Aldatacagim Kitabının Özeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 13, 2013

Aldatacagim Kitabının Özeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Aldatacagim Kitabının Özeti


KİTABIN ADI
 ALDATACAĞIM
KİTABIN YAZARI ESAT MAHMUT KARAKURT
YAYINEVİ VE ADRESİ

BASIM TARİHİ




     
1.KİTABIN KONUSU :BİR YAZARIN BAŞINDAN GEÇEN OLAY

2. KİTABIN ÖZETİ : 
Macit adında bir yazarın bir telefon görüşmesi ile değişen hayatı anlatılmaktadır. Yazar bir gün odasında yeni yazdığı kitabı üzerinde çalışırken Mualla isimli bir bayan yazarı arayarak kendisinin kocası tarafından aldatılacağını ve kendisinin de intikam almak için Macit beyi seçtiğini söyler. Macit bey buna çok şaşırır. Neden kendisini seçtiğini sorunca ise kadın onu çok uzun yıllardır tanıdığını, yazılarını ve şiirlerini okudugu için kendisine yakın hissettiğini söyler. Aralarında uzun süre konuşma geçer. Sonra yer ve zaman planlanır. 

Bu işi kadının kocası onu aldatmaya İzmir’e gidince gerçekleşecektir. Macit bu olanları avukat arkadaşına anlatır. Arkadaşı ona gitmemesi gerektiğini söyler ama dinletemez. Buluşma geçekleşir ve sabah olur. Umulmadık bir anda kadının kocası polislerle beraber çıkagelir ve bunları yakalatır. Oysa ki bu Macit gibi tanınmış ve zengin insanlardan şantajla para koparmak için kurulmuş iğrenç bir oyundur. Macit çok şaşırır ama kabul etmek zorunda kalır. Giderken bu insanların yaptığı onursuz davranışı tüm kelime dağarcığını kullanarak yüzlerine vurur. 

Aradan birkaç gün geçer ve kapı çalınır. İçeriye giren kadın o’dur. Masanın üzerine tuzaklarıyla aldıkları parayı bırakır. Macit’in sarfettiği sözlerin kendisine ne kadar dokunduğunu aslında kendisinin de bir tuzak ile bu duruma düştüğünü dile getirir ve ağlayarak evi terkeder. 

Macit ertesi gün gazeteyi okuduğunda donakalır. Kadın kocasını sarhoş ettikten sonra parayı cebinden almıştır. Geri gidince ise kocası onu öldürmeye çalışmış fakat Mualla kendisini koruyarak kocasını öldürmek zorunda kalmıştır. Gider polise teslim olur. 

Aradan zaman geçer mahkeme günü gelir. Mualla olanları anlatır fakat kimse ona inanmaz. Ona o gece kiminle beraber yakalandığı sorulur fakat Macit’ in adını idama gitmesine rağmen söylemez. Fakat bu işkenceye Macit daha fazla dayanamaz ve bütün olanları anlatır. Ceza beş yıla iner.

Ceza çekilmiş, günler bitmiş, saçların ucunda aklar belirmiştir. Dışarı çıkmak istemeyen Mualla çaresiz serbest bırakılır. Gidecek ne bir akraba, ne bir arkadaşı vardır. Ama onu bekleyen birisi siyah lüks bir arabadan iner. Onu öksüz çocuklar gibi bağrına basar. Artık dünya başka bir renktedir onlar için…

3.KİTABIN ANA FİKRİ : İNSANLARIN GEÇMİŞTE BİLEREK VE YA BİLMEYEREK YAPTIKLARI BİRGÜN DÜZELTME ŞANSLARININ OLUŞU

4.KTAPTAKİ OLAYLAR VE ŞAHISLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:Macit Bey çok iyi niyetli bir yazar ve kendisini maceradan alıkoyamıyor. Mualla hanım ise tuzağa düşürülmüş bir kişi. Sonunda gittiği yolun yanlışlığının farkına varıyor. Mualla’nın kocası çok düzenbaz ve onursuz bir kişiliğe sahip. Yazarın avukat arkadaşı ise görmüş geçirmiş bir insan.

5.KİTAP HAKKINDA ŞAHSİ GÖRÜŞLER: Çok sade ,anlaşılır bir dilde yazılmış kitap. Olayların akış yönü birden değişiyor. Yazar hikayeyi yazıp beyninin durduğunu hissettiği bir anda hikayeye uçuk şeyler katmış olabilir. Ama sonuç çıkarılırsa ders alınacak bazı yönler var.

6.KİTABIN YAZARI HAKKINDA KISA BİLGİ: 1902 ‘de İstanbul’ da dogdu. Aşk ve serüvan romanlarıyla tanınan bir romancıdır. Bazı eserleri: GULYABANİ ,MÜREBBİYE ,NİMETŞİNAS , KUYRUKLU YILDIZ ALTINDA BİR EVLENME , İKİ HÖDÜĞÜN SEYAHATİ , MEZARINDAN KALKAN ŞEHİT , ŞIPSEVDİ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder