Tantum Draje Ne İşe Yarar - Tantum Draje Endikasyonları - İlaçlar - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 13, 2013

Tantum Draje Ne İşe Yarar - Tantum Draje Endikasyonları - İlaçlar

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Tantum Draje Ne İşe Yarar - Tantum Draje Endikasyonları - İlaçlar


Tantum Draje Yan Etkileri
Tantum Draje Doz Aşımı
Tantum Draje prospektüs

TANTUM DRAJE

Üretici Firma:Santa Farma

Etken Madde(ler):Benzidamin hidroklorür 50 mg

Piyasa Şekilleri:20 drajelik ambalajlarda.

Kullanım Şekli:Günlük doz tok karına alınan 3×1 drajedir. Maksimum günlük doz 4 drajedir. Tedavi süresi ortalama 7-15 gün ve maksimum 3 aydır.

Endikasyonları:
İltihaplı doku ameliyatları; burkulma, çıkık, ezik, tendinit, bursit, yanık ve benzeri durumlar; diş ve dişetiyle ilgili iltihap ve ameliyatlarda ve plastik cerrahi uygulamalarında; tonsillit, sinüzit gibi enflamasyonlu durumlarda, kulak ve burun ameliyatlarında; üroloji ve jinekolojide iltihaplı durumlar ve ameliyatlarda; solunum yolları hastalıklarında ve venopatilerde enflamatuvar ve analjezik olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları:
Benzidamine karşı daha önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir. Gebelerde güvenilirliği kanıtlanmadığından kullanılmamalıdır.
Uyarılar:
Uzun süreli kullanımlarda kan analizleri, böbrek fonksiyon testleri yapılmalı ve bozukluk saptanırsa tedavi hemen kesilmelidir. Nonsteroid antienflamatuvar ilaçlar karaciğer bozukluğu olan kişilerde ancak çok gerekli olduğunda kullanılmalı ve uzun süreli tedavi görenlerde karaciğer fonksiyon testleri yapılmalıdır.

Yan Etkileri:
Seyrek ve genellikle hafiftir. Fazla kullanımda halüsilasyon görebilirsiniz. En çok görülen yan etkiler bulantı, epigastrik basınç ve yanma hissidir. Daha nadir olarak uykusuzluk, fotosensitif döküntü, baş dönmesi, sersemlik, çarpıntı, görme bozukluğu bildirilmiştir. Nonsteroid ilaçların yan etkileri yaşlı hastalarda daha sık görüldüğünden, bunlarda en düşük etkili doz kullanılmalıdır.

İlaç Etkileşimleri:
Bütün nonsteroid ajanlar gibi, diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında dikkatli olunmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder