Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi 1.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 1



................................... İLKÖĞRETİM OKULU 2013-2014 ÖĞRETİM YILI  DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ  I.DÖNEM  ZÜMRE ÖĞRETMENLER TUTANAĞIDIR:


Toplantı tarihi :18 /09/2013
Toplantı yeri:   Müdür odası.
Toplantı saati :15:30
Toplantıya katılanlar: ........................,Cevdet Biçer

GÜNDEM:

1-Açılış.
2-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin müfredat ve amaçlarının incelenmesi
3-1999-2000 öğretim yılı zümre öğretmenler tutanağının incelenmesi.
4-Atatürk İlke ve İnkılaplarının işleniş biçimi ve ders programlarına aktarılması ile ilgili kanunun görüşülmesi.
5-Derslerde yaralanılacak kaynak,araç ve gereçler konusunun görüşülmesi.
6-Sınavlarla ilgili esasların belirlenmesi.
7-Yıllık ödevlerle ilgili konuların görüşülmesi.
8-Derslerin işleniş metotlarının görüşülmesi.
9-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin öğrencilere sevdirilmesi ve öğrencilerin başarılarını artıracak tedbirlerin alınmasıyla ilgili konuların görüşülmesi.
10-Kapanış.
          Okul Müdürü ...................... ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Cevdet BİÇER,yukarıda belirtilen yer,tarih ve saatte bir araya gelerek,gündemindeki konuları görüşmüş ve aşağıdaki karaları almışlardır:
1-Toplantı Okul Müdürü ......................’ın,2000-2001 öğretim yılının başarılı olması dilekleriyle açılmıştır.
2-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin müfredatı ve genel amaçları 2356 sayılı Tebliğler Dergisinden okundu ve incelendi .Yıllık planların bu amaçlara uygun olarak detaylı ve titiz bir şekilde hazırlanması gerektiği okul müdürü tarafından ifade edildi        
           Müfredat programında geçen konuların mutlaka planda yer alması ve bazı konuların güncelliği göz önüne alınarak,gerektiğinde öne alınabileceği veya geriye bırakılabileceği  ifade edildi.
3-1999-2000 öğretim yılı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi zümre tutanakları incelendi. Tutanaklarda belirlene hedeflere ulaşıldığı belirtildi. Çünkü  1999-2000 öğretim yılında bu dersten öğrencilerin başarısının %100 olduğu tespit edildi. Bu öğretim yılında da aynı başarının yakalanması için zümre tutanaklarının daha geniş esasları kapsaması gerektiği ifade edildi.
4-Atatürk İlke ve İnkılaplarıyla ilgili konular,6,7 ve 8. Sınıflar için 2457 sayılı tebliğler dergisinden,4. Ve 5. Sınıflar için ise 2433 sayılı tebliğler dergisi esas alınarak incelendi. Bu konuların tebliğler dergisinde belirtildiği şekliyle ders programlarına aktarılması .bu hususta titizlik gösterilmesi,Atatürkçülükle ilgili konuların özenle işlenmesi,ayrıca önemli gün ve haftalarda Atatürk’ün kişisel özellikleri ve hayatıyla ilgili konuların ele alınması karalaştırıldı.
5-Ders kitaplarını seçiminde,velilerin ekonomik durumları,kitapların ilçemiz kitapçılarında bulunup bulunmaması,başka okulların aynı kitapları okutması gibi kriterler göz önüne alınmış,bu sebeple,4. Ve 5. Sınıflarda ders kitaplarının değiştirilmesine gerek olmadığı için tekrar seçildiği,6,7 ve 8. Sınıflarda bir önceki sene kitap temininde bir çok sıkıntı çekilmesi nedeniyle Serhat yayınlarının kitaplarının seçildiği Cevdet BİÇER tarafından dile getirilmiştir.
         Derslerde yardımcı kaynak olarak istifade edilecek eserlerin mutlaka Milli Eğitim Bakanlığı yayınları,Kültür Bakanlığı yayınları veya Diyanet İşleri Başkanlığı gibi Devlet kurumları tarafından yayınlanan kitaplardan olması kararlaştırıldı.
           Derslerin Konularına göre aşağıda belirtilen ana kaynaklardan istifade edilmesi kararlaştırıldı:
a-Kur’an-ı Kerim meal ve tefsirleri(Diyanet işleri başkanlığı yayınları)
b-Hadis kitapları(Diyanet işleri başkanlığı yayınları)
c-Peygamberimizin hayatıyla veya güzel ahlakıyla ilgili eserler(Diyanet işleri başkanlığı veya M.E.B yayınları)
d-İslam ahlakı ile ilgili eserler(Diyanet işleri başkanlığı yayınları)
e-Eğitici video kasetler(Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli)
            Konuların gereğine göre dersle ilgili araç ve gereçlerden azami istifade edilmesi,örneğin,Hac konusu işlenirken görsel araçlardan istifade edilmesinin çok iyi olacağı ifade edildi.
6-Yazılı sınavlarda mümkün olursa,müşterek sınavlar yapılması karalaştırıldı. Cevdet BİÇER,müşterek yapılan sınavların,öğrenciler arasında birlik,beraberlik ve eşitlik açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
          Sınavlarda sorulacak soruların,kısa ve öz olması,çok soru sorulması,imkan olduğunda sınavların her yarı yılda en az bir sınavın test şeklinde yapılması,sözlü sınav değerlendirmelerinin öğrencilerin sınıf içindeki ve okul içindeki etkinlikleri göz önüne alınarak tespit edilmesi kararlaştırıldı.
7-Ödev yönetmeliği gözden geçirildi .Öğrencilere ödevler verilirken bu  esaslara uyulması gereği vurgulandı .Ödevler verilirken öğrencilerin seviye ve kapasitelerinin göz önüne alınması,ödev konularının titizlikle seçilmesi,öğrencilere gerekli rehberliğin yapılması,kaynak eserlerin bildirilmesi ve ödevlerin yapılış aşamasında sürekli öğrencilerle diyalog kurulması kararlaştırıldı.
         Ödev konularının bu zümrede belirlenmesine gerek olmadığı ,çünkü ayrıca bir liste halinde idareye verilmesi gerektiği,yine ödevlerin değerlendirilmesine yönelik kriterlerinde o zaman belirtilmesi kararlaştırıldı.
8-Derslere öğretmenlerin mutlaka hazırlıklı gelmelerinin gerektiği bunun en güzel yolunun da günlük planların yapılması olduğu ...................... tarafından dile getirildi. Öğrencilerin derse hazırlıklı gelmelerini sağlamak için de öğrencilere onların fazla vakitlerini almayacak şekilde ödevler verilmesi kararlaştırıldı.
Derslerin işlenişinde,soru-cevap,anlatım,ezberletme,tartışma,yorumlama,okutma,koro halinde tekrarlama... gibi metotların kullanılması kararlaştırıldı. Namaz ve Abdest gibi özelliği olan konuların işlenilmesinde gerektiğinde öğretmenin şekil olarak gösterme metodunu kullanması,öğrencinin derslerde mutlaka aktif hale getirmek gerektiği ifade edildi. Öğrencilerin konularla ilgili ön bilgilerinin tespit edilmesi için hazırlık çalışmalarının ödev olarak verilmesi,cevapların sınıfta değerlendirilmesi,yanlış,hatalı veya hurafe şeklindeki inanışların mutlaka düzeltilmesi kararlaştırıldı.
        Ünite sonlarında yer alan değerlendirme sorularının da ev ödevi olarak verilmesi,öğrencilerin eksik bilgilerinin ve yanlış anladıkları konuların tekrar anlatılması,bu hususların yıllık planlarda gösterilmesinin mümkün olmadığı için derslerin ilk yirmi dakikasında ele alınması kararlaştırıldı.
       Öğrencilere mutlaka soru sorma fırsatı sağlanması,öğrencilerin düşünce ve fikirlerini özgürce ifade edebilmelerine imkan sağlanması,suskun,soru sormaktan aciz,cevap vermekten korkan öğrenci yerine,soru sormaktan çekinmeyen,yanlış bile olsa cevap vermekten korkmayan,aktif ve atak öğrenciler yetiştirilmesi için gayret gösterilmesi kararlaştırıldı.
          Namaz sure ve dualarının ,en az bir hafta önce ezberlenmek üzere ödev olarak verilmesi,namaz sure ve dualarının anlamlarının üzerinde de durulması,7 ve 8. Sınıflarda da gerektiğinde önceden ezberlene sure ve duaların tekrar ettirilmesi kararlaştırıldı.
9-Dersin daha çekici hale getirilmesinin ,derslerin hem anlaşılmasında hem de başarının yükseltilmesindeki rolünün büyük olduğu vurgulandı. Çocukların ilgilerini çekmek amacıyla,dini hikayeler,ilahiler,fıkralar,Türk ve İslam tarihinden önemli olayların anlatılması kararlaştırıldı.
10-Görüşülecek başka husus olmadığından ,Okul Müdürü ......................’ın başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirilmesi dilekleriyle toplantıya son verildi.



                                                                                                                                 
  11 /09/2013
         Cevdet BİÇER                                                                                              ......................
              Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi                                                                                 Okul Müdürü

                       Ders Öğretmeni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder