Gulen Ada Kitap Ozeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 13, 2013

Gulen Ada Kitap Ozeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
555 GÜLEN ADA KİTAP ÖZETİ


KİTABIN ADI :Gülen Ada 
KİTABIN YAZARI :Halikarnas Balıkçısı (Cevat Şakir Kabaağaçlı ) 
YAYIN EVİ VE ADRESİ :Yeditepe Yayınları- İstanbul 
BASIM YILI :1971 

1.KİTABIN KONUSU:Parasıyla herşeyi elde edebileceğini düşünen bir adamın öyküsü

2.KİTABIN ÖZETİ:Murat Kocadağ büyük bir Kaliferni şirketinin eksperidir. Kocadağ’ın tavırlarında ve sesinde sahip olduğu otomobillerin, emlakin ve paraların büyük tutarı sırıtmaktadır. Öyle gariptir ki insan onunla konuşurken bir insanla mı konuşuyor yoksa otomobillerle, emlakin ve arazilerle mi konuşuyor anlaşılmamaktadır. Kocadağ bir gün bir adaya gitmek ister. Bu ada ise çok garip bir adadır ve köylülerin değimiyle adamını seçmektedir. Kocadağ bir motor kiralar ve yanına Deli Davut adında birini de alarak adaya doğru yola çıkar. Adaya yaklaşmaya başlayınca adanın suları birden köpürür, göz gözü görmez olur. Kocadağ kanter içinde Deli Davut’u orada bırakarak kaçar gider. Kocadağ gider gitmez ada birden düzelir ve günlük güneşlik olur. Ada adeta gülmektedir.

3.KİTABIN ANA FİKRİ:Maddi kaynakla ulaşamıyacak mutluluklar da vardır.

4.KİTAPTAKİ OLAYLARIN VE ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:
Murat Kocadağ: Sadece parasına güvenen ve dünyaya hakim olduğunu sanan biridir.
Deli Davut: Mütevazi bir köylüdür.

5.KİTAP HAKKINDAKİ ŞAHSİ GÖRÜŞLER:Anlatmak istediği düşünce bakımından okuyucuya faydalı, akıcı bir dille yazılmış klasik bir kitap.

6.KİTABIN YAZARI HAKKINDA KISA BİLGİ:
Halikarnas Balıkçısı lakaplı yazarımız Kabaağaçlı 1890’da doğdu. Ilköğretimini Büyükdede Mahalle Mektebinde, ortaöğretimini Robert kolejde yaptı. Oxford Üniversitesi’nde 4 yıl Yakın Çağlar tarihi okudu, üniversiteyi orada bitirdi. İstanbul’a dönünce Resimli Ay, İnci gibi dergilerde yazılar yazdı, kapak resimlerine süslemeler yaptı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder