İNŞAAT MUHASEBESİ DERSİ II. DÖNEM I. ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ
TOPLANTI TUTANAĞIDIR

Toplantı Tarihi                       : 18.02.201
Toplantı Yeri                          : Öğretmenler odası
Toplantı Saati                         : 16.00
Toplantıya Katılanlar             : Okul Müdürü Yaşar CAN, Muhasebe ve Finansman Öğretmeni Lutfiye TUNCER

GÜNDEM MADDELERİ:

  1. Açılış ve yoklama

  1. Zümre toplantılarına ait mesleki ve teknik eğitim yönetmeliğinin 100. maddesinin okunması ve açıklanması

  1. Muhasebe ve Finansman alanı çerçeve öğretim programının II. Dönem itibariyle yeniden incelenmesi

  1. Ders modüllerinin II. Dönem itibariyle yeniden incelenmesi

  1. 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun okunması ve gerekli açıklamaların yapılması.

  1. Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin öğretmenin görevleri ile ilgili 264. maddesinin okunması ve açıklanması.

  1. Dersin işlenişi uygulanacak metot ve tekniklerin görüşülmesi.

  1. 2013– 2014 Öğretim Yılı 1.Dönem başarı oranlarının görüşülmesi

  1. 2104 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Atatürk İlke ve İnkılâpları’nın öğretim esasları ile Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’ nın 27 Nisan 1998 tarih ve 64 sayılı Ortaöğretim Kurumlarının Öğretim Programları ile Ders kitaplarında yer alması gereken Atatürkçülük ile ilgili konuların okunması ve bu kararlar doğrultusunda Atatürkçülük konularının öğretim programına aktarılmasının görüşülmesi.

  1. Kaynak, araç ve gereçlerin görüşülmesi

  1. 2300 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Ders Dışı Eğitim-Öğretim Faaliyetleriyle ilgili yazıların okunması ve görüşülmesi

  1. Eğitim- Öğretim çalışmalarının planlı yürütülmesine ilişkin Tebliğler Dergisinin Ağustos 2003–2551 sayısının ilgili kısmının okunması ve yıllık ve günlük planlar hakkında görüşülmesi ve karar alınması

  1. Öğretimde verimi yükseltecek ve başarıyı artıracak çalışmaların belirlenmesi.

  1. Yazılı ve sözlü yoklamaların tespiti.

  1. Yıllık ödevlere ait bilgiler.

  1. Dilek ve temenniler.


ALINAN KARARLAR:
1-) Toplantı zümre başkanının iyi dilekleri ve temennisiyle açıldı. Yapılan yoklama sonucunda zümre öğretmenlerinin hazır bulundukları tespit edildi.

2-) Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 100. maddesi tarafından okundu ve gerekli açıklamalar zümre başkanı tarafından yapıldı.

3-) II. dönem itibariyle Muhasebe ve Finansman alanı ders çerçeve öğretim programı tarafından okundu. Açıklamalar, çizelgeler ve formlar II. Döneme hazırlık olması amacıyla yeniden incelendi.
 
4-) 2008–2009 Eğitim-Öğretim yılı I.döneminde belirlenen ilgili alanlara ait bölüm ders modülleri II. Dönem itibariyle zaman planlamaları da dâhil olmak üzere tekrar gözden geçirildi.

5-) Zümre başkanı tarafından 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununu okunarak nelerin yapılması gerektiği açıklandı. Türk Millî Eğitiminin temel ilkeleri olan; genellik ve eşitlik, ferdin ve toplumun ihtiyaçları, yöneltme, eğitim hakkı, fırsat ve imkân eşitliği, süreklilik, Atatürk İnkılâp ve ilkeleri, Atatürk Milliyetçiliği, demokrasi eğitimi, lâiklik, bilimsellik, plânlılık, karma eğitim, okul ile aile işbirliği, her yerde eğitim gerekliliğinin bilinmesi gereği vurgulandı. Zümre öğretmenlerince, ‘Yıllık planlarımızda ve ders konularının içinde bu konulara değiniyoruz ve öğrencileri bilgilendiriyoruz.’dendi.

6-) Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 264. maddesi okundu. Eğitim Öğretimin temel unsuru olan öğretmenin toplumsal kalkınmada bireyin gelişmesine sağlayacağı katkıdaki görev ve sorumlulukları ve bu görev ve sorumlulukları Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak yapmakla yükümlülüğü zümre başkanı tarafından hatırlatıldı.

7-) Derslerin işlenişi konusunda her grup ve sınıfın durumunun ilgili öğretmenlerce tespit edilip elde edilen verilere göre konulara ağırlık verilmesini, konuya giriş yapılmadan önceki konu ile bağlantı kurulmasının konuya kavratmada kolaylık sağlayacağı, dersin işlenişinde öğrenci katılımının sınıf içi etkinliğini arttıracağını, ayrıca öğrencilere verilecek günlük ödevlerin kontrolünün örnekleme yöntemi ile yapılması, uygulama gerektiren derslerin laboratuar ya da atölye ortamlarında gerçekleştirilmesi, öğrencilere öğretmenlerin rehberliğinde modülün içeriğine uygun olarak projelerin verilmesi ve öğrencilerin dersle ilgili olumlu davranış ve cevap vermesinin puanla değerlendirilmesi konuları önerisi zümrece benimsendi özellikle muhasebe derslerinde tekrar yapmanın çok gerekli olduğu, çünkü hesap isimlerinin ve numaralarının unutulmaması gerektiği belirtildi. Ders modülleri dışında öğretmenlerin kendilerine ait kaynakları da getirip derse katkıda bulunarak dersin çeşitlendirilebileceği söylendi.

8-) I. Dönem Başarı Oranları:

Sınıf
Dersin Adı
Başarı Oranı
12-D
İNŞAAT MUHASEBESİ
%...

9-) 2488 ve 2104 sayılı Tebliğler Dergisinde yer alan Atatürkçülük ile ilgili konular I. Dönemde olduğu gibi yoğun olarak milli bayramlarda ve genel olarak da her fırsatta derslerde işlenmesine karar verildi.

10-) - Öğretmen, fırsat buldukça öğrencilere hem kendi hem de okul eşyalarını doğru kullanma bilincini vermeye çalışacaktır.
- Okul eşyasını bilinçli olarak tahrip eden öğrenci tespit edildiğinde, bu öğrenci/ öğrenciler okul idaresine bildirilecek ve/veya bu öğrencilerle bizzat ilgilenerek okulu ve eşyasını koruma düşüncesi öğrencilere benimsetilmeye çalışılacaktır.
- Kırıcı bozucu değil yapıcı, geliştirici davranış özelliklerinin işlenerek olumlu alışkanlıklar geliştirilecektir.
- Ortak yaşanan ortamlarda temizliğe düzene tertibe özen gösterilmesi öğretmenler tarafından kontrol edilecek; sınıfın havalandırılması, tahta temizliğinin nöbetçi öğrenci tarafından yapılması kontrol edilecektir
11-) 2300 sayılı Tebliğler dergisinden ödevlerle ilgili hususlar okundu. Ders dışı Eğitim Öğretim faaliyetleriyle ilgili ders konularının işlenmesine takiben öğrencilerin defterlerinin kontrol edilmesi, okul içi ve okul dışı spor faaliyetlerine katılımlarının sağlanması kararlaştırıldı.

12-) 2551 sayılı tebliğler dergisinin eğitim- öğretim çalışmalarının planlı yürütülmesine ilişkin ilgili kısımları okundu. Buna göre 1.dönemde olduğu gibi derslere hazırlıklı girilmesi konusunda ortak bir karar alındı. Ayrıca yine tebliğler dergisinde belirtildiği gibi dersin ünitelendirilmiş yıllık planı hazırlandığı şekilde uygulanmasına devam edileceği zümrece benimsendi. I. Dönemde hazırlanmış olan yıllık planlarda şu hususlara dikkat edilmesi kararlaştırıldı:
a- Müfredat programındaki konular eksiksiz olarak fiili ders, iş gününe göre dağıtılarak yazılacak.
b- Derslerin hedef ve davranışları konulara göre yazılacak.
c- Yöntem ve teknikleri öğrenciyi bilgilendirmek amacı ile konulara göre özellikleri dikkate alınarak ilgili bölümlere işlenecek
d- Atatürk İlke ve inkılâpları ile Atatürkçülük konuları planlarda olduğu gibi uygulanmaya devam edilecek.

13-) Öğretimde verimi yükseltmek ve başarıyı daha da artırmak için;
a)      Öğrencilerin başarısızlık nedenlerini tespit etmeye ve tespit edilen sorunların çözmeye çalışılmasına,
b)      Öğrencilerin derslere planlı ve programlı çalışmaları için rehberlik çalışmaları yapılacaktır.
c)      Öğretilecek olan dersleri daha iyi anlama ve istenilen verimi elde etmeleri için öğrencilere ders çalışma yöntemleri hakkında bilgi verilerek sağlanacaktır.
d)      Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesine uygun olarak öğrencilerin ders dışı etkinlikleri (Futbol - voleybol - v.b.) teşvik edilecek öğrencilerin sosyal hayata kazandırılması sağlanılacaktır.
e)      Başarısız öğrencilerin üzerinde hassasiyetle durulmasına,
f)       Öğrenci velileriyle görüş alış verişinde bulunulmasına,
g)      Derslere başlamadan önce derslerin konuları ile konu amaçlarının tek tek incelenmesine,
h)      Konu anlatırken mümkün olduğu kadar basit ve günlük kelimeler kullanılmasına,
i)        Konuya ilişkin öğrencinin faydalanacakları her çeşit kaynak ve araç-gereçlerin tespiti ile bunlardan nasıl faydalanacağı öğrencilere açıklanmasına,
j)        İşlenecek konuların bir önceki dersten öğrencilere söylenmesi ve geçmiş konu ile işlenen konu arasında bağıntı kurulmasına,
k)      Konu işlenirken öğrencinin kavrama gücünün göz önünde bulundurulmasına,
l)        Uyarılan insanın uyarılmayan insana göre daha kolay öğreneceği esasına göre, genellikle ödül uyarımı ile öğrenmenin desteklenmesine; ızdırap, korku ve endişe vermek gibi uyarımlar duygusal dengeyi bozup öğrenmeyi engelleyebileceğinden uyarımın ölçülü olmasına dikkat edilmesine,
m)    Öğretimin somuttan soyuta, basitten karmaşığa doğru yapılmasına, konu bittiğinde genel bir özetleme yapılmasına karar verildi

14-) Sınıf geçme yönetmeliğinin modül sayılarına göre yazılı ve sözlü sınavlarla ilgili maddeleri okundu ve meslek derslerinin modül sayılarına göre yazılı sınav yapılacaktır. Yazılı sınav soruları kısa, anlaşılır, işlenen konuları kapsayacak şekilde sorulacaktır. Sınavlardan önce mutlaka cevap anahtarının hazırlanması ve üzerinde detaylı puanlama yapılması, puanlama yapılırken kesinlikle buçuklu puan verilmemesi ve bütün doğru ifadelerin notla değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Ders saati 1 ve 2 olan derslerde 1 sözlü notu kullanılmasına 3 ve daha fazla ders saati olan derslerde ise 2 sözlü notu verilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca öğrenci etkinliklerine (­) (+) ve benzeri sembollerle ve işaretlerle değerlendirilmemesine ve verilen sözlünün anında öğrenciye bildirilmesine ve yazılı notlarından bağımsız verilmesine karar verildi.

15-) Yıllık ödevlerin nisan ayının ikinci haftasında toplanmasına, bu zaman kadar öğrencilere dönem ödevi hazırlama teknikleri konusunda yardımcı olunmasına, yıllık ödev notlarının ders ortalaması üzerindeki etkisi açıklanıp, alınan dönem ödevlerinin nisan ayının sonuna kadar değerlendirilmesine karar verildi

16-) Uygulamada birlik ve beraberliğin sağlanması için zümre kararlarına mutlaka uyulmasına ve kararların zaman zaman gözden geçirilmesine karar verildi. 2008–2009 öğretim yılı II. Döneminin okulumuza ve Türk Milli Eğitimine başarı kazandırması dileği ile toplantı bitirildi.

ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ

                                                                                      UYGUNDUR
Lutfiye TUNCER                                                                                           18.02.2013
Muh.Fins.Öğretmeni                                                                                                   Yaşar CAN
                                                                                                                   OKUL MÜDÜRÜ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder