Nostradamus'un Osmanlı kehaneti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 24, 2013

Nostradamus'un Osmanlı kehaneti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Nostradamus'un Osmanlı kehaneti

Astroloji ve İncil` adlı kitabın yazarı Hollandalı Theo van Berkel, Nostradamus`un Osmanlı ile ilgili 2 kehanetinin de gerçekleştiğini belirtti.
Hintli Mihrace'nin Çözülemiyen Halı Sırrı
Dixon'un J.F. Kennedy suikasti kehaneti
İstanbul'la ilgili Bizans kehanetleri


Nostradamus Fransa`nın Saint-Remy kasabasında 14 Aralık 1503 tarihinde dünyaya gelen Michel Notredame(Nostradamus) aradan geçen 500 yıl sonra dünya gündemine oturdu. Bütün dünya Nostradamus`un kehanetlerine kilitlendi. 17 çocuklu zengin bir ailenin en büyüğü olan Nostradamus`un `çocukluğunda bir metni ezberlemesi için bir defa okuması yeterli` olduğu söylenir. Nostradamus`un hazırladığı, bir sonraki yıla ilişkin öngörüleri içeren `yıllıklar` döneminde büyük ilgi gördü. Bu başarı, doktor olan Nostradamus`u Kral II. Henri`nin baş tabibi olmaya kadar yükseltti. 2 Temmuz 1566`da kitapları ve sırları ile gömülen Nostradamus`un mezarı 1789 Fransız Devrimi ile yeniden açıldı. Nostradamus`un kitapları İkinci Dünya Savaşı`nda Avrupa`yı kurtarmaya gelen Amerikan askerleri tarafından 1946 yılında ABD`ye götürüldü. O tarihten beri de bütün dünya Nostradamus`un kehanetlerine merak saldı...

`HİLAL`GÖRÜNMEZ OLACAK`

Nostradamus, Astroloji ve İncil` adlı kitabı bulunan Hollandalı yazar Theo van Berkel, ünlü kahin Nostradamus`un öngörülerini harfi harfine algılamamak gerektiğini ve sadece ip uçları verdiğini savunuyor... Nostradamus`un 942 öngörüsünün olduğunu vurgulayan van Berkel, ünlü kahinin sadece Avrupa ile ilgili kehanetlerde bulunduğu, diğer öngörülerin zorlama olduğu kanısında. Theo van Berkel, Nostradamus kehanetlerininezici çoğunluğunun Orta ve Batı Avrupa ile ilgili olduğunu belirtti. Nostradamus`un Türklerle ilgili sadece iki kehanetinin olduğunu ifade eden van Berkel, `Nostradamus Osmanlı İmparatorluğu`nu hilal` ile simgelemekte. Kehanetlerinden biri, Hilal`in bütün Avrupa`yı saramayacağı bir diğeri ise Hilal`in 20. yüzyılda görünmez olacağıdır. Bu da Osmanlı İmparatorluğu`nun 20. yüzyılın başında yıkılmasına denk düşer` dedi.

70`İNCİ ÖNGÖRÜYÜ YAŞADI

Hollandalı yazar Theo van Berkel, kendisi açısından herşeyin 1979 İran İslam Devrimi ile başladığını söylüyor. Yıllarca gökbilimine merak salan van Berkel, `Nostradamus`un 70`inci öngörüsü olan İran`daki devrimi yaşayınca Nostradamus`a merak saldım. 16. yüzyılda yaşamış olan bir kişi eğer bunu biliyorsa, başka öngörüleri nelerdir diye merak ettim` diye konuştu. Nostradamus`un yıldızlara bakarak gelecekle ilgili kehanetlerde bulunduğuna dikkat çeken van Berkel, `Nostradamus kitabının önsözünde, yıldızlar ve gezegenler yoluyla geleceği okuduğunu söyler. Bundan 500 yıl önce yıldız ve gezegenleri gözlemleyerek, kehanetlerde bulunmak zaten başlı başına inanılmaz bir olay. Hakkında 600 kitap bulunan Nostradamus`un takvimi 2200 yılı kapsar. Nostradamus, 3827 yılına kadar hayatın devam edeceği kehanetinde bulunur. Ondan sonrasını zaten hiç kimse bilmiyor` dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder