Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 5 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 5

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 5



FATİH İLKÖĞRETİM OKULU 2013-2014 ÖĞRETİM YILI  DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 
YIL SONU  ZÜMRE ÖĞRETMENLER TUTANAĞIDIR

    Toplantı tarihi :22 /06/2014
    Toplantı yeri:   Müdür  Yardımcısı odası.
    Toplantı saati :09:00
    Toplantı  no:   03
    Toplantıya katılanlar: Alaaddin BAŞDEMİR (Müdür Yardımcısı),İbrahim TÜRKAN (Din Kültürü ve       Ahlak Bilgisi Öğretmeni)


GÜNDEM:
1-Açılış.
2-Bir önceki zümre kararlarının okunması
3-Eğitim-öğretim programlarının incelenmesi ve ortak bir amaca varılması
4-Uygulamada karşılaşılan güçlükler üzerinde durulması
5-Derslerde yararlanılan araç-gereçlerin değerlendirilmesi
6-Yılsonu başarı değerlendirilmesi 
7-Yıllık ve günlük planların işleyişi
8-Öğretimle ilgili yöntem, teknik, araç ve gereçler
9-Okul ve dersliklerin fiziki durumu
10-Zararlı alışkanlıklarla ilgili konuların görüşülmesi
11-Kapanış.


   Müdür Yardımcısı Alaaddin BAŞDEMİR  ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni İbrahim TÜRKAN, yukarıda belirtilen yer,tarih ve saatte bir araya gelerek, gündemindeki konuları görüşmüş ve aşağıdaki karaları almışlardır:

1-Toplantı Müdür Yardımcısı Alaaddin BAŞDEMİR’in, 2005-2006 öğretim yılını başarılı bir şekilde bitirdik umarım ki hepimiz için iyi olmuştur dilekleriyle toplantıyı açmıştır.

2-2005-2006 öğretim yılı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi zümre tutanakları incelendi. Tutanaklarda belirlenen hedeflere ulaşıldığı belirtildi. Bununda öğrencilerin derste, sınıf içinde ve okuldaki davranışlarından anlaşıldığı açıklandı.

3- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin müfredatı ve genel amaçları Tebliğler Dergisinden okundu ve incelendi.Yıllık planların bu amaçlara uygun olarak detaylı ve titiz bir şekilde takip edildiği okul müdür yardımcısı tarafından ifade edildi. 

4-Ders öğretmeni İbrahim TÜRKAN her öğrenciye ders kitabı okul başında verildiğini , ğrenciler açısından kaynak probleminin olmadığını,konular işlenmeden önce konu ile ilgili soruların cevabının bulunması için öğrencilerin araştırmaya sevkedildiğini, ayrıca konuyla ilgili ayet ve hadislerin araştırılması öğrencilerden istendiğini söyledi..Böylece öğrenciler derse daha hazırlıklı gelmiş oluyorlar dedi. 4. ve 5. Sınıflarda konularla ilgili etkinlikler hazırlanılarak dağıtıldığını bunların öğrenciler tarafından doldurulup bir dosyada toplatıldığını, verimli ve tekili ders işlendiğini,  6.Sınıflarda; abdest, namaz, zekat, kötü alışkanlıklar, Hz. Peygamberin hayatı 7.Sınıflarda hac, ahirete iman, sapkın dinler, satanizm , 8. Sınıflarda peygamberimizin örnek ahlakı, evrenin düzeni konularıyla ilgili CD’ler öğrencilere izletildiğini ayrıca her sınıf için konuların özeti, sorulan soruların cevabı olacak nitelikte hazırlanan notların öğrencilere dağıtıldığını söyledi. İhtiyaç duyulduğunda öğrencilere konuyla ilgili kısa notlar tutturulduğunu söyledi.Uygulamada her hangi bir güçlüklerle karşılaşılmadı dedi.

5- Ders öğretmeni İbrahim TÜRKAN derslerde kullanılan araç ve gereçlerin yeterli olduğu, zamanı ve yeri geldiğinde kullanıldığını söyledi. laboratuarın tahliye edilmesinin gelecek sene görsel etkinliklerin yapılma durumunun olmamasının dersin işlenişi ve verimi açısından sıkıntılar doğurabileceğini bunun içinde okullar açılana kadar buna bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.   

6- İbrahim TÜRKAN yılsonun da tüm sınıflarda başarının % 100 olduğunu söyledi. Öğrencilerin dersi sevdiklerini, çoğu zaman derse aktif olarak katıldıklarını, ilgilerini çeken konularda sorular sorduklarını söyledi. 1. ve 2. Dönemde 2 yazılı yapıldığını alınan kara gereği çoktan seçmeli soruların yanında klasik soruların sorulduğunu, 2 sözlü notu verildiğini söyledi. Yıllık ödevlerin zamanında verilip yine zamanında öğrencilerden teslim alındığını, araştırmada öğrencilere kaynak temin edildiğini söyledi.

7-Yıllık ve günlük planların işleyişi gözden geçirildi. Ders işleyişinin yapılan yıllık planlara uygun olarak işlendiği ve günlük planların yapıldığı tespit edildi.




8-Öğretimle ilgili teknikler
a)Konuların işlenişinde konuların niteliğine göre aktif, takrir, soru-cevap, uygulama, araştırma, tartışma, inceleme metotları yerine göre kullanıldı.
b)Öğrenciye zaman zaman verimli ders çalışma yöntem ve teknikleri hakkında bilgi verildi,
c)Öğrencilerin zayıf ve yetersiz kaldığı konulara ağırlık verilerek gerekli tekrarlar yapıldı,
d)Öğrencilerin derse aktif olarak katılmaları sağlandı,
f)  4. ve 5. Sınıflarda dua , abdest , kısa sureler, 6. 7. ve 8. Sınıflarda namaz sureleri, dua, namaz, abdest, boy abdesti gibi temel dini bilgilerin öğretim yılı boyunca zaman zaman hatırlatılarak unutulmamasına çalışıldı,
i)Konuların işlenişinde konunun özelliğine göre ayet meali, hadis-i şerif, dini hikayeler ve hikayelerden örnekler verildi, konu içinde geçen ayetler K.Kerim mealinden  öğrenciler tarafından bulunarak okutuldu. 4,5, ve 6. sınıfların sınıf kitaplığına konulan dini hikayeler okutularak ders içinde yeri geldikçe öğrencilere anlattırıldı.
j)Yeri geldikçe İslam’a sokulmuş bidat ve hurafeler hakkında bilgi verildi,
k)Zaman zaman medyada İslam’ın çözüm olmadığı yönünde toplumu etkileyen yazı ve görüntüler, tartışmalar çıkmaktadır. Bunları konuları işlerken dikkate alıp öğrenciyi doğru yönde bilgilendirmek için gerekli tedbirler alındı.
l)Okulumuzdaki  projeksiyon makinesinden gerektiği ölçüde yararlanıldı,
m)8. Sınıflarda ders anlatıldıktan sonra OKS de  çıkan sorular ve diğer hazırlanan sorular çözüldü.
n)Dini günlerde Türkçe öğretmeni ile yardımlaşarak kültürel etkinlik yapıldı. Kutlu doğum haftasında “Hz. Peygambere Mektup” yarışması düzenlenerek ilk 5 kişiye ödülleri yapılan kutlama ile okul öğretmenlerimiz tarafından verildi.

9- İbrahim TÜRKAN, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi için okul ve sınıfların fiziki durumunun iyi olduğunu ancak derslik sistemine geçilirse daha iyi olacağını söyledi.

10-Dersler de zaman zaman zararlı alışkanlıkların ne olduğu , bunlara nasıl başlanıldığı ve korunma yöntemleri üzerinde durulmuş, düşünceler ayet ve hadislerle desteklenmiştir. Ayrıca bu konu ile ilgili cd Yeşilay Haftasında tüm sınıflara seyrettirilmiştir.

11 –Toplantı okul müdürünün iyi dilek ve temennileriyle sona ermiştir.


ALINAN KARARLAR
1-Tutanaklar yine düzenli yapılacak
2-Yıllık planlar müfredata uygun olacak
3-CD ler imkan dahilinde izletilecek
4-Öğretimle ilgili yöntem tekniklere dikkat edilecek
5-Zararlı alışkanlıklarla konuları üzerinde durulacak

Dersimiz.Com “Kaliteli ve Seçkin Eğitime Kaynak”


    İbrahim TÜRKAN                                                                             Alaaddin BAŞDEMİR
 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni                                                          Okul Müdür Yardımcısı                              









H. Hüseyin YAMAN
Okul Müdürü



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder