Fen ve Teknoloji 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 4 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

Fen ve Teknoloji 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 4

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Fen ve Teknoloji 2.Donem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 4



2013-2014 ÖĞRETİ YILI
 DEVELİ MEHMET AKİF İLKÖĞRETİM OKULU
FEN BİLGİSİ 2. ZÜMRE ÖĞRETMEN LER TOPLANTISI


Toplantı tarihi :22-02-2013
Toplantı yeri:Öğretmenler odası
Toplantıya katılanlar: Alpay GÜNEŞ ,Sabit ÇELİK


                Mehmet Akif Ersoy İlköğretim okulu fen Bilgisi  öğretmenleri okul müdürü Sabit Çelik başkanlığında toplanarak , aşağıdaki gündem maddeleri görüşüldü.
  GÜNDEM MADDELERİ
  1 – Açılış ve yoklama.
2 – Sınıflara göre öğrenci başarıları.
3 – 2300 sayılı Tebliğler Dergisindeki ödev yönetmeliğinin incelenmesi.
4 – Diğer zümre öğretmenleriyle işbirliği
5 – 2352 sayılı Tebliğler Dergisindeki Fizik,Kimya,Biyoloji ve Fen Bilgisi derslerinin amaçlarının okunması.
6 – 2104 sayılı Tebliğler Dergisindeki Atatürk İlke ve İnkılaplarına Fen Bilgisi dersinde yer verilmesi.

AÇIKLAMALAR
 1 – Okul müdürü Sabit Çelik “Toplantıya hoş geldiniz” diyerek ,toplantıyı başlattı .Toplantıya bütün katılanların hazır olduğu görüldü

2 – Gündemin ikinci maddesine geçildi .Bu maddede sınıflara göre öğrenci başarısı üzerinde duruldu. Öğrenci başarılarının yüzde seksenlere çıkarılması daha fazla gayret gösterilecek ,öğrencilerin daha aktif olarak derslere katılması sağlanacak ve onlara sık sık söz verilecek ,onların dersle iç içe olmasının sağlamak gerektiği ve bununda başarıyı daha fazla artıracağı belirtildi. Ayrıca başarısız öğrencilerin başarısızlık sebepleri araştırı- lacak. Bu konu üzerinde hassasiyetle durulacağı belirtildi. Deneylerin mümkün olduğunca gruplar halinde yapıl-ması bu mümkün değilse gösteri deneği ile öğrencilerin derse katılımı sağlanması gerektiği görüşü savunuldu.

Gündemin üçüncü maddesine geçildi. Bu maddede 2300 sayılı T.D. deki ödev yönetmeliği incelene-rek öğrenci ödevlerinin nasıl değerlendirilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Bu konuda söz alan olmadığı için diğer maddeye geçildi.
Gündemin dördüncü maddesinde diğer zümre öğretmenleriyle özellikle Matematik Türkçe öğretmenle-riyle sık sık işbirliğine gidileceği öğrencilerin daha başarılı olacağı üzerinde duruldu.

Gündemin beşinci maddesinde ise ;2352 sayılı T.D. deki Kimya dersi ile ilgili yönetmelik maddeleri gözden geçirilerek ,bu dersin genel amacı üzerinde duruldu.

Gündemin altıncı maddesine geçildi 2104,2212 sayılı T.D. deki  Atatürkçülük ve Atatürk ilkelerinin ders konuları içine özelliklerine göre sıralanarak ,sık sık derslerde anlatılmasının uygun olacağı belirtildi. Ayrıca Atatürk ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözünün anlamına uygun olarak açıklanması gerektiği belirtildi.

Gündemin dilek ve temenniler bölümünde ise ,Sabit Çelik söz alarak “Bu öğretim yılının öğrencileri mize ,bize ve milletimize hayırlı olmasını dilerim” dedi. Başka söz alan olmadığından toplantı burada sona erdi.

     

Alpay GÜNEŞ                                                                                     Sabit ÇELİK

Kimya/Fen bilgisi öğr.                                                                                 Okul Md.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder