Yağmur Suyu ve Faydaları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 15, 2013

Yağmur Suyu ve Faydaları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yağmur Suyu ve Faydaları
Biraz araştırıp baktığımızda yağmur ve yağmur suyunun kimyasal yapısı ve faydaları; Yağmur, bir çeşit yağıştır. YağmurbulutlardanDünya'nın yüzeyine ayrı sudamlalarının düşmesi ile oluşur. Tüm yağmur damlaları yüzeye ulaşmaz, bazıları düşme esnasında kuru havadan geçerken buharlaşır.
Sıcak ve kuru çöl bölgelerinde virga olarak adlandırılan bir olay vardır, bu olay hiçbir yağmur damlasının yüzeye ulaşmaması durumunda oluşur. Bilim insanlarının yağmurun oluşumu ve yağışı ile ilgili açıklamaları Bergeron Süreci olarak adlandırılır. Ayrıca yazın bazı günlerde bulut olduğu halde yağmur yağmamasının sebebi havanın yeterince soğuk olmamasıdır.

Yapay yağmurlar ise havanın bulutlu olduğu günlerde bulutlara gümüş iyodür bulutu sıkılarak yağdırılır. Havada bulut olmazsa asla yapay yağmur yağdırılamaz. Yağış, atmosferdekisu buharının yoğuşarak sıvı veya katı halde yeryüzüne inmesi. Plüvyometre adı verilen bir aletle ölçülür. Yıllık yağış miktarı milimetre (mm), santimetre (cm) ve metre (m) olarak, günlük yağış miktarı ise kg/m² ile ifade edilir.
Birçok farklı formda meydana gelebilir, bunlar nemli hava havadan aldığı tozlarla ve de güneş ışığı altında pişmekte. Bulutlar resmen canlanmakta bir bakıma, çünkü içlerinde indirgenmiş demir, çinko , mangan, vb. gibi eser elementler ile arginine, alanin, proline, valine, ıysine, histidine, aspartik asit, glutamik asit serine vb. gibi hayatın temel taşları olan aminoasitlerle zenginleşmekte.

Yani yağışlar tam anlamı ile bereket, vücuda yararlı olan her şey ama her şey var içinde. Yağıştan ıslanamazsanız da bol bol üretiliyor. Tabiat ana bundan yararlanmasını biliyor. Bu yağmur suyunu evinizin bahçesine, balkonuna ne bileyim yağmur suyunu direkt olarak toplayabileceğiniz her yanına koyacağınız tencere tavalarda biriktirin ve için. Biraz da titizseniz bari yüzünüze başınıza vücudunuza sürün. Evdeki yaşlılarınızın saçına başına vücudunuza sürün, bakın nasıl da yumuşacık olacak şaçları... Yüzlerine de kan gelecek.

Kafeslerde hapsettiğimiz hayvanları banyo suyuna koyun, bakın nasıl o suyu sevmez zannettiğiniz kuşunuz suya dalıyor. Yarın öbür gün leylekler de gelecek çünkü onlar bile bu havaları bekliyor göç için.
Bugünkü bulutları bulunca dalıyorlar içlerine ve bırakın uçmak için harcadıkları enerjiden dolayı zayıflamayı belki de yolda daha da güçlenerek ve de o hava akımları ile daha da hızlı bir şekilde geliyorlar bizlere doğru. Uzun zamandan beri bu yağmurları bekleyen sivrisinekler de hamsi de yumurtasını bırakacak çünkü bu yağmurun yağdığı her yerde bereket olacak, alg üreyecek, bitkiler, ormanlar dağdaki yaban hayvanları ve biz insanlar faydalanacak.
alıntı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder