Şehzade Mehmed Nasıl Öldü ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 24, 2013

Şehzade Mehmed Nasıl Öldü ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Şehzade Mehmed Nasıl Öldü ?
Şehzade Mehmed, çocukluğunda Topkapı Sarayı’nda kalmış; çocukluğunu annesiyle geçirmiştir. Şehzade Mustafa ile çok iyi anlaştığı bilinirdi. Saray hayatında en başarılı olan şehzadelerden bir tanesiydi. Şehzade Mehmed 1540 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından Veliaht Şehzade olarak atanmıştır. O zamanlar veliaht şehzadeler Manisa’da sancakbeyliği görevinde bulunurlardı.

Şehzade Mehmed veliaht seçilene kadar Şehzade Mustafa Manisa sancakbeyliğinde görev yapmaktaydı. Şehzade Mehmed babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından çok sevilen bir şehzadeydi. Hatta babası Sultan Süleyman tahttan feragat ederek tahtı oğlu Şehzade Mehmed’e bırakacağı iddia edilmiştir.

Pargalı İbrahim Paşa Nasıl ve Neden Öldürüldü ?

Mahidevran Sultan'ın Hazin Sonu

Kanuni Şehzade Mustafa'yı Nasıl Öldürttü

Ölümü hakkında farklı görüşler de mevcuttur. Bazı araştırmacılara göre çiçek hastalığından ölmüştür. Bir görüşe göre eceliyle ölmüştür. Başka bir görüşe göre de Mahidevran Sultan, Şehzade Mustafa’nın veliaht sancağından alınmasından sonra Şehzade Mehmed’in atanmasına kaldıramamış ve Barbaros Hayrettin Paşa’ya haber vererek Mehmed’in haremine güzel ama hastalıklı kız sokmasını emretmiştir.Hürrem Sultan ve Kanuni’den bir şekilde gizlenen bu emrin üzerine Barbaros Paşa, Şehzade Mehmed’in haremine hastalıklı kız sokmuştur. Hastalıklı kızla birlikte olan Mehmed’in bu hastalığın bulaşması sonucu öldüğü söylenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder