Mektup Türünde Yazılmış Eserlerin Adları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mayıs 13, 2013

Mektup Türünde Yazılmış Eserlerin Adları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Mektup Türünde Yazılmış Eserlerin Adları
Mektup Türünde Yazılmış Eserlerin Adları
İNSANLARIN haberleşmek ve anlaş*mak için yazdıkları ve birbirine gön*derdikleri yazılara mektup denir. Mek*tupta duygular, dilekler, düşünceler bil*dirilir; her konu mektuplarda yer alabi*lir.
Mektup türü Antikçağ''da didaktik edebiyatın bir biçimi olarak gelişti (Epi- kuros, Varro, Hıristiyan yazarlar). İtal*ya''da Petrarca ve Ariosto bu türe yeni*lik getirdiler. Fransa''da Marot bu türe şakacı bir hava verirken Ronsard ağır*başlı bir üsluba yöneldi. İspanya''da Gar- cilaso de la Vega, İngiltere''de Johnson, Horatius''u kendilerine örnek aldılar. La Fontaine''in nükteli üslubuna karşılık, Boileau hicvi ve öğreticiliği ön plana al*dı. Voltaire ise mektuplarında her çeşit üslubu büyük bir ustalıkla kullandı; ama bu türde en büyük başarıyı hak eden Po- pe''tur.
Mektupların üslubu yazana ve isteğe göre değişir. Fakat mektuplar açık ve sa*de bir dille yazılmalıdır. Nezaketle baş*lamalı ve yine bu şekilde bitmelidir. Ede*biyatın en içten ve zengin türüdür; ade*ta birer manevi huzur kaynağıdır.
Mektuplar yazılan kişiye göre de de*ğişir; anneye ayn, babaya ayrı, sevgiliye ayrı, arkadaşa ayn bir^samimiyetle mek*tup yazılır. Bu nedenle mektuplarda söy*leyişlere dikkat edümeli, saygıda, selam*da aşırdığa kaçmamalı, öfkeli yazılma*nı alı, karalı ve okunaksız olmamalı ve kurşunkalem ve parlak renkli kalemler*le yazılmamalıdır.
Mektubun birçok çeşidi vardır; genel olarak ikiye ayrılır: özel mektuplar, iş mektuplan. Bunlara edebi mektuplarla açık mektupları da ekleyebiliriz.
1.özel Mektuplar: Eşe-dosta, eve, arkadaşa, ana-babaya, yakın akrabaya yazılan mektuplardır, özel mektuplar ya*zılan kişinin yakınlığına göre sade, say*gılı ve yapmacıktan uzak olmalıdır.
2.İş Mektupları: İş amacıyla yazılan mektuplardır.
Başka yerde bulunan bir kimseyle haberleşmeyi sağlayan yazılı kâğıt.PTT mektup türleri
Mektup postası türleri mektuplar (standart mektup, kart, tebrik), posta kartları, tam ve indirimli ücretle satılan basılmış kâğıtlar, körlere özgü yazılar ve küçük paketlerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder