Bir Kadin Dusmani Kitap Ozeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 15, 2013

Bir Kadin Dusmani Kitap Ozeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
897 BİR KADIN DÜŞMANI KİTAP ÖZETİ


KİTABIN ADI                      :
BİR KADIN DÜŞMANI
KİTABIN YAZARI               :
REŞAT NURİ GÜNTEKİN
YAYINEVİ VE ADRESİ       :
İNKİLAP KİTABEVİ,CAĞALOĞLU İSTANBUL.
BASIM YILI                         :
1986

1. KİTABIN KONUSU : ÇOK HOŞ VE ALIMLI BİR KIZIN AŞKA UZAK BİR ADAMA YAKLAŞMA ÇABALARI

2. KiTABIN ÖZETİ : Romanımıza eski İstanbul ‘un güzel konaklarında Adnan Paşanın konağından çıkan güzel bir kızı konu alıyor.Kızın adı sara.Erzurum ‘ da görev yapan Adnan Paşa ‘nın biricik ,nazlı kızı babasını binbir oyunla kandırarak çok sevdiği İstanbul ve İstanbul sosyetesinden uzaklaşmamış oldu.Bunu da dayısının kızının adadaki düğününü bahane ederek başardı.İlgiyi üzerinde toplamaya bayılan Saraada halkına ve hatta dayısının damadına bile aynı şeyi yaptı.Sonra birgün karşısına Ziya Bey namıdeğer Homongolos çıkar.O ne aşktan ne de ilgiden anlamayan biri gibi görünür.Sara ‘da herkese onu kendisine aşık edeceğini söyler ve olaylar bu çerçevede sürer.Sara gelişmeleri İstanbul ‘daki arkadaşı Nermin ‘e sürekli mektuplarda anlatır.Homongolos aşık olmayı başarmıştır ancak ne o Sara ‘ya söyleyebilmiş bunu ne de Sra anlayabilmiştir.Çünkü ay ışığındaki son görüşmelerinden sonra Homongolos son görüştükleri yerden motosiklet yarışında kazaya uğrayarak ölür.

3. KİTABIN ANAFİKRİ En taş kalbli görünen insanların bile taştan da olsa bir kalbi vardır ve yalçın kayalar bile ufacık damlalar ile zaman içinde aşınırlar.

4.KİTAPTAKİ OLAYLARIN VE ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ : 
Sara: Adnan Paşa ‘nın nazlı ,alımlı ve bir okadar da güzel kızı.Tam bir İstanbul ve sosyete aşığı.
Ziya Bey (Homongolos):Sporcu grubunun lideri.saranın kendisine aşık etmeye çalıştığı ser mizaçlı biri.
Vesime:Dayısının çok iyi terbiye görmüş evlenmek üzere kızı.
Remzi Bey:Sara ‘ya adada arkadaşlık eden hatta bir ara tutulan dayısının damadı.

5. KİTAP HAKKINDA ŞAHSİ GÖRÜŞLER : Kitap başından sonuna kadar sürüklüyor sizi ve bir Sara oluyorsunuz bir de onun ağına düşen erkekler.Kitabı okurken sonunun bir klişe ile biteceği görüşü sarıyor insanı ama yazar usta örgüsüyle sizi bu düşünceden alıp çıkarıyor.

6.KİTABIN YAZARI HAKKINDA KISA BİLGİ :Reşat Nuri Güntekin(1889-1956),roman,oyun ve öykü yazarı.Yapıtlarında her kesimden bireyi ve farklı toplumsal ortamları güçlü bir gözlemcilik ve gerçekçilikle betimlemiş , çağdaş Türk edebiyatının oku kitlesinin genişlemesinde önemli katkılarda bulunmuştur.En çok beğenilen eserleri Çalıkuşu ,Dudaktan Kalbe ,Akşam Güneşi,Bir Kadın Düşman , Gizli El , Damga ,Harabelerin Çiçeği bulunmaktadır.Bunların dışında daha pek çok ve oyunu ve romanı olan yazar edebiyatımızın büyük isimlerindendir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder