ingilice 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 3 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

ingilice 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 3

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
İngilice 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanağı 3




             ELMADAĞ CUMHURİYET  İLKÖĞRETİM  OKULU
Tutanak No :  1
Tarihi : 2013

3.     İngilizce öğretmenlerine 2005/2001 ders yılında okutacakları sınıflar için İngilizce Müfredat Programları dağıtıldı. Yabancı Dil  Öğretiminin Genel İlkeleri görüşüldü. Dil Öğretiminde dört temel dil becerisinin (Reading, Listening, Speaking,Writing) geliştirilmesi esası tartışıldı.       Özlem Kara bu konunun önemine işaretle; her şeyden önce ‘TEACH  ENGLISH THROUGH ENGLISH’ prensibinin altını çizerek ‘Sınıfta ders süresince kullanılan dil sürekli İngilizce olmalı ve çok gerekmedikçe anadile başvurulmamalı’ dedi.
KARAR 4 : Yazılı Sınav Soruları aynı programı okutan İngilizce Öğretmeni arkadaşlarca birlikte ve ortak hazırlanacak,yazılı kağıtları okunmadan önce cevap anahtarı hazırlanacak ve bu cevap anahtarında müştereken belirlenen kriterler esas alınarak sınav soruları değerlendirilecektir. Yazılı sınav tarihi iki hafta önceden öğrencilere duyurulacaktır. Ayrıca, yazılı sınavlardan önce verilecek WORKSHEET’ lerin yazılı sınavlarda çıkacak soru tiplerini ve tekniklerini,yazılı sınavlarda her bölüm için kullandığımız INSTRUCTION’ ları öğrencilere tanıtma fırsatı vermesi ve aynı zamanda yazılı sınavlar içinde zengin bir kaynak oluşturması bakımından çok önemli bir araç olduğuna işaret edildi. Aynı önemin QUIZ’ler için de geçerli olduğu belirtildi.
Derece                                      Rakamla                                  Puanlama
Pekiyi                                          5                                            85-100
2013-2014 DERS YILI İNGİLİZCE ZÜMRE TOPLANTISI TUTANAĞI

Yer :   Öğretmenler Odası

           GÜNDEM

1.     Yoklama
2.     Türk Milli Eğitimi Genel Amaçları, Atatürk İlke ve İnkılapları.
3.     İngilizce derslerinin amaçları ve Yabancı Dil Öğretiminin Genel İlkeleri
4.     Yeni öğretim yılı çalışma esaslarının belirlenmesi ve işbölümü.
5.     2008-2009 ders yılında okutulacak kitaplar ve bunların haftada kaçar saat okutulacağının tespiti.
6.     Ölçme ve Değerlendirme:
a)     Yazılı sınavlar
b)    Sözlü sınavlar
c)     Ödevler
7.     Yıllık Planlar
8.     Sosyal-kültürel faaliyetler. Gezi-Gözlem.
9.     Dilekler.


1.     2008-2009 Ders yılı İngilizce Zümre Öğretmenler Kurulu ilk toplantısı 15.09.2008 tarihinde öğretmenler odasında yapılmıştır. Yapılan yoklamada tüm İngilizce Öğretmenlerinin toplantıya katıldıkları tespit edilmiş ve gündemin öteki maddelerine geçilmiştir.

2.     1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunundan Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları ile Türk Milli Eğitiminin Temel İlkeleri İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirtilen İlköğretim Kurumlarının Amaçları ve Genel Esasları okundu. Daha sonra Türk Ulusu’nu çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen devletin yapısı ve toplumun yaşamı ile ilgili değişiklik ve düzenlemeleri kapsayan yenilik hareketlerinin tümü anlamına gelen Atatürk İlke ve İnkılapları okunarak değerlendirildi.


  Ersin Raylaz : Daha ilk gün ve hatta ilk saatlerden başlayarak  öğrencilerimize İngilizce derslerinde Türkçe değil mutlaka İngilizce konuşmak gerektiği izlenimini vermeliyiz. Bu izlenimi verdiğimiz taktirde öğrenci anadilini kullanmadan İngilizce konuşarak kendini ifadeye çalışacak ve bunu alışkanlık haline getirecektir. Bu alışkanlık düzenlenecek ‘Bilgi Yarışmaları’ ile desteklenebilir.
     ‘Classroom expressions’ ın öğretimi bu alışkanlığın kazandırılmasına katkı sağlayacak iyi bir malzeme olur kanısındayım. Bu malzemeyi anadile başvurmadan kolayca öğretir ve benimsetebiliriz.

      Özlem Kara : Yabancı Dil Öğretiminin Genel İlkeleri de bu anlayışı
öngörüyor. Böylece öğretim,öğrencinin ihtiyacına dönük ve    fonksiyonel bir nitelik kazanmış oluyor.Ayrıca öğrencilerimizin sınıfta sürekli İngilizce konuşmaları bize neyi ne kadar öğretmiş olduğumuzu gözleme ve yapılan yanlışları düzeltme imkanını da verir.

       KARAR 1 : Yabancı Dil Öğretiminde hedef dört temel dil becerisinin
( dinleme,konuşma,okuma,yazma ) yerleşmesi için öğrencilerin    mümkün olduğu kadar anadillerini konuşmamaya ve sürekli İngilizce           konuşmalarına karar verilmiştir.

4.     Geçen Eğitim-Öğretim yılının değerlendirilmesi yeni ders yılı çalışma esaslarının belirlenmesi ve işbölümü gündem maddesinin tartışmaya açıldığı bu aşamada öğretmen arkadaşlarımız yeni ders yılında okutulacak yeni programların heyecanını yaşamaya başladıklarını ifade ettiler. Meslekte esas olanın İngilizce öğretmenliği ve kazanılmış olan formasyon ile performans olduğuna göre bundan böyle yeni programların da zevkle ve başarıyla uygulanacağı vurgulandı. Daha sonra İngilizce eğitim ve öğretiminde daha başarılı olmak,yabancı dili çekici yapmak,öğretilenlerin kullanılmasını yani fonksiyonel olmasını sağlamak için dikkate alınması gereken hususlar şöyle sıralandı:

·        Mutlaka ders planı yapmak. Plansız derse girmemek.
·        Öğrencilerimizin yaş gruplarına ve Main Course Book’larına uygun olan öğretim metotlarını uygulamak.( TPR,Communicative Approach
Eclectic Approach , Natural Approach )
·        Daha ilk günden başlayarak ‘Classroom Expressions’ ları öğretmeye başlamak ve sürekli kullanmak.
·        Ders süresince anadil kullanmamak. Sadece zorunluluk hallerinde kullanılmalı. “English Through English” prensibine bağlı kalınarak sınıfta ders süresince kullanılan dil sürekli İngilizce olmalı ve çok gerekmedikçe anadile başvurulmamalı.
·        Role-play,dialogue,games,İngilizce şarkı,drama,reading text,listening passages, chants, story telling,poems,writing,internet,video films vb. etkinliklere ağırlık vermek,ısrarla bu araç ve gereçleri kullanmak. Bunlar, öğrenci başarısını yansıtan araç ve tekniklerdir.
·        Ve tekrar. Eğitimde çok önemli yeri olan tekrara (revision) ağırlık vermek. Her vesileyle tekrara zaman ayırmak.Derse başlarken bir önceki dersi tekrar etmek, ilk saatlerde ve haftanın ilk günlerinde tekrara yer vermek.

KARAR 2 : İngilizce Öğretiminde hedeflenen başarıyı yakalayabilmek için yukarıda belirtilen önerilerin uygulanmasına karar verildi.

5.     2005/2001 ders yılında okutulacak yabancı dil kitapları ve bunların haftada kaçar saat okutulacağı şöyle tespit edildi.

     6. SINIFLAR :
a.      Spotlight on English 1 (Student’s book)
b.  Spotlight on English 1 (Practice book)    
 7. SINIFLAR :
a.      Spotlight on English 2 (Student’s book)
                          b.  Spotlight on English 2 (Practice book)
 8. SINIFLAR :  
a.  Spotlight on English 3 (Student’s book)
                          b.  Spotlight on English 3 (Practice book)
 

6. DEĞERLENDİRME : İlköğretim Okulları Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde öngörülen esaslar dikkate alınarak yapılacak Yazılı Sınav sayısı ve tarihleri şöyle saptandı :

a)     YAZILI SINAVLAR :
I.                   DÖNEM :

                   1. YAZILI : Kasım’ın 2. Haftası
                   2. YAZILI : Aralık’ ın 2. Haftası
                   3. YAZILI : Ocak’ ın 2. Haftası

b) SÖZLÜ SINAVLAR : Sözlü sınav konusu ile ilgili İlköğretim Okulları Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ve hükümleri incelendi. Sözlü notunun bu esaslar doğrultusunda verilmesinin gereğine işaret edildi. Buna göre, sözlü notu için ayrı bir saat ya da zaman ayrılmayacaktır. Öğrencinin sınıftaki genel durumu,derse katılımı,sorulan sorulara verdiği cevaplar vb. dikkate alınarak sözlü notu verilecektir. Öğrenci hakkında genel bir izlenim sahibi olmadan sözlü notu vermeye kalkışmanın pek sağlıklı bir değerlendirme olmayacağı hususu da anımsandı.
c) ÖDEVLER : Gene İlköğretim Okulları Yönetmeliği’nin ödev vermede dikkate alınması gereken maddeleri okunarak tartışıldı. Ödev vermiş olmak için ödev vermenin anlamsızlığına işaretle : Ödev konularının titizlikle seçilip sınırlandırılmasına,öğrenciyi gerek zaman ve gerekse seviye ve hatta kapasite açısından onu sıkıntıya sokmayacak bir çerçevede,öğrencinin gelişimine ve bilgisine katkı sağlayacak bir yapıda ve en önemlisi de önemin fonksiyonel yani öğrenciye bir yarar sağlayacak nitelikte olmasına özen gösterilmesi gereğinin altı çizildi. Verilen ödevin mutlaka kontrol edilmesi,kontrol edilmeyecek ödevin kesinlikle verilmemesine karar verilmiştir. Bu arada, İlköğretim Okulları yönetmeliği’ nin not verme esası gözden geçirildi. Notlar ve puanlamalar şöyle değerlendirilecek :


İyi                                                4                                            70-84
Orta                                             3                                             55-69
Geçer                                           2                                            45-54
Başarısız                                      1                                             0-44

İngilizce öğretmenlerinin Sınıf Defterlerini aşağıda gösterilen örnekler ya   da benzeri ifadelerle doldurmalarının birlik ve beraberlik açısından daha hoş olacağı görüşü benimsendi.

.......... has been introduced.
.........  has/have been revised.
.......... has/have been reinforced.
.......... has/have been presented.
.......... section/part has been done.
.........  has been continued/exploited.
More practice with ..... has been done
.........  has been corrected.
Written exams questions have been corrected.   etc.

               7. YILLIK PLANLAR : Eğitimde kabul edilen belli amaçlara ulaşmak esas
olduğu düşüncesinden hareketle plan yapmanın gereği,eğitim-öğretim   kurumlarında derslere planlı ve hazırlıklı girmenin EĞİTSEL açıdan olduğu kadar YASAL açıdan da bir zorunluluk olduğu,sınıfa girmeden önce hazırlık yapan,bu hazırlıklarını bir plana döken ve bunları sınıfta uygulayan eğitimci,gelişimi öngören verimli eğiticilerdir. Bu gerçeğin altı çizilerek önemi vurgulandı. Plan yapmanın ilkelerine de değinildikten sonra İngilizce öğretmenlerine okutacakları sınıfların Müfredat programları dağıtıldı. Gerekli malzeme,akademik takvime ilişkin bilgiler sunuldu ve belirtilen hedefler doğrultusunda Yıllık Planların 5 Ekim 2005 sonuna kadar tamamlanarak okul müdürüne teslimi istendi.

8. Sosyal-Kültürel Faaliyetler, Gezi ve Gözlemler :
Öğrenciler yıl içinde uygun zamanlarda hayvanat bahçesi,uygun konulu tiyatro, film,müze ve parklara götürülecek; şiir,karikatür,hikaye ve bilgi yarışmaları yapılacak.( İngilizce bilgi yarışmaları daha çok 6.7.ve 8.sınıflar için düşünülecek)

9. DİLEKLER : Öğretmen arkadaşlar araç-gereç,laboratuar,video salonu,müzik salonu ve atölyeler açısından imkansızlıklar içinde olduğumuzu,bu alanda ciddi sıkıntıların olduğunu belirttiler. Öğretmenlerimizin yeni ders yılında sağlık,mutluluk ve başarı dileklerinden sonra toplantı sona erdi.

                  İng. Öğretmeni                                  İng.Öğretmeni
                     Özlem Kara                                     Ersin Raylaz


                                                                           Okul Müdürü

                                                     Ahmet Pekmez  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder