ilkokul 3.Sinif 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 15, 2013

ilkokul 3.Sinif 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
İlkokul 3.Sınıf 1.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanagi 1





2013-2014 ÖĞRETİM YILI 
ÜÇÜNCÜ SINIF BİRİNCİ DÖNEM 
“ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ KURULU TOPLANTISI”  TUTANAĞIDIR
  
G Ü N D E M
1-     Açılş
2-     2013– 2014 Öğretim Yılının Değerlendirilmesi
3-     İlköğretim Haftası’nın Kutlanması
4-     Sınıfın Düzenlenmesi
5-     Yıllık ve Ünite Planları
6-     2001-2002 Öğretim Yılında Kullanılacak Yardımcı Ders Araç-Gereçlerinin Seçimi
7-     Sosyal Kolların Kurulması
8-     Öğrenci Grafiklerinin Düzenlenmesi
9-     Öğrencilerin Okula Zamanında gelmeleri
10- III. Sınıfta Kutlanacak Belirli Gün ve Haftalar
11- Öğrencilerin Okula Devam- Devamsızlığı
12- Veli Toplantılarının Tarihlerinin Belirlenmesi
13- Sınıflar Arası Seviye Tespit Çalışmalarının Yapılması
14- Öğrencilerin Sağlığı ve Beslenmeleri
15- Sınıf Kitaplığını Zenginleştirme Çalışmaları
16- I. Kanaat Döneminin Değerlendirilmesi
17- Güzel Okuma ve Güzel Yazma Yarışmalarının Düzenlenmesi
18- İlgisi Dağınık, Uyum Güçlüğü Gibi Problemleri Gözlenen Öğrencilerin Durumları
19- Bir Tiyatro  Gösterisi ile Bir Sinemaya Gidilmesi
20- Öğrenci Ailelerini Kaynaştırma Etkinlikleri
21- Öğrenci Velileri İle Yıllık Başarının Değerlendirilmesi
22- Seminer Çalışmaları
23- Okul İdaresinin Vereceği Görevlerin Alınması
24- Dilek ve Temenniler
25- Kapanış.

GÖRÜŞMELER VE KARARLAR

Yaltır Kardeşler İlköğretim Okulu Üçüncü Sınıf Öğretmenleri Aydın BİLGİN ve Hayrettin BAHÇECİ  “Zümre Öğretmenleri Kurulu” toplantılarını yapmak üzere  3/A sınıfı öğretmeni Aydın BİLGİN  başkanlığında toplanarak yukarıdaki “Gündem” maddelerini görüşmüşler ve aşağıdaki değerlendirmelerde bulunarak belirlenen kararları almışlardır;

1-Kurulumuzun Toplantısını açmasının ardından  2013 – 2014 öğretim yılının değerlendirilmesine geçilmiş ve ardından kararlar sıralanmıştır

2-2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında en büyük sıkıntı “tümden gelim” metodunun öğrenci velilerine kavratılmasında yaşanmıştı.
Bunun birinci sebebi de  bu metodun 1968 yılından beri uygulanıyor olmasına karşın üst sınıflarda öğrencileri olan velilerin dahi bu metodu tanımamasından ve ilçemizde hiçbir okulda uygulanmıyor olması tarafımızdan tespit edilmişti.
Ayrıca “erken okuyan öğrenci zeki öğrencidir” ya da “erken okutan öğretmen iyi öğretmendir” yanlış inancının yaygın olması, buna karşın bu yanlışın herkes tarafından benimseniyor olması çalışmalarımızın kabul görmesinde en büyük sıkıntıyı teşkil etmişti. Sanki yaygın yanlış, aslında doğrudur felsefesini aşma gayretimiz yıl boyunca bizi en çok yoran faaliyetlerimiz arasındaydı.
Birinci sınıf okuttuğumuz yıl sonu düzenlediğimiz Yıl Sonu Zümre Toplantısında aynen şöyle demiştik: “Bugün şunu rahatlıkla ve gönül ferahlığıyla söyleyebiliriz ki Yaltır Kardeşler İlköğretim Okulu 1. Sınıf velileri “tümden gelim” metodunun  faydalarını ve öğrenciye katkılarını; bunun yanı sıra metodun kendisini, mesleğe yeni başlamış bir öğretmen kadar öğrenmişler ve sonuçlarını aynen almışlardır.”
“Bütün bu çalışmalarda okul müdürümüz Özşan KOBAN’ ın inanılmaz desteğini her zaman yanımızda hissetmenin verdiği güven duygusu başarımızın temel kaynağı olmuştur.”
          İkinci sınıf  Sene Sonu Zümre Toplantımıza bu sözlerimizi teyit ederken şu değerlendirmemizi de gururla yapmıştık.
“İşte okul müdürümüzün bu inanılmaz desteği ve velilerimizin “sacın üçüncü ayağı” olma sorumluluğu içindeki bilinçleri ile “ev ödevsiz” eğitim-öğretim çalışmamızın bugünkü semeresini sandalyemize yaslanarak, mutlu bir yorgunluk ile gözlemlemekteyiz.
Tabii ki onurluyuz ve gururluyuz. Bu onur ve gurur bir iş yapmak ve bir eser meydana getirmenin gururu yanında, yarattığımız eserin meyvelerini toplamanın gururudur. Bize inanan ve güvenenlerin desteğini hiç etmemenin gururu ve mutluluğudur.
“Eğitimde az doğru olmaz” felsefesinin haklılığının gururudur.”

2000-2001 Öğretim Yılı Zümre Sene Başı Zümre Toplantısında Yıllık ve Ünite planlarının sürelerinin çok iyi tespit edildiği gözlenmiş olup, günlük planlamalar zamanında yapılmıştır.
Sene başı toplantısında yaptığımız süre hesaplamalarında Ramazan ve Kurban Bayramı tatillerinin uzatılabileceği yıların tecrübesi ile düşünülerek planlamalar yapılmış ve bu şekilde hiçbir derse ait, hiçbir davranış kaçırılmayacak şekilde düzenlenmiştir.
Zamanında ve iyi yapılmış planlamanın öğrenci başarısındaki katkısı bir kez daha kanıtlanarak eğitimde planlamanın ne kadar gerekli olduğu gözler önüne serilmiştir.

Yıl içinde düzenli olarak yapılan öğrenci grafikleri özenle incelenerek öğrencilerin beden gelişimlerinin yaş grupları içinde uyum gösterdiği sonucuna varılmış, bedenen sağlanan bu düzenli gelişmenin hem öğrenci başarısındaki paralelliği hem de sağlıklı büyümenin neşesini sınıflarımıza taşıdığı sonucuna varılmıştır.
Okula devamın öğrencinin başarısındaki önemi velilere iyi kavratıldığında başarının da buna paralel yükseldiği son veli toplantısında gündem konusu olarak değerlendirilmiş, öğrenci velilerinin de bu konudaki kanaatleri pekiştirilmiştir
Yıl içinde kutlanan “Belirli Gün ve Haftalar” günü gününe kutlanarak fırsat eğitiminin en güzel örneği sergilenmiş, hatta bazı günlere, günler öncesinden öğrencilerin kendi kendilerine hazırladıkları ve sadece kendi ürünleri olan şiir, makale, monologlarla katılmak istedikleri tespit edilerek gündeme bu hazırlıkların eklenmesi yoluna gidilmiştir.
Öğrencilere bu haftalarla kazandırılmak istenen davranışların nerdeyse tümüne yakını kavratılmıştır cümlesini kullanmamız  hiç te abartılı bir değerlendirme sayılmamalıdır
Periyodik olarak yapılan “veli toplantıları”nda alınabilecek en yüksek verim alınmış, veliler bir aday öğretmen kadar bu sınıfın gerek müfredatı, gerek bu sınıfta kullanılacak yöntem ve teknikler konusunda teori sahibi olmuşlardır.
Matematik dersinden hiçbir davranış atlanmamıştır. Her iki sınıfın öğrencileri bir üçüncü sınıf öğrencisi olarak matematik işlemleri ile ilgili olarak bu sınıfta hiçbir güçlükle karşılaşmayacağı kesindir.
Bu derste yer verilen zihinsel hesaplamalar ile öğrencilere kesin karar verme becerisi geliştirilmiştir. Ancak yine de her iki sınıfın öğretmenleri olarak matematik dersinden daha çok verim alınabileceği ve öğrencilerin buna hazır oldukları fakat müfredatın üstüne çıkılmadığı ortak bir kanaat ve gerçektir.
 Öğrenci velilerinin daha fazla ödev istekleri hiçbir zaman karşılanmayarak öğrencinin kendi kendine çalışması ve yaptığı çalışmaların öğretmen tarafından kontrol edilmesi yoluna gidilmiş ev ödevi verilmeden de öğrencinin evde hazırlanabileceğinin en güzel örneği sergilenmiştir. Bu çalışmalar ile öğrencilerin görev ve sorumluluk duyguları geliştirilerek, bir iş yapma ve bir eser meydana getirmekten duydukları mutluluğu öğretmenleri kadar içten yaşamaları sağlanmıştır.
        Öğrenci devam takibi titizlikle yapılarak okula gelmenin öğrenci için bir ödev hatta en önemli ödev olduğu bilinci yerleştirilmiştir. Hiçbir öğrencinin özürsüz olarak gelmemesi sağlanmıştır.
 Şube öğretmenleri olarak kanaatimizce en yüksek düzeyde uyum içinde çalışılarak, her iki sınıf bir bütün olarak düşünülmüştür. Her şubenin öğretmeni bir diğer şubenin veliler toplantısında hazır bulunarak arkadaşlık duyguları ve mesleki bilgileri ile tek bir öğretmen gibi bir bütünlük içinde eğitim öğretim yılı  tamamlanmıştır.

 Öğrenci eğitsel kolları seçimlerinde demokratik kuralların en üst düzeyde uygulanması sağlanarak öğrencilerin ilgi duydukları kollarda görev almaları sağlanmış, demokratik bir yaşamın bireyleri olmanın mutluluğu ve güveni verilmiştir.
        Ünite dosyaları ile iş dosyalarının öğrenciler tarafından düzenlenmesine özel bir özen gösterilerek, emeklerinin bir değer olduğu kavramı verilmiş, yıl sonunda da ilk yaptıkları eserler ile son yaptıkları eserleri karşılaştırmaları sağlanarak kendi gelişimlerini görmeleri ve kendilerini değerlendirmeleri sağlanmıştır. Kendilerinin sürekli bir gelişme ve değişme içinde oldukları kendilerine kanıtlanmıştır.
         Fırsat eğitiminden her sıklıkla ve her fırsatta yararlanma yoluna gidilerek öğrencilerin demokratik eğitim, şeffaflık kavramları geliştirilmeye çalışılmış hatta öğrenciler bu konularda birkaç cümle ile kendilerini ifade edebilecek yeterliliğe ulaşmışlardır.
 Öğrencilerin izlenen her davranışları ile geliştirilen her davranışları gözlem fişlerine anında işlenerek, kayıt altına alınması sağlanmış, kazandırılan her davranışın sürekliliği sağlanırken,  eğitim dışı her türlü kötü alışkanlıkları giderilmiştir.
Okulumuzun rehberlik ve psikolojik danışmanı ile sık sık  bir araya gelinerek öğrenci davranışları ve veli beklentileri üzerine fikir alış-verişleri yapılmış, çok yararlı tartışmalar ve konuşmalar sonucunda çok önemli yargılara varılmış, zaman zaman  uzmanın veliler toplantısına katılması sağlanmıştır.
         Sınıflarda bulunan hiperaktif çocuklar için bireysel eğitim planları yapılmış ve destek özel eğitim ile kaynaştırma ortamında çok verimli sonuçlara varılmıştır.
         Öğrencilere okulun bilgi yuvası olduğu, buraya bilmediklerini öğrenmeye geldikleri, öğrenmenin bir hedef değil bir araç olduğu kavramın pekiştirilerek, okulun kendi evlerindeki çalışma odaları olduğu bilinci yerleştirilmiş, böylece dersliğe, sınıfa ve okula sahiplenme içgüdüleri dürtülenmiştir.
        Meslek seçimlerinde en önemli unsur olacak olan okulda; ufukları yüksek tutulmaya çalışılmış, ideallerinin sürekli olarak büyük olmasına ve erdemin, insanlık değerleri açısından da önemi her fırsatta pekiştirilmiştir.
 Her türlü israfın bir insanlık ayıbı olduğu kavramı özellikle vurgulanarak, öğrencilerin kullandıkları mal ve hizmetlerden en üstün verimi almaları ve en iyi kullanma tekniklerini öğrenmeleri için okul ve sınıf ortamından sürekli faydalanılmış, bu konuda örnek davranışları görülen öğrenciler önceleri sınıf ortamında, sonraları bireysel taltiflerle ama asla maddi olmayan değerlerle ödüllendirilmiştir. Bu konuda üstün başarının yakalandığı her ortamda herkes tarafından gözlenmesi mümkündür.
Yıl içinde özellikle öğrenci beslenmeleri üzerinde özenle durulmuş, öğrencilerin kooperatiften yaptıkları alış-verişleri titizlikle takip edilmiştir. Burada güdülen amaç abur-cubur yemelerini önlemek ve yemek saatlerine yakın teneffüslerde, iştahlarını kapatıcı alış-verişlerle açlıklarını yatıştırmalarını engellemektir.
 Bundan başka diş fırçalama, mevsimlere ve havalara göre giyinme, terli iken su içmeme, havanın durumuna göre kaloriferlerin ısısını ayarlama ya da vantilatörleri çalıştırma konusunda öğrencilere çeşitli anlatım ve uygulamalar yaptırılmış bu şekilde onların teknolojiyi sağlıklarına göre kullanmaları sağlanmıştır. Burada en güzel davranış biçimi öğrencilerin ortak kullanım alanlarındaki sağlıklı düzenlemeleri demokratik kurallar içinde yerinde getirmeleri olmuştur
Sınıf Kitaplığının zenginleştirilmesi bir veliler toplantısının başlıca konusu olmuş ve bu toplantıda zengin bir kitaplığın öğrenci davranışlarında istendik değişikliklerin kazandırılmasındaki önemi vurgulanmış ve zengin kitaplık isteğinin velilerden gelmesi sağlanmıştır. Bundan sonra velilere kitaplıkta olması gereken kitapların listeleri gönderilerek okula hediye etmeleri yoluna gidilmiş ve ikinci sınıf için uygun ve zengin içerikli bir kitaplık kazanılmıştır.
Bilgi, kültür ve beceri  yarışmaları her iki sınıf öğrencileri arasında bir magazin ve eğlence havası içinde yapılmış, böylece “velilerin çocuklarının başarılarını kendi başarısı gibi görmeleri”  artık engellenmektedir diyebiliriz.
Birinci sınıfta  yapamadığımız ya da başaramadığımız ve de içimize bir ukde gibi oturan “Okuma Bayrama Şenliği” bu sene bu şekilde bir eğlenceli yarışma ile unutulmaz bir gün olarak anılarımızda yerini almıştır.
Öğrenciler bu yıl içinde de iki kez çocuk tiyatrosuna götürülmüş, burada öğrencilerin daha önceden defalarca tiyatroya gitmişçesine davranışlar göstermeye devam etmeleri sınıfta kazandırılan davranışları aynen sosyal yaşamlarına geçirebildikleri sonucuna varılmıştır.
Bu sonucu gördüğümüz ilk tiyatro gösterisinden sonra, “eğitim istendik davranışların kazandırılmasıdır” felsefesine ulaştığımızı görmek kendimize olan güvenimizi ve çocuklarımıza olan inancımızı bir kez daha tazelenmiş, bundan sonraki çalışmalarımız için bize daha büyük heyecan ve şevk vermiştir.
Yıl sonunda öğrenci ailelerinin daha yakından tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla iki kez piknik gezisi düzenlenmiş, onların sınıf ortamının dışında da bir arada bulunmaları sağlanmıştır.
İzlenimlerimizde görülmüştür ki bu geziler bu amaç için düzenlenen en iyi etkinlik olmuştur.

3-Okulun açıldığı hafta “İlköğretim Haftası” olarak kutlanması “İlköğretim Kurumları Yönetmeliği” nce bir zorunluluktur. Bu nedenle hafta boyunca “İlköğretimin Önemi” üzerinde durulacaktır.

4-İlköğretim okullarının üçüncü sınıflarında bulunması ve kullanılması Yönetmelikle zorunlu hale getirilmiş olan “Mevsim Şeridi, Ünite Köşesi, Resim-Yazı Köşesi, Atatürk Köşesi, Grafikler, Koleksiyonlar vb. çalışmalar için panoların oluşturulması, öğrenci sıralarının “kubaşık öğrenme” metodunun uygulanabileceği biçimde yerleştirilmesine;

5-Yıllık ve Ünite Planlarının yapılmasında piyasada bulunan dergilerin yayımladıkları örnek plan ve “cd” lerden değil, “İlköğretim Kurumları Programı”ndan yararlanılmasına;
Ancak bilgisayar teknolojisinden yararlanılmasına, bu amaçla zümre başkanı Aydın Bilgin’ in bilgisayarının kullanılmasına, her türlü çalışmanın bir kopyasının kaset ya da mümkünse bir “cd” de toplanmasına, istek geldiği takdirde çalışmaların diğer okullarla paylaşılmasına;

Programların yayımlandığı Tebliğler Dergilerinin adları aşağıda sıralanmıştır

       DERSİN ADI                   TEBLİĞLER DER. NO:

      Hayat Bilgisi                                       2484
      Matematik                                           2489
      Türkçe                                                 1098
      Yazı                                                     2482
      Resim-İş                                              2369
      Müzik                                                  2413
      Beden Eğitimi                                     2251


Ünite süreleri ile iş günleri aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:
  
ÜNİTE SÜRELERİ
  
ÜNİTE NO
ÜNİTENİN ADIÜNİTENİN SÜRESİ
İŞ GÜNÜ
1
Okulumuz Açıldı
Bilinçli Tüketicilik ve Verimlilik
10 Eylül – 19 Ekim 2001
30
2
Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk
22 Ekim – 16 Kasım 2001
19
3
Yaşadığımız Yer
19 Kasım – 14 Aralık 2001
20
4
Toplum Hayatımız
19 Aralık – 11 Ocak 2002
17
5
Sağlıklı Büyüyelim
14 Ocak – 08 Şubat 2002
20
6
Çevremizdeki Canlılar
Dünya ve Uzay
26 Şubat – 29 Mart 2002
24
7
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Çevremizdeki Maddeler
01 Nisan – 10 Mayıs 2002
27
8
Hareket ve Kuvvet
Tatile Girerken
13 Mayıs – 14 Haziran 2002
24

181





Buna göre derslerin ünitelere dağılımları şu şekilde yapılacaktır;


DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ


ÜNİTE
NO
HAYAT
BİLGİSİ
TÜRKÇE
MATE
MATİK
RESİM
İŞ
MÜZİK
BEDEN
EĞİTİMİ
BİR.TOP.
ETKİN.
TOPLAM
1
30
72
24
12
12
12
18
181
2
19
45
15
8
7
8
12
114
3
20
48
16
8
8
8
12
120
4
17
41
13
6
7
8
10
102
5
20
48
16
8
8
8
12
120
6
24
57
19
10
9
10
15
144
7
27
65
22
10
11
11
16
162
8
24
57
19
10
9
10
15
144

TOPLAM

181
433
144
72
71
75
110
1086

181 X 6 = 1086 olduğuna göre dağılım doğru yapılmıştır.

Ünitelerin hazırlık, planlama, uygulama ve değerlendirme basamakları ve tarihleri aşağıdaki şekilde yapılacaktır;

  
ÜNİTE – 1

ÜNİTE ADI        : OKULUMUZ AÇILDI ,
                             BİLİNÇLİ TÜKETİCİLİK VE VERİMLİLİK

ÜNİTE SÜRESİ :  10  Eylül 2001’den  19 Ekim 2001’e kadar 30 İşgünü

             
                  YAPILACAK
                 ÇALIŞMALAR

          SÜRESİ

İŞ GÜNÜ
DERS SAATİ
       TARİHİ
1
HAZIRLIK
 3
 3

10 Eylül 2001 – 12 Eylül   2001

2
PLÂNLAMA
 2
 2
13 Eylül 2001 – 14 Eylül 2001
3
İŞLENİŞ
20
20
17 Eylül 2001 – 12 Ekim 2001
4

DEĞERLENDİRME

 5
 5
15 Ekim 1999 – 19 Ekim 2001

                       Toplam

30
30


   
ÜNİTE – 2

ÜNİTE ADI        : CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK
ÜNİTE SÜRESİ : 22  Ekim 2001’den  16 Kasım 2001’e kadar 19 İşgünü

              YAPILACAK
ÇALIŞMALAR

SÜRESİ

İŞ GÜNÜ
DERS SAATİ
TARİHİ
1
HAZIRLIK
 1
 1

22 Ekim  2001

2
PLÂNLAMA
 1
 1
23 Ekim  2001
3
İŞLENİŞ
14
14
24 Ekim  2001 – 13 Kasım 2001
4

DEĞERLENDİRME

 3
 3
14 Kasım 2001 – 16 Kasım 2001

 

Toplam

19
19


  
ÜNİTE – 3
  ÜNİTE ADI        : YAŞADIĞIMIZ YER
ÜNİTE SÜRESİ : 19  Kasım 2001’den  14 Aralık 2001’e kadar 20 İşgünü
             
YAPILACAK
ÇALIŞMALAR

SÜRESİ

İŞ GÜNÜ
DERS SAATİ
TARİHİ
1
HAZIRLIK
 1
 1

19 Kasım  2001

2
PLÂNLAMA
 1
 1
20 Kasım  2001
3
İŞLENİŞ
13
13
21 Kasım  2001 – 07 Aralık 2001
4

DEĞERLENDİRME

 5
 5
10 Aralık  2001 – 14 Aralık 2001

 

Toplam

20
20



ÜNİTE – 4
  
ÜNİTE ADI        : TOPLUM HAYATIMIZ
ÜNİTE SÜRESİ : 19  Aralık 2001’den  11 Ocak 2002’ye kadar 17 İşgünü
             
YAPILACAK
ÇALIŞMALAR

SÜRESİ

İŞ GÜNÜ
DERS SAATİ
TARİHİ
1
HAZIRLIK
 1
 1

19 Aralık  2001

2
PLÂNLAMA
 2
 2
20 Aralık  2001 – 21 Aralık  2001
3
İŞLENİŞ
11
11
24 Aralık  2001 – 08 Ocak    2002
4

DEĞERLENDİRME

 3
 3
09 Ocak    2002 – 11 Ocak    2002

 

Toplam

17
17



ÜNİTE – 5
ÜNİTE ADI        : SAĞLIKLI BÜYÜYELİM
ÜNİTE SÜRESİ : 14  Ocak 2002’den  08 Şubat 2002’ye kadar 20 İşgünü
             
YAPILACAK
ÇALIŞMALAR

SÜRESİ

İŞ GÜNÜ
DERS SAATİ
TARİHİ
1
HAZIRLIK
 1
 1

14 Ocak    2002

2
PLÂNLAMA
 1
 1

15 Ocak    2002

3
İŞLENİŞ
13
13

16 Ocak    2002 – 01 Şubat  2002

4

DEĞERLENDİRME

 5
 5

04 Şubat   2002 – 18 Şubat  2002

 

Toplam

15
15

ÜNİTE – 6
ÜNİTE ADI        : ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR DÜNYA VE UZAY
ÜNİTE SÜRESİ : 26 Şubat 2002’den  29 Mart 2002’ye kadar 24 İşgünü
             
YAPILACAK
ÇALIŞMALAR

SÜRESİ

İŞ GÜNÜ
DERS SAATİ
TARİHİ
1
HAZIRLIK
 1
 1

26 Şubat  2002

2
PLÂNLAMA
 1
 1

27 Şubat  2002

3
İŞLENİŞ
19
19

28 Şubat  2002– 26 Mart  2002

4

DEĞERLENDİRME

 3
 3

27 Mart 2002 – 29 Mart   2002

 

Toplam

24
24


ÜNİTE – 7
ÜNİTE ADI        : ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI , ÇEVREMİZDEKİ MADDELER
ÜNİTE SÜRESİ : 01 Nisan  2002’den  10 Mayıs  2002’ye kadar 27 İşgünü
             
YAPILACAK
ÇALIŞMALAR

SÜRESİ

İŞ GÜNÜ
DERS SAATİ
TARİHİ
1
HAZIRLIK
 1
 1

01 Nisan 2002

2
PLÂNLAMA
 1
 1

02 Nisan 2002

3
İŞLENİŞ
22
22

03 Nisan 2002 – 07 Mayıs 2002

4

DEĞERLENDİRME

 3
 3

08 Mayıs 2000 – 10 Mayıs 2002

 

Toplam

27
27


ÜNİTE – 8
ÜNİTE ADI        : HAREKET VE KUVVET,  TATİLE GİRERKEN
ÜNİTE SÜRESİ : 13 Mayıs  2002’den 14 Haziran   2002’ye   kadar 24 İşgünü
             
YAPILACAK
ÇALIŞMALAR

SÜRESİ

İŞ GÜNÜ
DERS SAATİ
TARİHİ
1
HAZIRLIK
 1
 1

13 Mayıs 2002

2
PLÂNLAMA
 1
 1

14 Mayıs 2002

3
İŞLENİŞ
17
17

15 Mayıs 2002    – 07 Haziran 2002

4

DEĞERLENDİRME

 5
 5

10 Haziran 2002 – 14 Haziran 2002

 

Toplam

20
20


 Matematik ünitelerinin yıl içinde ünitelere dağılımı aşağıdaki şekilde yapılmıştır.

BELİRTKE TABLOSU



ÜNİTELER
 









İŞ GÜNÜ


Ders Saati
 

ŞERİTLER

Okulumuz Açıldı


Bilinçli Tüketicilik ve
Verimlilik



Cumhuriyet
Bayramı
Ve
Atatürk




Yaşadığı-
mız Yer




Toplum
Hayatımız




Sağlıklı
Büyüyelim


Çevremiz-
deki Canlı-
lar

Dünya
Ve
Uzay

Ulusal
Egemenlik
Ve
Çocuk
Bayramı
Çevremizdeki Maddeler


Hareket
Ve
Kuvvet

Tatile
Girerken

T

O
P
L
A
M




30
19
20
17
20
24
27
24
181
24
15
16
13
16
19
22
19
144

Ritmik
Saymalar

1/1
1/2
1/3-4
1/5-6
1/7-8
1/8

2/1-2

2/3
2/4-5

2/6-7













10





































Kümeler



1/1-2
1/3-4

1/5-6

























3









































































Doğal
Sayılar


1/1-2-3
1/ 4-5

1/6-7
1/8

2/1-2

2/3


2/4-5

3/1
3/2-3
¾-5


4/1-2
4/3






12














Kesirler










1/1-2

1/3-4

1/5-6


2/1-2
2/3

2/4


3/1
3/2

8

























Toplama
İşlemi

1/1-2
1/1-2-3-4-5
1/6-7

1/8
1/9-10
2/1
2/1
2/2
2/3

2/4

3/1-2
3/2-3


3/ 4-5
3/6


4/1-2






15













Çıkarma
İşlemi

1/1
1/ 2
1/3
2/1

2/2-3

2/4
2/5

3/1-2
3/3-4

3/5
4/1


4/2
4/3


4/4
4/5


5/1
5/2

17

Çarpma
İşlemi

1/1-2
1/3-4
1/5-6
1/7

1/8-9

1/10
1/11

1/12
2/1
2/2
2/3


2/4
2/5

2/6-7
3/1-2
3/3


3/ 4-5
4/1-2

18

Bölme
İşlemi










1/1
1/1

1/ 2
1/ 2

1/3
1/ 4
1/5

1/6
1/7
1/8
2/1
2/1
2/2
2/2
2/3
2/3
3/1
3/1
3/2
3/2
3/3


3/3
3/4
4/1
4/2
4/2


26

























Ölçüler

1/1-2-3-4-5
1/6-7-8-9
2/1-2





2/3-4

2/5-6

2/7-8
3/1-2-3


4/1-2-3-4-5
5/1-2


6/1-2-3-4-5
6/6-7

7/1-2
7/3-4
8/1
8/2

15














Grafikler






1/1

1/ 2-3

1/ 4










1/5-6

2/1
2/2

6





































Geometri


1/1-2
1/3-4
1/5
2/1-2
2/5-6
2/3-4

2/3-4
2/5-6

3/1-2-3

3/ 4-5-6-7-8


4/1-2-3-4

5/1-2-3

6/1-2-3
7/1-2

14


TOPLAM


24

15


16

13


16


19


22


19

144
6-Öğrencilerin kitap ve kırtasiyelerini zamanında temin etmeleri için öğretmen-veli işbirliğinin sağlanmasına, bu konuda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hiçbir tavize yer verilmemesine, geçen yıl derslerde kullandığımız “tepegöz” ü okulumuzun bir çok  öğretmeninin kullanmaya başlaması ile ortaya çıkan tepegöz ihtiyacının giderilmesi amacıyla okul idaresine teklif götürülmesine;

7- Okulumuzda Öğretmenler Kurulu”nca  kurulması kararlaştırılan “Eğitsel Kollar”“her öğrencinin mutlak bir kol üyesi olması gerekliliği”nden hareketle, öğrenci ilgisi ve isteği göz önünde bulundurulması ilkesinden” hareketle kol seçimlerinin demokratik kurallar içinde yapılarak listelerin ilgili kol rehber öğretmenlerine gönderilmesine,

8- Öğrencinin gelişimlerinin izlenmesine geçen yıl büyük hizmetini gördüğümüz grafiklerin hazırlanabilmesi amacıyla; birinci kez öğrencilerin boy, ağırlık ve göğüs ölçülerinin ekim ayının II. Haftası içinde alınarak, III. Hafta içinde her şeklin iki öğrenciyi gösterecek şekilde grafiklerin düzenlenmesine ve öğrencilerin bu grafikler içinde kendilerini gösterebilmelerinin sağlanmasına,

9- Geçen yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerin okula zamanında gelebilmeleri için sabahçı öğrencilerin erken yatmaları, öğlenci öğrencilerin ise sokağa oyun oynamaya çıkmamaları gerekmektedir. Bu durumun yapılacak ilk veliler toplantısında özellikle belirtilmesine, ayrıca sokağın bir oyun sahası olmadığının velilere hatırlatılmasına ve çocuğun evde işine engel olduğunu sandığı bir anda annelerin “hadi git biraz dışarıda oyna” diyerek çocukları sokakta oynamaya teşvik etmelerinin beraberinde getirdiği sakıncaların vurgulanarak tekrar edilmesine;

10- Üçüncü sınıfta kutlanacak “Belirli Gün ve Haftalar” aşağıdaki şekilde tespit edilmiş olup, süreleri içinde kutlanmasına,


EYLÜL

1-      İlköğretim Haftası (okulların açıldığı ilk hafta)
2-      Yangından Korunma Haftası (25 Eylül – 1 Ekim)

EKİM

1-     Hayvanları Koruma Günü (4 Ekim)
2-     Dünya Çocuk Günü (Ekim ayının ilk Pazartesi günü)
3-     Cumhuriyet Bayramı (29 Ekim)
4-     Kızılay Haftası (29 Ekim – 4 Kasım)

KASIM

1-      Dünya Çocuk Kitapları Haftası (Kasım ayının 2. Pazartesi başlar)
2-      Atatürk Haftası (10 – 16 Kasım)
3-      Öğretmenler Günü ( 24 Kasım )

ARALIK

1-      Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (12 – 18 Aralık)

OCAK

1-      Yeni Yıl
2-      Verem Savaş Eğitimi Haftası (Ocak ayının ilk Pazartesi başlar) 
3-      Mahalli Kurtuluş Günü ( 6 Ocak )
4-      Enerji Tasarrufu Haftası (Ocak ayının ikinci Pazartesi başlar)  

ŞUBAT

1-      Laiklik Günü (5 Şubat)
2-      M.E. Vakfı Kuruluş Günü (19 Şubat)

MART

1-      Yeşilay Haftası (1 – 7 Mart)
2-      İstiklal Marşı’nın Kabulü (12 Mart)
3-      Çanakkale Zaferi (18 Mart)
4-      Yaşlılara Saygı Haftası (18 – 24 Mart)
5-      Orman Haftası (21 – 26 Mart)
6-      Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart)

NİSAN

1-      Kanserle Savaş Haftası (1 – 7 Nisan)  
2-      Dünya Sağlık Haftası (7 – 13 Nisan)  
3-      Turizm Haftası (15 – 22 Nisan)
NİSAN

4-      Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (23 Nisan)

MAYIS

1-      Trafik Haftası (Mayıs ayının ilk Cumartesi )
2-      Anneler Günü (Mayıs ayının ikinci Pazar günü)
3-      Sakatlar Haftası (10 – 16 Mayıs)
4-      Hava Şehitlerini Anma Günü (15 Mayıs)
5-      Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı (19 Mayıs)
6-      Müzeler Haftası (18 – 24 Mayıs)

HAZİRAN

1-      Çevre Koruma Haftası (Haziran ayının ikinci Pazartesi günü başlar)
2-      Zafer Bayramı (30 Ağustos)


11- Öğrencilerin okula devamlarının sürekli olarak takip edilmesine, yapılacak ilk veliler toplantısında ilköğretim okullarında okula devam zorunluluğunun ne derece önemli olduğunun hatırlatılmasına, yapılacak yasal işlemlerden velilerin maddi ve manevi zarar görmemeleri için öğrencilerin hiçbir şartta özürsüz devamsızlık yapmamaları gerektiğinin vurgulanmasına,

12-Veli toplantılarının periyodik olarak her ayın son haftasında yapılmasına bu yıl da özen gösterilmesine, bu toplantıların ortak düzenlenmesinin sağlanmasına, mümkün olmadığı zamanlarda ayrı ayrı yapılabileceğine ancak hiçbir şartta aksatılmamasına,

13- Sınıf öğretmenlerinin gerek birbirlerinin sınıflarını ziyaret ederek, gerek ortak testler ve uygulamalar ile sınıflar arası seviye kontrollerinin sağlanmasına bu yıl içinde de devam edilmesine, eksik ve aksaklıkların nedenlerinin araştırılarak giderilmesi için zümre öğretmenlerinin birbirleriyle sıkı diyalog içinde bulunmasına,

14- Öğrenci sağlığı ve beslenmeleri için her türlü çalışmanın yapılmasına, yapılacak veli toplantılarında ailelerin bilinçlendirilmesine, dengeli beslenmenin öneminin anlatılmasının yanı sıra ağız ve diş sağlığı  konusunda hassasiyet gösterilmesine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da devam edilmesine, böylece geçen yıl aldığımız başarılı sonuçların yaşam biçimi şekline dönüştürülmesine, öğrencilerin görme kusurlarının var olup olmadığının izlenmesine devam edilmesine;

15-Öğrenci seviyesine uygun masal, öykü, şiir, fıkra, bilmece, bulmaca, resimli kitaplar, dergiler vb. kaynakların öğrenci velileriyle işbirliği yapılarak sınıf kitaplığına kazandırılması çalışmalarının sürdürülmesine, öğrenci velilerinden gelecek “dergi okutulsun” taleplerine karşı bu yılda da hazır bulunulmasına, veliler arasında ortak bir karar alınması için rehberlik edilmesine ancak hiçbir dergi için referans verilmemesine, konunun suistimale açık olduğunun göz önünde bulundurularak bu konunun tamamen öğrenci velilerinin inisiyatifine bırakılmasına;

16- Birinci Kanaat Dönemi’nin gözden geçirilmesi ve bu toplantıda alınan kararlara uyumun gözden geçirilmesi için bir “zümre toplantısı” nın daha gerçekleştirilmesine ve tutanakla belgelendirilmesine,

17- Nisan ayı içinde öğrencilerin okuma zevkine varmaları ve kendilerine güven duygularının gelişmesini sağlamak, başarılarıyla övünmelerine imkan tanımak  amacıyla;geçen yıl düzenlediğimiz ve veli, öğretmen ve öğrencilerle birlikte büyük zevk aldığımız, güzel yazı yazma ve bilgi yarışmalarının bu yıl da  düzenlenmesine,

18- Sınıf etkinliklerinde geride kalan öğrencilerin bu başarısızlıklarının nedenlerinin araştırılmasına, nedenlerinin ortaya çıkarılması ve giderilmesi için okul rehberlik servisi ’yle yapılan yakın işbirliğinin devam ettirilmesine, servisten verilecek rehberlik hizmetlerine ve tavsiyelere aynen uyulmasına,

19- Geçen öğretim yılında öğrencilerin büyük bir olgunlukla izledikleri tiyatro gösterilerinden aldıkları hazzı pekiştirmek amacıyla bu yıl içinde de örneğin 27 Mart’ın Dünya Tiyatrolar Günü, öğrencilerin bir tiyatro gösterisine götürülmesine, imkan bulunamadığı takdirde mayıs ayı sonuna kadar bu fırsatın  ya da fırsatların yaratılmasına,

20- Öğrenci velilerinin birbirleri ile daha yakın ilişki içinde olmalarını sağlamak amacıyla iki yıldır düzenlediğimiz ve nerdeyse geleneksel hale getirdiğimiz “veli öğrenci birlikte bahara” gezilerinin  bu yıl tekrarlanmasına, talep geldiği takdirde, birden çok tekrarlanmasına;

20- Öğrenci karnelerinin düzenlenmesinden önce haziran ayı başında öğrenci başarı ve başarısızlıklarının değerlendirilmesine, tespit edilen hatalar ve eksikliklerin bir rapor halinde düzenlenerek gelecek yıllarda bu sınıfları okutacak öğretmenlere kılavuz teşkil etmesinin sağlanmasına,

21- Yıl Sonu Seminer Çalışmaları’na katılarak, gelecek öğretim yılı için neler yapılabileceğinin planlanmasına,

22- Okul İdaresi’nin vereceği her türlü görevin birlikte yapılmasına,

karar verilmiştir.

22 Dilek ve Temenniler bölümünde;
      Yıl boyunca uygulanacak yöntem ve teknikler aşağıdaki şekilde karara bağlanmıştır:
      a) Anlatma                                 b) Bireysel Çalışma              c) Soru-Cevap
      ç) Sınıf Çalışması                      d) Gezi-Gözlem-İnceleme    e) Tümden Gelim
      f) Bilinenden bilinmeyene         g) Yakından Uzağa               ğ) Seziş-Buluş
Yıl boyunca Kubaşık Eğitim Modeli  ile çalışılacaktır.



Arz ederiz
04/09/2013


Aydın BİLGİN             Hayrettin BAHÇECİ
3/A Sınıfı Öğretmeni      3/B Sınıfı Öğretmeni                      
                                     (Zümre Başkanı)

görüldü
Özşan KOBAN

                                                                OKUL MÜDÜRÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder