ingilice 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

ingilice 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
İngilice 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanağı 1



MİLLİ EGEMENLİK  İLKÖĞRETİM  OKULU

2013-2014 ÖĞRETİM YILI
 İNGİLİZCE ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

Tutanak No :  1

Tarihi : 26.09.2013

Yer :   Öğretmenler Odası
Saat: 10:00

GÜNDEM:

1.       Yoklama
2.       Türk Milli Eğitimi Genel Amaçları, Atatürk İlke ve İnkılapları.
3.       İngilizce derslerinin amaçları ve Yabancı Dil Öğretiminin Genel İlkeleri
4.       Ölçme ve Değerlendirme:
a)      Yazılı sınavlar
b)      Sözlü sınavlar
c)      Ödevler
5.       Yıllık Planlar ve Atatürkçülük konuları
6.        Diğer zümre öğretmenleri ile işbirliği
7.       Dilekler.


ALINAN KARARLAR:

1.  2005/2006 Öğretim yılı İngilizce Zümre Öğretmenler Kurulu ilk toplantısı 26.09.2005 tarihinde öğretmenler odasında yapılmıştır.Toplantıda Okul Müdür AHMET SAÇU başkanlığında ve İngilizce Öğretmeni DERYA AKYOL hazır bulunmasıyla başlamış ve gündemin diğer maddelerine geçilmiştir.

2.  1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunundan Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları ile Türk Milli Eğitiminin Temel İlkeleri İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirtilen İlköğretim Kurumlarının Amaçları ve Genel Esasları okundu. Daha sonra Türk Ulusu’nu çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen devletin yapısı ve toplumun yaşamı ile ilgili değişiklik ve düzenlemeleri kapsayan yenilik hareketlerinin tümü anlamına gelen Atatürk İlke ve İnkılapları okunarak değerlendirildi.

3. İngilizce öğretiminde iletişimsel yaklaşımın ( Communicative Approach) benimsenmesi ve dilin iletişimi sağlamak için bir bütün olarak ele alınmasının gereği ( Whole Language Approach) vurgulandı. Bu yüzden derslerde dört temel dil becerisinin-dinleme, konuşma,yazma,okuma- geliştirilmesinin hedeflenmesinin gerektiği söylendi. Ayrıca derslerde öğrenciyi merkeze alan ve işbirlikçi öğrenime dayalı  aşağıdaki tekniklerin uygulanması kararlaştırıldı.
ü  Karşılıklı Diyaloglar ( Role-plays)
ü  Soru-Cevap Tekniği ( Question-Answer)
ü  Grup çalışması (Group-work)
ü  İkili Çalışma Etkinlikleri ( Pair-work Activities)
ü  Simülasyonlar ( Simulations)
                  

4.  DEĞERLENDİRME : İlköğretim Okulları Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde öngörülen esaslar dikkate alınarak yapılacak Yazılı Sınav sayısı ve tarihleri şöyle saptandı :

                  

Yazılı kağıtları okunmadan önce cevap anahtarı hazırlanacak ve bu cevap anahtarında belirlenen kriterler esas alınarak sınav soruları değerlendirilecektir. Yazılı sınav tarihi iki hafta önceden öğrencilere duyurulacaktır.


b) SÖZLÜ SINAVLAR : Sözlü sınav konusu ile ilgili İlköğretim Okulları Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ve hükümleri incelendi. Sözlü notunun bu esaslar doğrultusunda verilmesinin gereğine işaret edildi. Buna göre, sözlü notu için ayrı bir saat ya da zaman ayrılmayacaktır. Öğrencinin sınıftaki genel durumu,derse katılımı,sorulan sorulara verdiği cevaplar vb. dikkate alınarak sözlü notu verilecektir. Öğrenci hakkında genel bir izlenim sahibi olmadan sözlü notu vermeye kalkışmanın pek sağlıklı bir değerlendirme olmayacağı hususu da anımsandı.

c) ÖDEVLER : İlköğretim Okulları Yönetmeliği’nin ödev vermede dikkate alınması gereken maddeleri okunarak tartışıldı. Ödev vermiş olmak için ödev vermenin anlamsızlığına işaretle : Ödev konularının titizlikle seçilip sınırlandırılmasına,öğrenciyi gerek zaman ve gerekse seviye ve hatta kapasite açısından onu sıkıntıya sokmayacak bir çerçevede,öğrencinin gelişimine ve bilgisine katkı sağlayacak bir yapıda ve en önemlisi de önemin fonksiyonel yani öğrenciye bir yarar sağlayacak nitelikte olmasına özen gösterilmesi gereğinin altı çizildi. Verilen ödevin mutlaka kontrol edilmesi,kontrol edilmeyecek ödevin kesinlikle verilmemesine karar verilmiştir. Bu arada, İlköğretim Okulları yönetmeliği’ nin not verme esası gözden geçirildi. Notlar ve puanlamalar şöyle değerlendirilecek :

Derece                                      Rakamla                                  Puanlama


Pekiyi                                          5                                            85-100

İyi                                                4                                            70-84
Orta                                             3                                            55-69
Geçer                                           2                                            45-54
Başarısız                                      1                                            0-44

5.YILLIK PLANLAR : Yıllık planların 2551 sayılı Tebliğler Dergisi’ne uygun olarak hazırlanması gerektiği belirtildi.

ATATÜRKÇÜLÜK KONULARI:Atatürkçülük konularına yıllık planlarda yer verilmesi ve bu planların derslerde yeri geldiğinde işlenmesi gerekliliği vurgulandı.

         6. Türkçe´nin doğru ve güzel  kullanılması için Türkçe öğretmenleri ile işbirliği içinde  olunmasının eğitim ve öğretim açısından faydalı olacağı söylendi.

         7. DİLEKLER : 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılının sağlık,mutluluk ve başarılı bir  şekilde geçmesi dileğiyle  sonra toplantıya  son verildi.
  




         DERYA AKYOL                                                                        AHMET SAÇU
İngilizce Dersi Öğretmeni                                                                      Okul Müdürü                                                                                      





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder