Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 3 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 3

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 3



2013-2014  ÖĞRETİM YILI, GÜMÜŞOVA  İLKÖĞRETİM OKULU, DİN
      KÜLTÜRÜ VE AHLÂK BİLGİSİ DERSİ II.DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ
TOPLANT TUTANAĞIDIR
TOPLANTI YERİ: GÜMÜŞOVA İLKÖĞRETİM OKULU
TOPLANTI TARİHİ: 13.02.2014
TOPLANTI BAŞKANI: SELAHATTİN DENİZ
TOPLANTIYA KATILANLAR: YUSUF MUCUK 
                                                  
                                                  
 1-Açılış ve bir önceki zümre toplantısında alınan kararların gözden geçirilmesi
 2-Türk Milli Eğitiminin Temel İlke ve Genel Amaçlarının Okunması
3-Din Kül. ve Ahlak Bil. Dersinin Genel Amaç ve İlkelerinin Okunması
4-Yıllık planlar ve müfredat programının gözden geçirilmesi ve aksayan yönlerin giderilmesi için alınacak önlemler
5-Öğrenci başarı durumunun değerlendirilmesi ve başarıyı artırıcı önlemlerin alınması
6 - Atatürkçülükle ilgili konuların derslerde işlenmesi.
7- Günlük planlar ve derslerin işleniş metotları
8-Yazılı ve sözlü sınavlar ile yıllık ödevlerin değerlendirilmesi
9-Zümre öğretmenleri işbirliği
10-  Kaynak araç ve gereçler.
11-Kapanış, dilek ve temenniler.


   13.02.2004 Cuma günü, Din Kül. ve Ahlak Bil. dersi 2.dönem zümre toplantısı, okul müdürü Selahattin Deniz başkanlığında, ders öğretmeni Yusuf Mucuk’un katılımıyla, yukarıda belirlenen maddeleri görüşmek üzere yapılmıştır. Gündemdeki konulara geçilmiştir.
    1-Birinci dönem yapılan zümre toplantı tutanağı okunmuştur. Alınan kararların uygulaması konusunda her hangi bir aksaklık olmadığı görülmüştür.
   2-Türk Milli Eğitiminin Temel İlke ve Genel Amaçları ders öğretmeni Yusuf Mucuk tarafından okunmuştur. Bu ilke ve amaçlar doğrultusunda eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülecektir.
   3-Din Kül. ve Ahlak Bil. dersinin genel amaç ve temel ilkeleri okunmuştur. Bu amaç ve ilkeler doğrultusunda dersler işlenecektir.
  4-Yıllık planlar ve müfredat programı gözden geçirilmiştir. Yıllık planlara göre, konuların işlenişinde sekizinci sınıflarda geri kalındığı görülmüştür. Bunun en önemli sebebi bu sınıftaki müfredat programı, öğrencilerin bilgi düzeyine göre biraz ağır olduğu gözlenmektedir. Konuları anlamakta öğrenciler zorlanmaktadır.  Konuların zamanında, yıllık plana uygun olarak yetiştirile bilmesi için şu tedbirler alınacaktır: Önceki yıllarda işlenen konular üzerinde fazla durulmayacak, yeni ve ilk olarak karşılaşılan konular üzerine ağırlık verilecek, öğrencilerin derse hazırlıklı gelmesi, derse daima aktif katılını sağlanacak ve konularla ilgili öğrencilere kısa notlar tutturulacaktır.   Böylece eksik konular telafi edilmeye çalışılacaktır.
  5-Sınıflara göre öğrenci başarı durumu gözden geçirilmiş ve ilk dönem başarı durumu şu şekilde gerçekleştiği gözlenmiştir: 6-A %78, 6-B  %79, 6-C % 69, 6-D % 82 7-A % 78, 7-B % 76, 7-C % 71  8-A % 82, 8-B % 66, 8-C % 65 ve 8-D %71’dir. 6-C, 8-B ve 8-C sınıflarında, diğer sınıflara  göre başarı  durumu biraz daha düşük seviyededir. İkinci dönem başarıyı artırmak için öncelikle çalışmanın gerekliliği ve önemi öğrencilere kavratılacak. Dinimizde çalışmanın da bir ibadet olduğu açıklanıp insanın çalışmadan hiçbir şeyi elde edemeyeceği vurgulanacak. Her dersten önce öğrencilerin derse hazır gelmeleri sağlanacak. Soyut konular örneklerle somut hale getirilerek kavranması (öğrenciler tarafından) sağlanacak. Mümkün olduğu kadar öğrencilerle tek tek derste ve ders dışında ilgilenilecek. Velilerle işbirliği yapılacak. Ders çalışma yöntem ve teknikleri hakkında öğrenciler bilgilendirilecek. Düzenli ve planlı ders çalışma alışkanlığı öğrencilere kazandırılmaya çalışılacak. Konular, duruma ve özelliklerine göre görsel araçlarla desteklenerek öğrencilere verilmesinin başarıyı artıracağını okul md. Selahattin Deniz belirtmiştir. Ayrıca yazılı sınavların çok sorulu ve kısa cevaplı olmasının öğrencilerin başarılarını olumlu etkileyeceğini de belirtmiştir.
  6-Atatürk ilke ve inkılaplarıyla konular yıllık planlarda belirtildiği şekilde bu dönem de derslerde işlenmeye devam edilecek. Birinci dönem olduğu gibi önemli gün ve haftalarda Atatürk’ün kişisel özellikleri, ilkeleri, düşünceleri ve hayatıyla ilgili konulara yer verilecek. Atatürk ilke ve inkılapları üzerinde özellikle durulacak. 
  7-Birinci dönem olduğu gibi bu dönem de günlük planlar yapılırken sene başında yayınlanan plan yönetmeliğine göre yapılmaya devam edilecektir. Planlarda konunun kısa özeti yazılacak, konuyla ilgili ayet ve hadisler kaynaklarıyla beraber belirtilecek, hedeflenen amacın gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol için plan sonunda sorular belirlenip öğrencilere sorularak cevapları istenecek.
  Derslerde konuların özelliklerine göre soru-cevap, anlatım, tartışma, yorumlama ve tekrar yöntem ve teknikleri uygulanacaktır. Birinci dönem zümrede alınan kararlar bu dönem de uygulamaya devam edilecektir. Öğrencilerin derslere aktif olarak katılımı sağlanacak.
  8-Yazılı ve sözlü sınavlar birinci dönem zümre toplantısında alınan kararlar doğrultusunda yapılmaya devam edilecektir. Öğrencilerin her olumlu davranışı mutlaka değerlendirilecektir.
Yıllık ödevlerin hazırlanması aşamasında öğrencilere gerekli destek ve yardım yapılmaktadır
Zümre başkanı S. Deniz, öğrenciler ödevlerini hazırlarken değişik kaynaklardan yaralandırmaya yöneltmenin daha yararlı olacağını ve araştıracağı konu hakkında değişik bilgi ve düşüncelere sahip olabileceğini belirtmiştir. Ödevler hazırlanırken öğrencilerin değişik kaynaklardan yararlanması teşvik edilecektir.
    Ödevlerin değerlendirilmesi aşağıdaki puanlama baremine göre yapılacaktır:
    Planlı çalışma alışkanlığı                                             10 puan
    Çalışmaların konuyu açıklaması                                  15 puan
    Başvurulan kaynakların seçimi                                    10 puan
    Kaynakların değerlendirilmesi                                     10 puan
    Yazının uzunluğunun amaca uygunluğu                       5 puan
    Yazının açık ve anlaşılır cümlelerle yazılışı               10 puan
    Dilbilgisi noktalama ve yazım kurallarına uygunluk  15 puan
    Tertip düzen ve güzellik                                               5 puan
    Bireysel katkılar                                                          10 puan
    Varılan sonuçtaki doğruluk                                         10 puan
   9- Birinci dönem zümre toplantısında, zümre öğretmenleri işbirliği konusunda alınan  kararların uygulanmasına devam edilecektir.
   10-Kaynak, araç ve gereçlerle ilgili olarak; aynı şekilde ilk dönem alınan kararların uygulamasına devam edilecektir. Ders öğretmeni, konuyla ilgili olarak görsel araçlardan yaralanma sıkıntısı olduğunu ve okulumuzda bulunmadığını belirtmiştir. Okul md. S. Deniz konuyla ilgili olarak, çok amaçlı sınıftan yararlanmak suretiyle, zaman zaman öğrencilere değişik materyallerin gösterilip dersin daha cazip hale getirilebileceğini belirtmiştir.
   11-Zümre başkanı ve ders öğretmeninin, yeni eğitim-öğretim döneminin ülkemize, bütün insanlığa ve bizlere hayırlı olması dileğiyle toplantıya son verilmiştir.


DERS   ÖĞR.                                                                           OKUL MÜDÜRÜ

YUSUF MUCUK                                                                           ÖZCAN YÜKSEL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder