Beden Egitimi 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1 - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 16, 2013

Beden Egitimi 2.Donem Zumre Ogretmenler Kurulu Toplanti Tutanagi 1

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Beden Eğitimi 2.Dönem Zümre Öğretmenler Kurulu Toplantı Tutanağı 1



NAİL REŞİT MÜFREDAT LABORATUAR  İLKÖĞRETİM OKULU
2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI  II. DÖNEM
BEDEN EĞİTİMİ ZÜMRE TOPLANTISI TUTANAĞI


TOPLANTI  NO                       : 2
TARİH                                        : 05 / 02 / 2013
TOPLANTI SAAT                     : 13.00  - 15.00
TOPLANTIYA KATILANLAR  : RASİM SUBAŞI( OKUL MÜDÜRÜ )
                                                       SERKAN ÖZKESKİN ( BEDEN EĞİT. ve SPOR ÖĞRETMENİ )

 GÜNDEM

1.      AÇILIŞ
2.      GÖRÜŞMELER
1. Geçen dönemin kısa bir değerlendirilmesi
2. Bu dönemde yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verme
3. Türk Milli Eğitimi’nin temel amaçları
4. Beden Eğitimi derslerinin temel amaçları
5. Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda Beden Eğitimi dersi müfredat programlarının ilgili tebliğler dergisinden okunması ,değerlendirilmesi .
6. 2104 – 2488  sayılı tebliğler dergisinin  yayınlanan Atatürk  İlke ve İnkılapları’nın ilgili konulara yerleştirilmesi .
7. Zümreler arası işbirliği.
8. Ders dışı  faaliyetler.
9. 2001 – 2002 Eğitim Ve Öğretim Yılı içersinde kutlama ve anma günlerinin  faaliyet  programları ve yapılması gereken çalışmalar.
10. Ders işlenişi , yöntem , uygulama ve sınav şekli .
11. Ölçme ve değerlendirme.
12. Ders araç ve gereçlerinin kullanımı .
13. Raporlu öğrencileri değerlendirme şekli .
14. Öğrencilerde kılık kıyafet birliğinin  sağlanması , spor odasının temizliği.

3.      ALINAN KARARLAR
4.      DİLEK VE TEMENNİLER

  1. AÇILIŞ
Toplantı  okul müdürü Rasim SUBAŞI tarafından 2013-2014 yılı 2. dönemi için iyi dileklerle açıldı. Toplantı gündemi belirlenerek tutanağın düzenlenmesine ilişkin esaslar üzerinde duruldu.

  1. GÖRÜŞMELER
1.       14 / 06 /1973 tarih ve 1739 sayılı Milli Eğitimin Temel Kanunu incelendi. Türk  Milli Eğitimi’nin genel amaçları ve Beden Eğitimi derslerinin özel amaçları doğrultusunda ,Atatürk İlke ve İnkılapları  ışığında eğitim ve öğretimin sürdürülmesi esas gayemizdir. Amacımız  öğrencilerimizin ;

A.     Atatürk İnkılaplarına ve anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Türk  Milliyetçiliğine bağlı , Türk Milleti’nin milli , ahlaki , insani , manevi  ve kültürel değerlerini benimseyen  , koruyan ve geliştiren , ailesini , vatanını ,milletini  seven ve  daima yüceltmeye çalışan ,insan haklarını  ve anayasanın başlangıcındaki  temel ilkelere dayanan milli , demokratik ,laik , sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını  bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirme .

B.     Beden , zihin  ,ahlak ,  ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı gelişmiş  bir kişiliğe ve karaktere , hür  ve bilimsel düşünme gücüne , geniş  bir dünya görüşüne sahip , insan haklarına saygılı , kişilik ve teşebbüse değer veren , topluma karşı sorumluluk duyan , yapıcı  ,yaratıcı ve verimli kişiler olarak  yetiştirmek.
C.     İlgi , istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek  gerekli bilgi , beceri ve davranışlar  ve birlikte iş görme alışkanlığını kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunduracak bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır.

Rasim SUBAŞI : Özverili bir çalışma ile Türk Milli Eğitimi’nin amaçları doğrultusunda  2001 – 2002  Eğitim ve Öğretim yılında  Beden Eğitimi derslerinde güzel çalışmalar yapacağınıza inanıyorum.

2.   Beden Eğitimi  derslerinde öğrencilerin bedenen , ruhen , fiziken  sağlıklı olmaları , kendisi ve çevresindekilere karşı uyum sağlaması , uygun davranışlar içerisinde bulunması hedef alınmıştır.
Serkan ÖZKESKİN :    2001 – 2002 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde tüm öğrencilere  Beden Eğitimi ve Sporu  sevdirerek , katılımı sağlamak , iyi alışkanlıklar kazandırmak , arkadaşlık ruhunu , paylaşımcı , centilmen , dürüst , düzenli disiplinli ve düzeyli yaklaşımlarla  tüm okul aile birliği ile öğrencilerimizi kazandırmak hedef edinilmektedir.

3. Rasim SUBAŞI  : Beden Eğitimi dersi yıllık planlarında Atatürkçü Düşünce Sistemi  ve Atatürk  İlke ve İnkılapları doğrultusunda  2104  ve  2488 sayılı  tebliğler dergisinde belirtilen şekilde yer verilmelidir.

4.  2104  ve  2488 sayılı tebliğler dergisinde belirtilen şekilde Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda  konulara  yer verilmelidir.
Serkan ÖZKESKİN : Yıllık planlarda Atatürk’ün  spora  verdiği önem , Türk Ulusu’na kazandırdıkları , Atatürk’ün spor  ve gençlik için söylemiş olduğu sözlerin  , Atatürk İlkeleri ve  Atatürkçü Düşünce Sistemi konularına 2104 ve 2488 sayılı  tebliğler dergisinde belirtilen şekilde  yer verilmelidir.

5.  Fen bilgisi  öğretmeni ile öğrencilerin dengeli beslenmesi , sağlıklı bir fiziki yapıya sahip olabilmesi için belirli  sürelerde sağlıklı ve dengeli beslenme konuları içerikli panolar hazırlanabilir . Sivil savunma Kolu ile işbirliği içerisinde olup deprem tatbikatları yapılabilir.
Rasim SUBAŞI  : Olağanüstü  durumlarda nasıl tatbikatlar yaparak  güvenlik sağlayabiliriz ?
Serkan Özkeskin : Sivil Savunma Kolu ile bir plan hazırlanıp okul şartlarına göre belirli aralıklarla okulu en kısa zamanda nasıl boşaltıp , güven tedbirleri  alabiliriz ? Bu çalışmaları önceden belirleyebileceğimiz okul personeli ve öğrencilere görev vererek önceden belirtilecek tüm bilgiler verilerek ve zaman önceden bilinmeyen bir saatte tatbikat çalışmaları  yapabiliriz. Böylece öğrencilerimiz ve tüm okul personelimiz ani olağanüstü durumlarda  nasıl davranılması gerektiğinin bilincine varacaklardır.

6. Rasim SUBAŞI    :  Öğrencilerin ders dışı faaliyetlerini nasıl zenginleştirerek ilgi ve sosyal faaliyetlerde bulunmaları sağlanmalıdır.
Serkan Özkeskin : Beden Eğitimi dersleri dışında çeşitli spor dallarındaki maçlar ve yarışmalar götürülerek izlemelerini sağlayabiliriz. Videoda spor dalları ile ilgili maçlar ve programlar izletilebiliriz.
Rasim SUBAŞI : Öğrencilerin sağlıklı bir fiziki yapıya sahip olabilmesi  ve stresten uzaklaşıp motivasyonun sağlanması için çalışmalara önemle yer verilmesini istiyorum.
Serkan Özkeskin : Çeşitli dallarda turnuvalar düzenleyip ödüllendirilerek , sağlıklı beslenme panoları hazırlayarak öğrencilerin motivasyonları sağlanabilir.

7.  Öğrencilere çeşitli branşlarda maçlar , aerobik – step çalışmaları , jimnastik gösterileri ile gruplar oluşturularak gösteri çalışmalarına  yer verilmesi ve özel programlar hazırlanmasına önem gösterelim .

8.                  Dersler hava şartlarına göre en uygun yerde işlenmelidir. Öğrenci sayısı ve ders işleme sahası göz önünde bulundurularak , öğrencilerin eşit yararlanması  sağlanmalıdır. sınav  şeklinin uygulamalı ve teorik şekilde olmasının yararı vardır.

9.  Standartların sağlanması , değerlendirmede öncelikle derse ilgisi , devamı ve yetenekleri göz        önüne  alınarak yapılmasında  yarar vardır. Hasta ve rahatsız  öğrenciler mutlaka Beden Eğitimi kıyafetleriyle ilgili öğretmenden izin alarak derse katılması  sağlanmalıdır.

10. Araç ve gereçlerin yardımla taşınması  , araçları kullanış amaçlarına göre kullanma ,  hor kullanmama  ve kırılan  yıpranan , bozulan araçlar tespit edilerek  derslerin işlenişi amacına uygun hareketlerle korunması sağlanmalıdır.

11. Rasim SUBAŞI : Raporlu öğrencilerimize not verirken nasıl değerlendirmede bulunabiliriz Serkan Özkeskin : Raporlu öğrencilerin dersi takibi ve ders esnasında orada olmaları  sağlanmalıdır. Ders ile ilgili görev ve nazari bilgi sağlaması ve zaman zaman teorik bilgili ödevler hazırlayarak derse katılımını sağlayabiliriz.

12.Tüm öğrencilerin  Beden Eğitimi  dersine  spor kıyafeti ile katılması  ( eşofman , t-shırt , spor çorabı ,spor ayakkabısı , havlu , sabun , kolonya ) sağlanmalıdır. Spor salonunun temiz tutulması  ve temiz bırakılmasına  dikkat edilmesi  gerekmektedir.


3. ALINAN KARARLAR
   
1.       Derslerdeki uygulamalarda Türk  Milli  Eğitimi’nin  temel gayesine yönelik çalışmalar yapılmasına karar verildi.
2.       Beden Eğitimi derslerinde öğrencilerin  tüm şartlara uygun davranışlar içerisinde bulunmaları için çalışmalar yapılmasına  karar verildi.
3.       Yıllık planlarda Atatürk İlke ve İnkılapları ve Atatürkçü Düşünce Sistemi konularına yer verilerek işlenmesi kararı alınmıştır.
4.        2104 ve 2488 sayılı tebliğler dergilerinde belirtilen şekilde yer verilmesine ve  okul koridorlarında  Atatürk’e ait spor ile ilgili sözlerin yazılarak asılmasına karar verildi.
5.       Fen bilgisi  ve Sivil  Savunma Kolu ile işbirliği yaparak panolar hazırlanmasına , olağanüstü durumlarda yapılacak tatbikatların önceden hazırlanıp belirtilmesine karar verildi.
6.       Spor dalları ile ilgili maç ve yarışmaların  öğrenciler izlenmesi ve motivasyonlarını arttırıcı çalışmalar yapılmasına karar verildi.
7.       Kutlama ve anma günleri için çalışmalar yapılarak  öğrencilerin görev ve sorumluluk almasının sağlanmasına karar verildi.
8.       Derslerin  en uygun yerde işlenmesine , öğrenci sayısına göre eşit sayıda alan , araçtan yararlanmasının , uygulamalı ve teorik  şekilde sınav yapılmasının kararı verildi.
9.       Öğrencilerin derse ilgisi  ,devamı  ve yetenekleri göz önüne alınarak değerlendirme  yapılmasına karar verildi.
10.   Araç – gerecin doğru kullanılması  , yardım alarak  görev alınması için öğrencilerin yönlendirilmesine karar verildi.
11.   Raporlu  öğrenciler ders sırasında sınıf ile birlikte olup  , dersi izlemesi ve ders ile ilgili  konu ve çalışmalar ile  teorik bilgi ile  derse katılımının sağlanmasına karar verildi.
12.   Tüm öğrenciler  Beden Eğitimi  dersi kıyafeti ile derse  katılması ve  temizliğe önem verilmesi için  yönlendirilmesine karar verildi.

  4.  DİLEK VE TEMENNİLER

2013-2014 Eğitim Öğretim  Yılı 2. Döneminin  verimli bir şekilde geçmesini sağlamayı hedef edinerek , Beden  Eğitimi ve Sporu sevdirerek öğrencilerin , iyi alışkanlıklar kazanması ve arkadaşlık  duygusunu , paylaşımı ,dürüst ve düzenli olmayı , Atatürkçü Düşünce Sistemi ile bir gençlik yetişmesi için iyi bir öğretim yılı geçirmeyi diliyoruz.



            Serkan Özkeskin                                                                       Rasim SUBAŞI
                 Beden Eğitimi ve  Spor Öğretmeni                                                   Okul Mü


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder